Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ako druhá séria pripomína zásadné sci-fi, či iné žánrové klasiky. Prvý diel odkazoval na Dunu, druhý okrajovo na Votrelca a Impérium vracia úder, tretí na všakovavé vesmírne vodné planéty a ich príšerky (Cthulhuovské postavičky vo veľkosti dospelého človeka, či nebodaj i Costnerov Vodný svet?), piaty na samurajské filmy, šiesty na klasické westerny a siedmy bol vojnovou drámou pripomínajúcou infiltráciu do nacistického tábora. Štvrtý diel pripomenul zápletku epizódy 9 z nešťastnej Disney trilógie. Posledná časť série priamo premostila na staručkú epizódu 6 a nejeden fanúšik v závere ujúkal blahom, či slzičku vyronil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorianovi je často vyčítána epizodičnost,kdy se děj neposouvá a některé epizody co mohou zdát zbytečné,ale co naplat když i tyhle "zbytečné" epizody dokáží nabídnout fanouškovi SW víc než celá poslední trilogie (a část té prostřední).Mě osobně to vyhovuje a druhá řada se mi líbila ještě víc než ta první a to co předvedli Favreau a spol v poslední epizodě mě regulérně dostalo a po delší době mi připomnělo proč miluju SW a proč sem byl na New Hope asi 6x v kině.Závěrečných cca deset minut sem si pustil asi 3x za sebou a nebylo to zřejmě naposledy.Jestli někdo Mandovi vyčítá,že je to laciné podbízení fanouškům,tak ať.Já sem fanoušek a přesně takový fan-service od SW čekám (a tím nemyslím ten splácaný jakože fan-service co předvedlo Rise Of Skywalker)...90% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo Jon Favreau a Dave Filoni zachránilo Star Wars! Pamatuji se, jak jsem zhruba touto dobou před dvěma lety viděl trailer na první sérii a nebyl jsem z toho bůhvíjak odvařený. Ale výsledek mě osobně úplně odpálil a i po zhlédnutí druhé řady tomu není jinak! Mandalorian si udržel vysoce nastavenou laťku a pokračuje v parádním představení. Nikdy jsem nebyl nějaký obří fanoušek ságy SW, ale díky tomuto počinu od Disney jsem se do toho univerza fakt malinko zažral. Krásné lokace, zajímavé dílčí zápletky, výborná akce s vymazlenou choreografií, nezapomenutelná hudba (ten hlavní motiv se mi opět bude ve hlavě přehrávat dost dlouho), chladný Mando v hlavní roli a v neposlední řadě Grogu AKA Baby Yoda (malý zeleňáček si to zase krade pro sebe). Závěr správně epicky bombastický, ty finální dva díly (rafinérie a útok na křižník) adrenalinová pecka. Opravdu málo mi chybí k plnému počtu. 8,5/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno to do sebe zapadá, baví mě se na to dívat, má to smysl a příběh není hloupý. Režiséři dělají své maximum, scénář dává smysl a mnohdy i pobaví (v tom dobrém slova smyslu). Postavy jsou sympatické a jsou daleko lépe napsané než například v nové filmové trilogii (nazval bych spíše tragédii). A k tomu naprosto úžasný soundtrack, který se mi už od 1. série vryl do paměti. Prostě vše je zde provedeno dobře. A výtka že se ve většině epizod nic moc neděje? Ono je možná lepší mít pozvolný průběh, než kdyby se do 4 epizod narvalo všechno a nemělo by to žádnou výstavbu či dynamiku nebo uvěřitelnost - viz. nové SW filmy. 2.série Mandaloriana je MASTERPIECE, který musíte vidět! Tak, a teď si jdu zkazit chuť k Boba Fettovi. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uaaa, kdy naposled bylo něco, co si udrželo kvalitu po celou dobu vysílání? Slyšela jsem sice, že některé díly zde působí spíš výplňově, ale koho to zajímá. Dejte mi dávku Baby Yody (Grogu, pardon) a jsem spoko a od obrazovky mě nedostanete. Navíc ta akce a smršť v posledních dílech? Wow. Ani poslední triologie Star Wars mi nebaví tolik, jako tenhle seriál! Potřebuji víc. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)
  • Když hovoří Carasynthia (Gina Carano) s důstojníkem, který přišel vyšetřit výbuch základny, tak stojí vedle sloupu. V dalším střihu, když důstojník pokládá odznak na stůl, už je o sloup opřená. (Duoscop)
  • Žeriav, ktorý v úvode vyťahuje Razer Crest z vody, je prerobené imperiálne kráčadlo AT-AT, ktoré poznáme už z originálnej trilógie. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama