Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to několik úžasných momentů, dojemných situací a perfektní akce, přesto je můj dojem po zhlédnutí druhé série zlehka rozpačitý. Tohle všechno jsem již viděl zhruba před rokem a žádná přidaná hodnota, která by to zvedla, nebo aspoň udržela na loňské kvalitě se nekonala. Mando konečně ukázal svoji tvář, ale to mně k (nej)vyššímu hodnocení zdaleka nestačilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale vyhrát si s tím seriálem ještě trochu tak by to mohl být totální masterpiece. Druhá sérka je opravdu mnohem lepší než ta první, díly už nejsou tak okatě ve stylu Cowboy Beebop, ale krásně na sebe navazují a vytvářejí jakž takž celistvý příběh. Stále nejsem skalní fanoušek SW, ale to finále bylo opravdu dobrý. Ubrat trochu na vatě a repetitivnosti, přidat další fajn postavy, víc epizod s Billem Burrem a znova už pod čtyři hvězdy nepůjdu. Jo a ti stormtroopeři...to je prostě totální úlet celého SW universa, netrefí absolutně nic, ale jakmile tvůrci chtějí zdůraznit, že má Mando beskarovou zbroj, tak ejhle - všichni najednou trefují přímo do cíle! Prosím zbavte se už těch debilů a dejte tam třeba ty černé troopery nebo jak jim nadávají, protože ty bojové scény se stormtrooperama snad už ani nejde brát vážně. Těším se na třetí sérii a všem core fanouškům SW - přeju vám tuhle podívanou, po tom co jste museli za poslední roky snášet v kinech :D ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ako druhá séria pripomína zásadné sci-fi, či iné žánrové klasiky. Prvý diel odkazoval na Dunu, druhý okrajovo na Votrelca a Impérium vracia úder, tretí na všakovavé vesmírne vodné planéty a ich príšerky (Cthulhuovské postavičky vo veľkosti dospelého človeka, či nebodaj i Costnerov Vodný svet?), piaty na samurajské filmy, šiesty na klasické westerny a siedmy bol vojnovou drámou pripomínajúcou infiltráciu do nacistického tábora. Štvrtý diel pripomenul zápletku epizódy 9 z nešťastnej Disney trilógie. Posledná časť série priamo premostila na staručkú epizódu 6 a nejeden fanúšik v závere ujúkal blahom, či slzičku vyronil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně se mi líbí koncept Mandaloriana, který díl za dílem vypráví vedlejší příběhy, které postupem času posouvají i příběh hlavní. Díl za dílem jsem se těšil, co Baby Yoda s Mandem zažijí. Díl za dílem jsem se kochal nádhernou atmosférou Hvězdných válek, kterou jsem, a teď už to mohu říct, zažil naposledy v době, kdy mi snad nebylo ani -náct a já poprvé viděl první trilogii Hvězdných válek. Tohle se tvůrcům prostě povedlo. Na konceptu se střídá bezbřehé množství lidí z Hollywoodu a v případě tohoto seriálu dělají to nejlepší, co z Ameriky aktuálně vychází. Dobré příběhy, dobré efekty, roztomilost na absolutní rovině a napětí, které by dokázalo krájet máslo na plátky o tloušťce mikro metru. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Loď, ktorú používa Boba Fett, je Slave I. Túto loď používal už v originálnej trilógii a očividne sa mu ju podarilo získať potom, čo sa oslobodil zo spárov Sarlacca. (ČSFD)
  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama