Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálů je stále více a více, ale je jen málo těch, u kterých se každý týden těším na nový díl. Mando v druhé řadě pořádně přidává pod kotlem s fan-servisem, který nemohl být lahodnější a opět spojuje (jak to tak bývá, tak pouze téměř) všechny fanoušky Star Wars a dává Novou naději pro věci nadcházející. Neříkám, že není co kritizovat, pořád je to pohádka s jasně danou šablonou, ale v rámci možností rozpočtu a schopností tvůrců se jedná o absolutní špičku, u níž fanoušci loru mohou vyzobávat twisty ještě hezkých pár hodin po zhlédnutí. Jen jsem doufal, že touto dobou již budu moci legálně sledovat seriál s recapem první řady na Disney+ i u nás a místo toho jsem se musel opět na dva měsíce odstěhovat do Holandska. Snad příští rok...95%! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Čím som staršia, tým mám bližší vzťah ku StarWars a fascinuje ma tento nekonečný príbeh. Jednotlivé časti majú okolo 30 minút a tak držia diváka v neustálom napätí. Mandalorian predstavuje vynikajúci vizuál, pôsobivé a dobre obsadené postavy a skvelú akciu, výsledkom čoho je, že aj druhá séria môže byť považovaná za obrovský úspech Disneyho. Seriál vhodný pre príležitostných aj dlhoročných fanúšikov a obe skupiny budú odmenené Iba, ak by ste neboli milovníkom sci-fi a o StarWars ste predtým nezavadili. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

U Mandaloriana se mi líbila už první série, i když jsem z ní asi nebyl tolik odvařený jako většina fanoušků Star Wars. Ale sakra, ta druhá už je totální nátěr i pro mě =D První dva díly považuji spíš za takový lehký rozjezd, po kterém se ale odstartuje série událostí, během kterých mé srdce jednoduše plesalo radostí. Přítomnost postav z filmů nebo jiných seriálů vůbec nepovažuji za fan service, ale za velmi povedené rozvětvování děje do sfér, které jsem po první sérii upřímně moc nečekal. A co víc, opravdu jsem při sledování této série cítil takové to "kouzlo", které ze Star Wars v posledních letech spíš vymizelo (a to mám mimo epizody IX novou trilogii vlastně celkem rád). Takže i když jsem po ohlášení asi sta nových seriálů z tohoto světa spíš vyděšený, po zhlédnutí tohoto skvostu si říkám, že je přece jenom určitá naděje, že by to Disney mohl nějak ukočírovat. Především pokud u toho budou Fevrau s Filonim. Samozřejmě jsem ale zvědavý, jak si s touto tématikou pokud možno svobodně a bez diktátu až příliš málo riskujícího Disneyho a hlasitých rozmazlených fandů, kteří si za posledních pár let navykli hlasitě nadávat pokaždé, když nějaký Star Wars film nebo seriál nedopadl úplně přesně podle jejich představ, jiní tvůrci. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian si zachovává atraktivitu a zároveň stíhá prohlubovat jednotlivé postavy. Favreau pomalým odhalováním zvedá laťku až v závěru fandům vypadne huba z pantů. Triky jsou srovnatelné s klasickými filmy v tom dobrém i špatném. Některé z epizod jsou čistým fanservisem ať už jde o Bobu nebo o Ashoku. Hlavním tahounem série ale zůstal mlčenlivý Grogu a mám trochu obavu jak si Mando povede až už v seriálu nebude. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně se mi líbí koncept Mandaloriana, který díl za dílem vypráví vedlejší příběhy, které postupem času posouvají i příběh hlavní. Díl za dílem jsem se těšil, co Baby Yoda s Mandem zažijí. Díl za dílem jsem se kochal nádhernou atmosférou Hvězdných válek, kterou jsem, a teď už to mohu říct, zažil naposledy v době, kdy mi snad nebylo ani -náct a já poprvé viděl první trilogii Hvězdných válek. Tohle se tvůrcům prostě povedlo. Na konceptu se střídá bezbřehé množství lidí z Hollywoodu a v případě tohoto seriálu dělají to nejlepší, co z Ameriky aktuálně vychází. Dobré příběhy, dobré efekty, roztomilost na absolutní rovině a napětí, které by dokázalo krájet máslo na plátky o tloušťce mikro metru. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (102)

  • Peli (Amy Sedaris) a Dr. Mandible hrají v kantýně karetní hru zvanou „Sabacc“, která je ve světě SW velice populární, a ve které např. Han Solo vyhrál svoji loď Millenium Falcon. (NiWi)
  • Když hovoří Carasynthia (Gina Carano) s důstojníkem, který přišel vyšetřit výbuch základny, tak stojí vedle sloupu. V dalším střihu, když důstojník pokládá odznak na stůl, už je o sloup opřená. (Duoscop)
  • Boba Fett (Temuera Morrison) v tomto díle o sobě prohlásí: „I'm a simple man making his way through the galaxy,“ což je téměř stejná odpověď, kterou řekne jeho „otec“ Jango Fett (Temuera Morrison) Obi-Wanovi (Ewan McGregor) ve Star Wars Epizodě II (2002), konkrétně: „I'm just a simple man trying to make my way in the universe.“ Oboje je to reakce na zjišťování hlavních kladných postav, co jsou zač. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama