Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

AngelG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně znatelný pokles oproti předchozím řadám, ale i tak to naštěstí není tak katastrofální, jak se z toho lidi hroutili. Mando už není hlavní postava, je dost odsouvaný a dává prostor více postavám, což na jednu stranu funguje, na druhou to člověku chybí, že už to není pouze provázení Din Djarina a Grogu, kteří objevují, zachraňují apod. Vím, že hodně lidí bylo i naštvaných jak se postavili k postavě Bo-katan, mě osobně to nevadilo a dávalo to smysl. Celkově mi tahle řada přišla jakoby úplně nevěděli co vlastně dál. Je tam velká recyklace už viděného a ano sice se to v něčem posunulo, hlavně co se Mandalorianů týče, ale za 8 dílů by člověk čekal víc. Tak uvidíme co přinesou pokračování. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po odmlce se vrátil jediný SW projekt, co mě kdy bavil sledovat (i s Andorem jsem se nakonec tak nesešel) a třeba hned zpočátku konstatovat, že ani Mando už mě tolikrát neposadil na zadek, jako se mu dařilo v předchozích dvou sezónách. Možná je to i mou blbostí, že jsem skipnul Boba Fetta a byl tedy značně zmaten ve zdejší úvodní epizodě, ono ale i na ní navazuje ještě několik nezáživných, než se seriál vrátí do těch nadstandardních kvalit, jako jsme byli zvyklí. Poslední 3-4 epizody už jsou opět esencí pořádného sci-fi, co má perfektní vizuál, zběsilý spád a výtečnou hudbu. [viděno na Disney+] ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Mandaloriana neztrácí dech a jede ve stejně kvalitních kolejí, jako předchozí dvě řady. Jediný rozdíl je v příběhu, kdy se ve třetí řadě soustředíme na hlavní dějovou linku, která se postupně vyvíjí. Žádné odbočky, vedlejší mise, až na minimální výjimky, a už relativně brzo pochopíme o čem to bude. Na druhou stranu, je zde ten příběh více navnazující než v předchozích řadách. Mando ale už nedostává tolik prostoru, protože na scéně je více postav. Poslední dvě epizody byly parádní, ale samotný konec byl uspěchaný a pokud je toto poslední série, čekal jsem něco více monumentálního. Pokud by byla další série, tak chápu, že je půda trošku připravena pro pokračování. Pokud by nebyla, da se příběh uzavřít i takhle. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7,5/10). Asi není potřeba polemizovat o tom, že třetí série Mandaloriana byla zatím ze všech nejslabší. Její kvalita výrazně kolísala oproti konzistentní kvalitě předchozích sérií. Kde se tedy stala chyba? Myslím si, že tvůrcům už začínají docházet nápady a některé epizody byly opravdu pouze výplňová vata, nebo nepochopitelná odbočka. I přes tyto nepřehlédnutelné nedostatky jsme taky dostali velice kvalitní epizody, které kvalitu celé série výrazně pozvedly. Třeba poslední epizoda nám přichystala naprosto lahůdkové souboje světelnými meči, při kterých jsem měl flashbacky na Epizodu I. Seriál stále táhne přesný Pedro Pascal, který to navíc táhne převážně svým hlasem. Grogu je už taková klasika, bez kterého by si nikdo nedokázal tento seriál představit. Je krásné, že se jejich vztah opět o něco více prohloubil a já jsem měl u závěrečné scény totální Infinity War vibe. Cením, že tady si ty digitální efekty Disney opravdu pohlídalo a nepůsobí to jako levný polotovar (viz. poslední Marvel filmy). Jsem opravdu zvědavý, kam to budou tvůrci dál směřovat. Konec by klidně mohl znamenat konec celého seriálu a já bych se vůbec nezlobil. Přece jenom třetí série nepatřila k nějak vyhlíženým událostem. Prostě tady najednou byla a já si ji pustil hned hlavně kvůli tomu, že mám nově Disney +. 🔝Nejlepší epizoda: Chapter 21: The Pirate (S03E05)🔝 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To všeobecné fňukání ohledně třetí řady je zcela mimo mísu (tedy krom retardované třetí epizody). Zcela fantasticky zapracovává to co diváci chtějí a děj posouvá dál směrem k Mandalorianům. Žádné trapné berličkoidní linky a vata. Čistá linka s fantastickým nápadem jak prcka zapojit do děje (nejdřív “nalezenec-učeň” a pak “droid-rider”). Naprosto bez diskuze stále nejlepší co SW v současnosti nabízí. Pozn.: v epizodě Pirát si štěknul Zeb... proč? ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • „Skinny Pete“ mandalorian, jeden z přeživších, má ramenní chránič vyrobený z hlavy B2 Super battle droid. Můžeme to vidět ve scéně s podzemní flórou a jezírky. (Veskoslav)
  • Velitel ochranky Helgait (Christopher Lloyd) byl oficiálně členem Techno Union. Můžeme to vidět při zobrazení jeho profilu. Znak Techno Union je vidět vpravo dole. (Veskoslav)
  • TIE/IN interceptor si poprvé odbyl premiéru v Návratu Jediho (1983). Samotná stíhačka byla pokročilejší verzi klasického TIE stíhače, měla lepší pancéřování, zbraňové systémy, rychlost a manévrovatelnost. Impérium je začalo vyrábět v roce 3 BBY s pomocí Sienar Fleet Systems, které musely tento typ stíhaček navrhnout z důvodů příliš vysokých nákladů na výrobu TIE Advanced x1 (stíhač Dartha Vadera) a kvůli zavedení stíhačů Aliance v podobě RZ-1 A-wing interceptor. Přesto nedokázali dosáhnout jejich maximální rychlosti. Samotnou inspirací pro stíhač dle jejich tvůrce Joe Johnstona byli netopíři, proto i zavěšení strojů „odpovídá“ chování těchto tvorů. (Veskoslav)

Reklama

Reklama