Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

Maniik88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria hodne nevyrovnaná. Hodne dielov ma nebavilo, najmä vyšetrovanie vzbury robotov a jeden diel s bývalími imperiálnymi poskokmi. To ma fakt nebavilo. Potom sme sa hodne venovali Bo-Katan. Viac ako samotnému Mandalorianovi. A pár chujovných dejových zvratov tam bolo. Ako WTF odovzdanie meču Bo-Katan. Grogu už je len maskot (aj keď na konci pomohol). Jedi sa vytratili. A fakt si musíte pozrieť aj Boba Fetta, lebo tam polovica dielov bola o Mandalorianovi. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série se vypořádávala s řadou problémů (Zrušení Rangers of the New Republic, odchod Giny Carano, Boba Fett) a ten nejzásadnější byl, jak navázat po Bobovi? Je očividné, že tu původně Grogu neměl být. Zároveň spoustě lidí nesedl více uvědomělí tón, který si nehraje na drsný a špinavý svět jako první dvě série, ale z nějakého důvodu lidem tato přímočarost vadí více, než přetvářka a stěžují si tak na věci, které byly přítomné i v prvních dvou sériích. Jako by jim to otevřelo oči. Avšak já jsem ve výsledku nadmíru spokojen, změna zaměření na znovuzískání Mandaloru a na vztah Bo s Mandem, kteří mají často úplně jiný pohled na svět mě bavila. Stejně jako růst jejich vztahu a postupný vývoj. A ikdyž tu místy Grogu působí navíc, nakonec se krásně poprali s jeho zakomponováním a dalším krokem ve vztahu s Dinem. U série šla taky cítit mnohem větší produkční hodnota, která nadělila víc kulis, lokací, planet, komparzistů a akce (hlavně té vesmírné) než první dvě série dohromady. Díky tomu působí celá galaxie a éra Nové republiky hmatatelněji a uvěřitelněji. Avšak občasné tápání, rozervanost skrze zrušení Rangers of the New republic a zkratkovitost z toho dělá nejslabší sérii, kde to zachraňují hlavně poslední epizody, které mi to přehouply na maximální uspokojení ze světa Star Wars. Tyhle tři série, jsou momentálně má oblíbená trilogie. Někdo může mít strach z toho, že to vymýšlí tvůrci za pochodu, ale jde vidět že Favreau v tom dokáže plavat a rozumí dílu, které stvořil a ví vždy, jak jednotlivé dílky zapasovat a znovu využít. Je to prostě machr! ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada oblíbeného Mandaloriana dopadla dobře. Doteď jsem byl ze seriálu nadšený i přesto, že Mando neměl scénář a jel hodně na epizodní příběhy. Druhá řada, která je u lidí právem považována za nejlepší měla cíl, ke kterému se každým dílem dostávala a posledními díly úžasně vygradovala. Třetí řada chvílemi působí, že neví přesně kam chce jít. Hraje se tady opět na epizodní příběhy, které mohli nahradit zajímavější věci. Samotný Jon Favreau prozradil, že nemá plán a každou další sérii píše za pochodu. Naštěstí samotný Favreau ví co dělá a ve finále ty všechny témata a věci co řešil v některých epizodách třetí řady dokáže v závěru dát krásně dohromady.Co bych zde rád vyzdvihl jsou postavy. Je hrozně fajn vidět, že tvůrci rozvíjejí charaktery a dávají je do zajímavých situací. Koho jsem si užíval v každé scéně je Bo-Katan Kryze. Ta dostala ve třetí řadě velký prostor a patří mezi hlavní postavy třetí řady. Naproti tomu všemi milovaný Grogu dostává naopak zbytečně moc prostoru a měl jsem pocit ke konci, že na scéně by ani neměl být. Ale abych nezněl příliš negativně, tak řeknu, že Grogu pořád baví a jeho roztomilost a vztah s Mandem to zvedá nahoru. Přesto mám dojem, že Groga tvůrci zbytečně dostávají do popředí i přesto, že víte, že hrdinům bude hrozit nebezpečí a bude lepší když malý Grogu zůstane v bezpečí. Po technické stránce seriálu není co vytknout. Je to na filmové úrovni. Hudebně opět velmi povedené a motivy z předchozích řad jsou pořád skvělé. Akční finále bylo perfektní a na další sérii se budu zase těšit. Jen mě osobně mrzí, že plán není a jde to vidět. Přesto pořád Mando baví a doporučuji, pokud jste se na seriál pořád nezačali dívat zkusit to. Myslím, že se u toho nebudete nudit. Minimálně vás nebude mrzet strávený čas u tohoto seriálu z předaleké galaxie. 8/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak třetí série zatím ukázala svůj nejlepší potenciál, kdy od průměrné první série přes celkem ucházející druhou série jsme se dočkali téhle vyladěné třetí série. Tentokrát to má jeden ucelený cíl, kdy jednotlivé díly postupně dělají nástavbu na to, co se tam bude dít. Je to čiště o Mandalorianech, jejich zvycích a jejich historii. Je tu sice jeden takový vedlejší díl, který je zase nástavbou na trochu jiné budoucí příběhy, které budou zpracovány pravděpodobně jinde, ale přesto má svou poutavost a odhalí nám zase trochu něco z tohohle univerza jako takového. Jako obvykle jsou tu narážky na předchozí tvorbu a hlavně je tentokrát spousta z nich ve vztahu k animovaným rebelům, ale sem tam se tu objeví i něco z klonových válek. I když to po příběhové stránce vypadá na ukončení jedné éry a celkový konec, tak se přesto dočkáme další čtvrté sérii. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejslabší série, jejíž jednotlivá dobrodružství zaostávají za předchozími. Rámcový příběh je sice dobrý, nepředvídatelný a někam se posouvá, na druhou stranu trpí strašlivými, ba až amatérskými scenáristickými nedodělky (stačí si spočítat, kolikrát v rámci série rozhodne o vývoji náhoda nebo naprosto irelevantní rozhodnutí kohokoliv - a jak často se takové rozhodnutí stane správným a snadno proveditelným, přestože křičí imbecilitou na třicet parseků). Navzdory výše napsanému ale Mandalorianovi zůstává to hlavní, proč na něj koukat (alespoň pro mě): je prostě zábavný a kvalitně ošetřený. Pokles sledovanosti je plně pochopitelný - snad se nehezká situace v pozadí projektu nějak vyřeší a nebude třeba v brzké době zavírat vrátka. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (41)

  • Potvrdilo se, že robot R5-D4 sloužil jako pilot astromech během povstání v Alianci a potvrdil tak slova Peli Motto (Amy Sedaris) ze začátku série. (Veskoslav)
  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie (od r. 2015), kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jediské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega ve filmu Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)
  • Během zasedání stínové rady Impéria je zde jedna zajímavá a významná postava – kapitán Gilad Pellaeon (Xander Berkeley). Pravá ruka velkoadmirála Thrawna se poprvé představuje „naživo“. Jeho lodí byl hvězdný destruktor Harbinger. Poprvé jej ale z temnoty "Star Wars Legends" přivedl už seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to konkrétně dvojepizoda Family Reunion and Farewell. Hlas mu propůjčil Jim Cummings, který daboval Hondu Ohnaku. Samotná postava si pak odbyla knižní premiéru v roce 1991 v knize „Dědic Impéria“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama