Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian navštíví svět plný blahobytu. (Disney+)

Recenze (67)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už se budu muset smířit s tím, že Mandalorian přepnul do naprosté infantility, která jde naprost mimo mě. Hlavní zápletka se posouvá jak ve stylu seriálů z přelomu tisíciletí a nějaká zainteresovanost do osudů místních postav už dávno zmizela. A nevykoupí se to ani známými herci. Ani zápletka jak z Já, robot. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bryce Dallas Howard má s režírováním epizod Mandaloriana již nějaké zkušenosti. Předtím se chopila režie čtvrté i jedenácté epizody (+ 5. epizody seriálu Boba Fettt: Zákon podvěstí), kdy právě na jedenáctou epizodu, která v rámci Mandaloriana poprvé představila Bo-Katan Kryze, 22. epizoda víceméně navazuje. Epizoda, která představuje postavy ztvárňované známými jmény, představuje zároveň poměrně zajímavý svět a především zvládá vyvolávat dojem, že jednotlivé detaily z předchozích epizod v průběhu času mají větší a větší smyslnost.  I když start této epizody může evokovat spíše Star Trek, již od počátku je v rámci 22: epizody cítit závan Star Wars. Nejen známé rasy či konkrétní postavy, ale především závan toho pravého sci-fi dobrodružství, kdy se opět nějak pracuje se zákony Mandalorianů, zároveň se v poměrně zajímavé roli představuje Christopher Lloyd, který i na prahu 85 let zvládá sršet sympatickou energií. Představena planeta Plazir-15 představuje pojítka k minulosti Star Wars, kdy potěší návrat nečekaných starých známých, nějaká práce s poutem, které si Mandalorian utvořil s jedním ze svých zesnulých přátel, zároveň se v jisté formě pracuje s vytvářejícím poutem mezi Dinem Djarinem a Bo-Katan Kryze, kdy závěrečné momenty na jednu stranu zvládají vyvolat ideální satisfakci, zároveň opět otevírají výrazný potenciál do budoucna. Epizoda skrývá i jedno milé nečekané herecké cameo, do jisté míry stojí na detektivní zápletce, kdy se dá snadno očekávat, že se i s jednou načrtnutou linkou bude v jisté formě pracovat do budoucna. Kapitola 22 sice může většinu času působit jako nedodatečná a krapet nepotřebná vedlejší mise, tyto vedlejší mise ovšem po předchozích zkušenostech skutečně nepodceňovat. V závěru ostatně zvládne potěšit i dávka fyzické akce, především ukázka toho, že samotné Mandaloriany bude i do budoucna rozdělovat vzájemná nevraživost. I díky závěru je rázem snadné se na poslední dvě epizody 3. série v režii Ricka Famuyiwy velmi těšit.... ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Epizoda jako samotná se mi líbila. Konečně jsem z ní cítil tu správnou atmosféru dvou předešlých řad, kde Mando plnil své poslání skrz Grogua. Cameo Jacka Black nebo Christophera Lloyda mě dosti potěšil a jsem rád, že tu takový velikány mohl právě tenhle seriál ukázat, co mě ale na tyhle epizodě dosti vadilo byla stupidita scénáře. Nemluvím přesněji o lince skrz Porouchaný droidy, ta se mi naopak líbila a bavila mě. Chci spíše poukázat na fakt, že nám příběh ukaže skupinku Mandalorianu, kteři jsou na zmíněnou misi schopni, ale i přes to hlavní vladaři vyberou nuceně hlavní postavy, aby side quest udělali. Proč? Protože potřebujeme odvyprávět epizodu z jejich pohledu. Udělat to chytře, že třeba ta skupinka Mandalorianu zrovna někde je a nemůže zrovna misi udělat by alespoň zachránila ten můj pocit, že ti vládci jsou tak trochu stupidní. Když pomineme tenhle fakt, tak se mi celková výprava tohodle side questu líbila. Jen už nám zbývají poslední dvě epizody série a mi fakt nemáme jakýkoliv smysl nebo směr téhle série. Snad ty poslední dvě epizody dokážou ukázat, o co tu vlastně jde. ()

mm13

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už len 2 epizódy do konca, takže dopozerám. Ale som v šoku, ako to tak rýchlo (v priebehu dvoch epizód!?) dokázalo klesnúť z vkusného vesmírneho dobrodružstva ľahšej formy do natoľko infantilného braku. Ak tvorcom tento trend vydrží, tak finále tejto sezóny hlboko podlezie aj nie práve najšťastnejší vstup do tohto seriálu. Fakt veľká bieda. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If we shut them down the droids, our sitizens wouldn't know how to survive." :) K tomuto bodu sa dufam, coskoro, ako ludstvo priblizime. :) Hlupunke ako krcma plna droidov...meh. Tato epizoda opat potvrdila, ze jeden-dva kvalitne diely za seriu je to maximum, co dokaze poskytnut beznemu divakovi. 30% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Tvůrci z Lucasfilm skutečně chápou a milují své fanoušky a vědí, že doslova čtou každou kravinu v jazyce Star Wars. Proto, když se objeví digitální obraz šéfa bezpečnosti Helgaita (Christopher Lloyd) na obrazovce v laboratoři, můžeme si zde přečíst: „This means nothing. However, fans may interpret the hell out of it.“ („To nic neznamená. Fanoušci si to však mohou vykládat po svém.“)
    (Veskoslav)
  • Mon Cala je domovský svět dvou rozdílných ras. Mon Calamari a Quarren. Obě rasy během klonových válek přivedly svět na pokraj občanské války, kdy jedna strana byla vztažena pod falešnou záminkou na straně Separatistů a Mon Calamari zůstali loajální republice. Po pádu republiky v roce 18 BBY provedlo Impérium masivní invazi. Jedním z důvodů byla přítomnost jedijského padawana Ferrena Barra. Jedním z jeho mistrovských triků bylo to, že pomocí ovládání mysli obrátil klonové vojáky proti inkvizitorům pomocí rozkazu 66. Po úspěšné invazi a zatčení krále Lee-Chara planeta zažila masivní exodus pomocí triku, kdy lodě byly maskovány jako budovy. Mon Calamari se stali stěžejní silou Aliance, protože postavili většinu vlajkových a těžkých křižníků Aliance. (Veskoslav)
  • Karthon byl vězeňský měsíc, na kterém se nacházelo vězeňské nápravné zařízení Karthon Chop Fields spravované Novou republikou. Místo sloužilo k likvidaci imperiální techniky. Během imperiální vlády byly některé materiály a zdroje z měsíce využity na stavbu druhé Hvězdy smrti. V roce 9 ABY byl zde vězněn Migs Mayfeld, byvalý imperiální sharpshooter (ostřelovač) a žoldák. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno