Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian navštíví svět plný blahobytu. (Disney+)

Recenze (67)

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím definitivně nejlepší díl ze všech, díl kterému nechybělo vůbec nic a konečně díl v kterém dostal Mando opět větší prostor, obsazení Jack Blacka a Christopher Lloyda bylo skvělé a do toho milion easter eggů a silný feeling prvních dvou sérií. Dávám 15/10 a značím to zatím rozhodně jako nejlepší díl třetí série ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bryce Dallas Howard má s režírováním epizod Mandaloriana již nějaké zkušenosti. Předtím se chopila režie čtvrté i jedenácté epizody (+ 5. epizody seriálu Boba Fettt: Zákon podvěstí), kdy právě na jedenáctou epizodu, která v rámci Mandaloriana poprvé představila Bo-Katan Kryze, 22. epizoda víceméně navazuje. Epizoda, která představuje postavy ztvárňované známými jmény, představuje zároveň poměrně zajímavý svět a především zvládá vyvolávat dojem, že jednotlivé detaily z předchozích epizod v průběhu času mají větší a větší smyslnost.  I když start této epizody může evokovat spíše Star Trek, již od počátku je v rámci 22: epizody cítit závan Star Wars. Nejen známé rasy či konkrétní postavy, ale především závan toho pravého sci-fi dobrodružství, kdy se opět nějak pracuje se zákony Mandalorianů, zároveň se v poměrně zajímavé roli představuje Christopher Lloyd, který i na prahu 85 let zvládá sršet sympatickou energií. Představena planeta Plazir-15 představuje pojítka k minulosti Star Wars, kdy potěší návrat nečekaných starých známých, nějaká práce s poutem, které si Mandalorian utvořil s jedním ze svých zesnulých přátel, zároveň se v jisté formě pracuje s vytvářejícím poutem mezi Dinem Djarinem a Bo-Katan Kryze, kdy závěrečné momenty na jednu stranu zvládají vyvolat ideální satisfakci, zároveň opět otevírají výrazný potenciál do budoucna. Epizoda skrývá i jedno milé nečekané herecké cameo, do jisté míry stojí na detektivní zápletce, kdy se dá snadno očekávat, že se i s jednou načrtnutou linkou bude v jisté formě pracovat do budoucna. Kapitola 22 sice může většinu času působit jako nedodatečná a krapet nepotřebná vedlejší mise, tyto vedlejší mise ovšem po předchozích zkušenostech skutečně nepodceňovat. V závěru ostatně zvládne potěšit i dávka fyzické akce, především ukázka toho, že samotné Mandaloriany bude i do budoucna rozdělovat vzájemná nevraživost. I díky závěru je rázem snadné se na poslední dvě epizody 3. série v režii Ricka Famuyiwy velmi těšit.... ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bryce Dallas Howard opět dokázala, že si je v režijní sesli více než jistá. Ale na epizodu jsem celkově naštvaný, protože ukázala nástin možný příkladu pro Manda. Detektivní případ v skoro až neonoirovým nádechem, kde by se dala zkoumat zajímavá a potencionálně smrtelně nebezepečnáhrozba náhodných poruch přeprogramovaných droidů. Nebo válečná mise roztříštěného národa, který si musí najít a vybojovat vlastní identitu. Mnoho cest, ale zvolená je ta nejméně poutavá. Opět je tady roztříštěnost, spěch a skoro žádný drive. Velká, promarněná šance. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co si myslet. Vizuál, masky a efekty - to je vše nádherné a vlastně se divím, že když si dají záležet na vizuálu, tak pak to zcela zabije scénář. Black a Lizzy se rozhodně do SW nehodí, nijak naší galaxii neobohacují a spíše ji zesměšňují. Celá zápletka s droidy mohla být celkem fajn nostalgií, ale ne rozhodně dva díly před koncem. Samotný závěr je opět tak trochu deus ex machina a vycucaný z prstu. Nejsem vyloženě zklamán, ale ten scénář by potřeboval sakra učesat. Mandalorian se opravdu stal vedlejší postavou ve svém vlastním seriálu. Nepamatuji si ani jednu jeho silnou scénu v této sérii. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo si při sledování honičky droida vzpomněl na film Já, robot? Hodnocení této epizody i nadále podporuje tvrzení, že SW komunita je hrozně toxic. Neskutečně nabitá epizoda, ve které si cameo udělali i Jakub Černý a nevychovaná prasnice Lizzo, která se neumí chovat ke svým zaměstnancům a kolegům. I přes tuto nesympatickou paní se jedná o nadstandardní epizodu. Je to prostě klasický Mando styl, kdy se nejprve musí splnit side quest, aby se mohl splnit ten hlavní. A proč ne? Já akorát nechápu lidi, co si na to za ty 3 série ještě nezvykli. Když je to pěkně natočeno, má to pěkný detektivní příběh ve skoro až noire stylu, nemůže se mi to nelíbit. Závěr 3. série slibuje skvělou podívanou. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Bezpečnostní hlas, který promlouvá a uděluje instrukce nejprve v lodi Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) a posléze ve vysokorychlostní „tubě“, patří Catherine Taber, která například dabovala senátorku Amidalu/Padmé v seriálu Klonové války (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Velitel ochranky Helgait (Christopher Lloyd) byl oficiálně členem Techno Union. Můžeme to vidět při zobrazení jeho profilu. Znak Techno Union je vidět vpravo dole. (Veskoslav)
  • Předák v loděnici v podobě bývalého bitevního droida B1 je namluven dvorním dabérem droidů Matthew Woodem. Ten propůjčil svůj hlas i generálu Grievousovi. (Veskoslav)

Reklama

Reklama