Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (483)

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano! Přesně tohle je ta cesta, kterou se měli vydat tvůrci u nové trilogie. Mando je neskutečnej frajer, co má kolty hodně nízko u pasu, ale zároveň neskutečnej sympaťák a je úplně buřt, že toho namluví snad ještě míň, jak Geralt. Oceňuji pomrkávání jak na veškeré filmy, tak na hry i seriály. Někomu se to může zdát utahané, já osobně si vychutnávám atmošku divokého západu, u banthy zadnice, kdo by nechtěl být teď námezdním lovcem? Zasvěcenci ví, kam tahle lovecká odyssea spěje.....k propojení s Rebels samozřejmě a věřím, že pak to bude jízda nadsvětelnou rychlostí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné, že tohle "nic" určené nejmladší části divácké základny je obecně vnímáno jako nejlepší Star Wars produkt Disneyho éry. I když to chápu - je to takové příjemné plácání, které nemá ambici někam posouvat svět Star Wars a nějak se k němu vyjadřovat, jde prostě o vygenerovaný content spojující všechny trademarky, které se u testovacího publika vydotazníkovaly jako žádané. Vznikla věc, na kterou se dá koukat, nikoho k ničemu nevyzývá, dává záminky k bohatému prodeji merche a je v tom dost háčku, aby byl důvod vesele čekat na další epizodu. Chápu, že Disney tohle teď, když je značka opět rozvrácená, nutně potřebuje a jde o celkem slušnou práci v rámci toho, o co se to pokouší. Že se nad tím rozplývají dospělí lidé jako nad něčím, z čeho v tuto chvíli žijí, je samozřejmě docela... no je to jejich volba. Co mě se týče - rozhodně se to dá coby dětský produkt respektovat a moje vysoké hodnocení vyplývá hlavně z toho, že nechci vytýkat pořadu určenému pro desetileté děti věci, které bych tomu vytýkal, kdybych byl cílový divák já. Čtvrtou hvězdu jsem původně přidal hlavně za Wernera a poslední díl, kterému dodal Waititi i náznak "duše" už v úvodní scéně, která je nejvtipnějším, co se ve Star Wars objevilo od Fordova "And how are you?" v epizodě IV. Ale po zamyšlení to prostě nemůže mít tak hodně. 65 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ja neviem, ale začínam mať obavy, že bez rodu Skywalkerovcov (alebo aspoň ikonických postáv akou je Han Solo) je pre mňa vesmír Star Wars nezaujímavý. Všetky tie typické gadgety a rasy sa mi síce páčia, ale sami o sebe mi k spokojnosti nestačia. Príbeh bez poriadneho napojenia na staré udalosti ma proste nezaujal. Veľkou mierou kvôli novým postavám. Aj keď vďaka seriálovej stopáži mali tvorcovia dostatok času ich poriadne prepracovať, tak sa im to príliš nevydarilo. Hlavný hrdina je celý čas len málovravný drsniak s bandaskou na hlave, takže sme ukrátený aj o jeho grimasy. Tým pádom sa nedá ani odhadnúť čo v jednotlivých scénach cítil alebo si myslel. No a ostatné postavy sú len do počtu vrátane mončičáka mini Yodu. Vizuál a technická stránka sú špičkové, ale zároveň pôsobia strašne sterilne. Chýba tomu skutočná špinavosť. Celý čas to pôsobí tak divne umelo. Naviac mi nesedela ani gradácia jednotlivých epizód. Vďaka netypickej stopáži sme často vrhnutý do deja bez nejakého vysvetlenia a tým pádom som bol z toho skôr zmätený. Subjektívne mi vadilo westernové ladenie seriálu, keďže to je žáner, ktorý nemusím. Čo asi vysvetľuje väčšinu vecí, ktoré považujem za negatíva. Keby namiesto Manda bol v hlavnej úlohe mladý Obi-Wan Kenobi, tak by ma to pravdepodobne oveľa viac nebavilo. Kvôli tomu začínam mať obavy o jeho seriál. Ďalšie série Mandaloriana s veľkou pravdepodobnosťou vynechám. Pre mňa je to rovnako nezaujímavé dobrodružstvo s nudnými postavami akým bolo Rogue One. Je škoda, že práve parádny Solo tak prepadol a tak sa budú Star Wars najskôr uberať cestou, ktorá sa mi nepáči a už sa jej nezúčastním. 5/10. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Mandalorianovi vidím vše, co nová trilogie tak strašlivě postrádá.Galaxie daleko daleko odtud má k nabídnutí nespočet příběhů, postav a míst. Favreau umí a pokud mu sekunduje taková kvalita jako například Waititi v posledním dílu, vznikne opravdový klenot. Mandalorian je takový vesmírný road-movie western s povedenou akcí a vytříbeným humorem. Pedro Pascal (ač se o tom, že je pod maskou právě on přesvědčíme jen jedinkrát) byl vynikající volba do hlavní role, jemuž asistují neméně skvěle zvolení herci v zajímavých postavách a CGI bordel je zde opravdu příjemný. Ve výsledku z každé scény úplně srší chemie mezi postavami a já jen smutnim, protože bych se za delší, alespoň 50 minutovou, stopáž každého dílu vůbec nezlobil. Důležité je nenechat se příliš odradit relativně nesouvisejícími epizodami, které do sebe ovšem v závěru zapadnou jak puzzle a vytvoří opravdu výborně vystavěnou zápletku a rozuzlení. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// První hraný seriál ze světa Star Wars a co jsme dostali? Baby Groota 2.0, spin-off Hvězdné brány, který si nikdo nepřál a tři nebo čtyři skvělé momenty, kdy to skoro vypadalo, že alespoň někdo chápe potenciál toho světa. Poslední epizoda včetně božího úvodu (Taika Waititi prostě komedii umí) sice pachuť zklamání zmírnila, nakonec se ale stejně nemůžu zbavit dojmu, že to bylo odfláknuté (ten půlhodinový pilot je furt na pěst), neuvěřitelně jednoduché, a zasloužili jsme si snad po všech stránkách víc. Druhá série má rozhodně co napravovat, blbý je, že se z toho pod Disneym stává tak trochu pravidlo. Neustálá snaha dohnat, co se minule nepovedlo. Tak si tak říkám, kdy se to konečně zlomí... ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Při původním vydání seriál vůbec nebyl v České Republice (legálně) dostupný, protože služba Disney+, která jej vydávala exkluzivně, v té době také nebyla v ČR vůbec dostupná. (vojtaruzek)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • V úvodnej sekvencii sa Mando (Pedro Pascal) stretne s viacerými fanúšikom Star Wars známymi druhmi. Vo dverách ho zastaví Twi'lek. Gor Koresh, s ktorým debatuje, patrí k rase Abyssin. Pozerajú sa na boj dvoch zelených, divím sviniam podobných Gamorreanov. Všetky tieto druhy sa objavili už v pôvodnej trilógii. V tejto scéne sa objaví aj Zabrak, člen rasy, ktorej najznámejší predstaviteľ je Darth Maul. (ČSFD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama