Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (483)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Bavil Vás seriál Hvězdná brána? Tak ste konečne našli nasledovníka. Tu sa tiež cestuje z planéty na planétu, len teda s inou motiváciou. Aj tu máte dosť jednoduché zápletky, ktoré bodujú hlavne akciou, atraktívnosťou prostredia, zaujímavosťou postáv a ich vzájomnými prepojeniami. Zásadným rozdielom je však to, že Mandalorian je sponzorovaný veľmi bohatým nebožtíkom. Takže je tu úplne iný level režisérov, kameramanov, zvukárov,...ktorí dodávajú potrebne vymazlený audiovizuálny zážitok. Na dnešnú dobu, kedy väčšina áčkových seriálov preferuje hodinovú minutáž dielov (a hlavne na pomery SW sveta), je tu strašne príjemná minutáž. Ak si odrátate třešničku na torte v podobne vychytaných záverečných komiksových titulkov, tak ste v podstate len jemne cez polhodinu. Hviezdou seriálu je samozrejme "Baby Yoda" a hneď v závese sú akčné scény. Vesmírne dobrodružstvo s potenciálom baviť nás nasledujúcich x rokov. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá séria: 7/10 The Baby Yoda Show. Dosť kolísavá kvalita, v najhorších momentoch (Sanctuary) to pripomína moderného Hercula a v najlepších (Redemption) je to epický mix hlášok, akcie, skvelých postáv a mytológie (kiežby Taika Waititi režíroval celú druhú sériu). Zásadným problémom (hlavne v prvej polovici prvej série) je 30 minútový formát, v rámci ktorého je problém vybudovať solídnu zápletku a vyvrcholenie. Naopak jednoznačným vrcholom je "Baby Yoda", ktorý je stelesnená roztomilosť a kradne si pre seba celý seriál. Toto malé zelené ňuňu nemožno nemilovať a nech bude Mandalorian v budúcnosti hocijaká sračka, ak sa tam aspoň na pár sekúnd objaví Baby Yoda, budem to poctivo pozerať. Jon Favreau je génius a Disney mu môže bozkávať nohy. Druhá séria: 8/10 SPOILERY. Druhá séria je oveľa vyrovnanejšia než prvá a poskytuje skvelú televíznu zábavu, pravdou ale je, že ten koncentrovaný fan service na mňa vôbec nefungoval. Skôr naopak. Oživenie Boba Fetta i cameo Luka v závere (ktoré je takmer kópiou záveru Rogue One s Vaderom) pôsobia strašne spiatočnícky a repetitívne. Začínam si myslieť, že kým Gen X neodídu do dôchodku, skutočne dobré Star Wars budú skôr náhodou ako pravidlom (česť výnimkám ako Rian Johnson). ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak bych jen mohl odolat badass Oberynovi Martellovi, jehož hlavní misí je chránit roztomilého baby Yodu, který je inkarnací našeho nového kotěte, co máme doma. Mandalorian si v podstatě bere to nejlepší z úplně nejstaršího dílu původních Star Wars (Epizody IV), to znamená špinavé a syrové prostředí, interakce s bizarními a divnými emzáky, plus i skvělá práce s postavami, přičemž tomu dodává krapet modernější šťávu a pojetí. Vlastně odvádí lepší práci než většina Star Wars filmů novodobé doby - na rozdíl od Epizody VII nerecykluje a pokouší se o nějaké nové originální věci, na rozdíl od Rogue One tam divákovi na vedlejších postavách záleží, plus na rozdíl od Epizody VIII tam jsou fillerové části, které diváka ale baví a nebudou mi připadat zbytečné. Ano, jelikož jde o seriál s mnohem širšími časovými možnostmi, tak je to asi krapet nefér srovnávání, ale stejně mi to nedalo. Celkově si Mandalorian vůbec nesnaží hrát na něco většího než čím doopravdy je, skvěle pracuje s napětím, s postavami a celkovým dějem, který sice na některých místech mírně pokulhával (epizoda 5), ale jinak si držel pěkné tempo. Potěší i několik odkazů na předešlé SW snímky, plus uvidíme i několik známých míst. Po první sezóně obrovská spokojenost, tak nějak jsem si volné pokračování původní trilogie představoval - bez zbytečného nostalgického sentimentu. Jen tak dál! 1. série: Slabších 5* ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mandalorian si těch pět zaslouží! Už jenom za to, že tahá značku Starwars ze sraček, kam ji dostala poslední hrůzná trilogie. Je to "intimní" příběh lovce, který lehce upustil od svého kodexu a zachránil svůj cíl, který měl zlikvidovat. Jednotlivé díly mě bavily, krásná a zároveň temná atmosféra, pěkné bojové scény, stylizace. Na to, že je to Disney :) Jon Favreau umí a umí na výbornou, dokáže dát divákům to, co chtějí vidět a udělat to tak, aby to fungovalo, bylo zábavné a bez všemožných a nemožných klišé. Možná někde něco mohlo být dotaženější, ale v komplexním pohledu na celý seriál, to nebylo nic, co by výrazněji uškodilo. I have spoken... ()

Galerie (352)

Zajímavosti (216)

  • Závěrečná znělka seriálu připomíná svým rytmem cval koně, na počest westernům, kterými je Mandalorian inspirován. (Jirkush)
  • Na ceremonii můžeme vidět Paz Vizsla, kterému propůjčil hlas Jon Favreau, tvůrce Mandaloriana. (Veskoslav)
  • Dle mandalorianského kodexu cti mají stoupenci této víry přikázáno nosit a nesundavat helmu. Představitel hlavní postavy Pedro Pascal (Din Djarin/The Mandalorian) je znám i rolí Oberyna Martella ze Hry o trůny (od r. 2011), kde si při souboji odmítl vzít helmu, což se mu stalo osudným. (ArsenalEagle)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama