Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (481)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1: Recyklátor známejch příběhů jako například Sedm statečných (samurajů), ale i spousty jinejch, hlavně westernů a scifíček (pocta?). Překvapilo mě, jak strašně primitivní a naivní to je (záměr?). Každej díl se odvíjí téměř totožně. Potulný lovec Mando dělá práci o kterou nestojí a nějak to vždycky dopadne. Baby Yoda je samozřejmě ňuňu a asi žádnej fanoušek SW to nebude příliš hanit, protože ač pitomý, je to příjemný pokoukání ze světa SW. A já fanoušek Hvězdnejch válek jsem. Toť způsob náš! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Z první řady jsem nadšený. Western z předaleké galaxie, který mi v tom nejlepším slova smyslu připomněl původního polského Zaklínače, hýří nápady a je radost se dívat na to, že se Star Wars mohou obejít i bez notoricky známých postav a zároveň být skvělé, pokud tvůrci chtějí. A tvůrci Mandaloriana - od Pedra Pascala přes pány Favreaua, Filoniho a Waititiho po Ludwiga Göranssona - tedy rozhodně chtěli._____Druhá řada za první rozhodně nijak nezaostává. Třeba první díl jsem si musel pustit vlastně dvakrát za sebou, jak skvělý je, a to byl vlastně pořád ještě rozjezd. I když jsem věděl, kdo (a co) přijde na závěr, stejně jsem se tetelil blahem jako malé dítě. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mandalorian si těch pět zaslouží! Už jenom za to, že tahá značku Starwars ze sraček, kam ji dostala poslední hrůzná trilogie. Je to "intimní" příběh lovce, který lehce upustil od svého kodexu a zachránil svůj cíl, který měl zlikvidovat. Jednotlivé díly mě bavily, krásná a zároveň temná atmosféra, pěkné bojové scény, stylizace. Na to, že je to Disney :) Jon Favreau umí a umí na výbornou, dokáže dát divákům to, co chtějí vidět a udělat to tak, aby to fungovalo, bylo zábavné a bez všemožných a nemožných klišé. Možná někde něco mohlo být dotaženější, ale v komplexním pohledu na celý seriál, to nebylo nic, co by výrazněji uškodilo. I have spoken... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Star Wars jako spaghetti western s Warnerem Herzogem je dream come true, škoda že se ho nechopili schopnější režiséři - některé epizody jsou vyloženě slabě natočené, navzdory potenciálu který nabízí (parafráze na Sedm Samurajů mohla být strašně epická... ale není, protože ženské asi umí režírovat akční drama jen když se vyspí s Jamesem Cameronem). Možnosti do dalších sérií jsou nezměrné, propojení s SW: Rebels a celou starou trilogií může dopadnout fantasticky, tak doufejme že scénárista a napůl showrunner Filoni nezklame. Prozatím první řadu beru jen jako jemný akční úvod do nového světa. ///// A druhá řada z toho úvodu velmi těží - vztahy mezi postavami se prohlubují, příběhy jsou zajímavější a velkolepější, a pouto mezi Baby Yodou a Mandem je na konci série velmi dojemné. A navzdory tomu že jde o docela uzavřené epizody seriálu velmi prospívá bingování. ///// Ani v třetí sérii nemá Mando zásadně velké ambice, což mu nepochybně budou mnozí vyčítat, ale o to co se snaží, to dělá dobře. Což je být hraným navázáním na Clone Wars a Rebels, ne být adekvátní konkurencí nejlepším SW filmům jako se to částečně povedlo Andorovi. Není celkově nijak horší než ty lepší řady Clone Wars - stejně jako v něm je tu pár skvělých akcí a příběhem nabitých dílů, tady hlavně ty poslední dva, ale i spousta vaty, dějových odboček i vyloženě komediálních částí... které mě osobně taky baví, ale není to něco co bych si měl chuť pouštět hned opakovaně. A z toho podstatného co tam je nepochybně nějaký schopný fanda sestříhá velice dobrý dvouhodinový film, jako se to děje s Kenobim - který byl jako seriál rozhodně horší než tohle, a to samé Boba Fett. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nefanoušek SW musím říct, že se seriálovým Mandalorianem jsem spokojen. Pedro Pascalův hlas v Mandalorianovi má kouzlo,Gina Carano po delší době hraje, baby Yoda je roztomilý a bavil mě i IG droid. Má to hezký vizuál, slušnou dávku obstojné akce a každý díl je o něčem jiném, takže seriál neomrzí a drží si fajn tempo. Hardcore SW fanoušci zřejmě budou slintat blahem a já si to alespoň hezky 8 týdnů užíval. 8/10. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Je to již podruhé, co je ve Star Wars světe zmínka o potřebě použití toalety. První zmínka byla v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014), kde Wedge Antilles potřeboval použít „osvěžovač“. (LaserJet)
  • Mandalorian sa svojím rozpočtom 1. série 120 miliónov amerických dolárov stal najdrahším seriálom na dĺžku stopáže. (Krnac)
  • Trailer na 3. sérii je na americké verzi Disney+ jiný, než ve zbytku světa. V americké verzi je jeden záběr navíc. Jedná se o záběr na imperiální křižník třídy Class 1, což odpovídá nasazení v období Nové Naděje (1977) – 0 BBY. Problém je ten, že v roce 3 ABY byl nahrazen Class 2 (Impérium Vrací úder, 1980). Nedává tedy smysl, aby zastaralý Class 1 byl ještě v nerozebraném stavu, když Mandalorian se odehrává 9-10 ABY. Je ale také možné, že scéna odkazuje na flashback z minulosti. (Veskoslav)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama