Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 1

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

oLí 

všechny recenze uživatele

Docela klobouček - protože tenhle víceméně subžánr horror-thriller se žraloky není zrovna vrcholem umění filmového pásu, ale jistý talent určitě potřebuje a nevím, jak tomu bylo do Čelistí, od té doby je laťka celkem vysoko a toto je jeden z mála případů, který se jí celkem zdatně přibližuje. Temné mořské hlubiny, několik metrů dlouhý tvor s obrovskou tlamou plnou zůbů a ve vodách velmi zranitelný člověk, to je kombinace pro horror jak víno a tento snímek se může rozhodně řadit k těm povedeným, které z podobné představy a strachu kdy těžily. Scéna se stoupáním a zapálením světlice s tlamama okolo a doprovodnou hudbou vyloženě super. 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Vím, že to s hodnocením asi přestřeluju, ale já si nemůžu pomoci. Čelisti, Mělčiny a podobné záležitosti se žraloky se můžou jít zahrabat. Tohle mi sedlo dokonale. Ta vodní atmosféra, beznaděj a hlavně NAPĚTÍ. Snímek má neuvěřitelné tempo. Ke konci jsem si už myslel, že vidím pár přehnaných aspektů, ale pak přijde závěrečný zvrat a já čumím, jak nevím co. Nebudu nic vykecávat, to bych spoileroval. Navíc tohle není takový ten klasický hloupý žraločí film, kdy hrdinové nakonec žraloka nebo žraloky přemůžou a je tu happy end, tohle je něco úplně jiného. No o plném počtu hvězd nakonec nepochybuji. Těžko se to dá slovy popsat. Prostě, Napětí, atmosféra, beznaděj, reálně napsané postavy dvou nešťastnic co uvíznou v kleci 47 metrů pod vodou, solidní soundtrack ze studia tomandandy, překvapivý konec s nečekanou pointou. Co víc si přát? Tohle přece zkritizovat ani nemůžu. Velký palec nahoru ! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Aby dokázala příteli, který ji aktuálně pustil k vodě, že není nudná, zřejmě nestačí, aby se v neoprenu vyblejskla s dvěma mexickými kořeny, děvče se rovnou v pofidérní kleci ponoří pod hladinu oceánu, do kterého zmiňovaní hošani právě vylili návnadu pro velkého bílého žraloka. A samozřejmě se leccos zvrtne. Což platí i pro některé ne zrovna svěží nápady. A několik logických lapsů. Přesto z téhle zdánlivě bezvýchodné situace doklopýtáme do finále docela se ctí, navíc druhou polovinu příjemně dietní stopáže okoření několik slušných záběrů na hlodajícího zabijáka, který se naneštěstí nechová jako intelektuál, ale jako „normální“ predátor, a jedna (ač trochu předvídatelná) scénáristická finta. Ve výsledku slušná jednohubka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To by mě nenapadlo, že se dá v žraločím thrilleru/horroru přijít s něčím neotřelým. A přitom jen stačí něco tak triviálního, jako se vykašlat na všechny ty chytré, modifikované či prehistorické žraloky, ale použít ty úplně normální, kteří v kombinaci s dvojicí holek uvězněných v potápěčské kleci nenechají člověka vydechnout. Aby toho nebylo málo, tak přišel samotný závěr, který mi sice nevyrazil dech, ale rozhodně dokázal hodně překvapit. A tak jediné, co bych filmu vyčetl, je jen ta úvodní seznamovací půlhodinka, která je u podobných filmů takřka povinným zlem. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začnu malinko příkřeji. Ačkoliv má film pouze 85 minut, neudržel mě napínat po celou dobu. Jinak je tu ale vše dobře a v rámci svého subžánru to nešlo asi udělat lépe. Podobné variace jako the Shallows s božskou Blake Lively jsem už viděl před delší dobou, takže se můžu vyhnout porovnání. Co určitě musím pochválit ze všeho nejvíc, je naprosto brilantní režie, která umně pracuje se skvělými kamerovými manévry, hlavně tedy pod hladinou, kde se odehrává většina filmu. A několikrát jsem si říkal, že jsem něco podobného už delší dobu neviděl. Ke konci na mě ovšem dolehla mírná nuda a hodnocení tedy musím o stupínek snížit, ovšem za mě stále velmi silných 6/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)
  • Podle odborníků se dá v hloubce 47 metrů, ve které jsou hlavní představitelky, vydržet maximálně 15 minut. (BMW12)
  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)

Reklama

Reklama