Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 1

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lisa a Kate sú nerozlučné sestry, ktoré sa počas dovolenky v Mexiku rozhodli vyskúšať netradičnú atrakciu. Milovníci adrenalínu sa dokážu zabaviť rôznymi spôsobmi, no dobrovoľne vstúpiť do klietky určenej k zosunu do oceánu, aby bolo možné sledovať jedného z najväčších mäsožravých dravcov planéty, to chce naozaj dávku odvahy. Keď počiatočná zábava nečakane prerastie v priam hororový scenár, obom ženám neostáva nič iné, ako zmobilizovať svoje sily. Majú presne hodinu nato, aby sa dostali z úplného dna, nad hladinu oceánu. Napriek tomu, že je kyslíka čoraz menej, toto ani z ďaleka nebude najväčším problémom, ktorý budú musieť vyriešiť, aby sa dostali do bezpečia. Ja som "The Shallows" videl, a tak sa snáď nikto nenahnevá, keď trošku porovnám. V prvom rade musím povedať, že tu je atmosféra vzhľadom k nastolenej situácii omnoho hustejšia. Už len keď si predstavím tu temnotu všade naokolo, dochádzajúci kyslík, no a samozrejme "jorkšíra" v pätách, miestami mi naozaj stislo riťku jak nejakému "bukovi" z Modrej Ústrice. Gore nech nikto nečaká, no keď vás asi po tretí krát mikne, možno budete rovnako ako ja uvažovať nad tým, či ste práve nepozerali čistokrvný animal horor. Neodpustím si ani malú radu na záver. Nepolemizujte nad logikou tohto snímku, nebodaj nad fyzikálnymi zákonmi o tlaku, vztlaku a podobne, lebo to by musel divák bez mihnutia oka najebať "odpad", len by sa tak zaprášilo. Vzhľadom nato v akej tichosti sa "In The Deep" zjavil, Ja to na tie slabšie štyri vidím - 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako to dopadne, keď sa sestry Kate a Lisa rozhodnú ísť do 5 metrovej hĺbky sledovať žraloky z klietky? O tom nám povie film "47 Meters Down." Celkom schopný thriller pod vodou, kde je hlavným základom prežiť. Film má dobrú atmosféru, má dobre spracované postavy a vyzerá to často absolútne beznádejne. Svet pod vodou je nádherný, no súčasne vie byť poriadne desivý. A tento film to spracoval relatívne schopne. Nemôžem povedať, že by mal dobré postavy, no survival vo filme funguje dobre. A dočkáme sa asi skoro všetkého, čo by bolo do toho potrebné. Dokonca aj keď človek pri konci premýšľa, či sa z filmu stala rozprávka, tak to má veľmi dobré vysvetlenie a dáva to logiku. Žraloky tu vyzerajú dobre a sú skutočne silnou prekážkou pre naše dve hlavné hrdinky, ktoré sú v podstate všetko čo tu máme. Ak by som mal vytýčiť najhoršiu časť filmu, tak by som povedal, že je to úvod. Ten bol trošku stereotypný a nie moc zaujímavý. Ale akonáhle sa dostaneme pod hladinu oceánu, všetko naberá obrátky. Pre fanúšikov žralokov je to určite dobrá voľba, pre ľudí, čo chcú od filmu dobrú atmosféru je to tiež niečo, čo by som pokojne odporučil. Nie je to super film, ale dostatočne schopný. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, o kvalitě snímku rozhodla hned první scéna, ve které se mrštná blondýna mocnými tempy blíží k hladině, aby se vzápětí ukázalo, že jde o bazén, v němž jí voda sahá po kyčle. Jaká skvělá práce s perspektivou! Následný děj byl dost předvídatelný, pokud se dvě Američanky nechají spustit ve zrezivělé kleci mezi dravé paryby, automaticky předpokládám, že jedna už rodnou hroudu nespatří. Obě mi navíc byly tak velmi sympatické, že mě jejich pobyt mezi mřížemi nechával naprosto chladným, ale ty neustálé výkřiky mi kazily podřimování. Závěr přece jen trochu rozčeřil hladinu, ale horor jsem v tomto snímku opravdu nenašel. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Docela klobouček - protože tenhle víceméně subžánr horror-thriller se žraloky není zrovna vrcholem umění filmového pásu, ale jistý talent určitě potřebuje a nevím, jak tomu bylo do Čelistí, od té doby je laťka celkem vysoko a toto je jeden z mála případů, který se jí celkem zdatně přibližuje. Temné mořské hlubiny, několik metrů dlouhý tvor s obrovskou tlamou plnou zůbů a ve vodách velmi zranitelný člověk, to je kombinace pro horror jak víno a tento snímek se může rozhodně řadit k těm povedeným, které z podobné představy a strachu kdy těžily. Scéna se stoupáním a zapálením světlice s tlamama okolo a doprovodnou hudbou vyloženě super. 6/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčovalo tomu, že toto léto uvidíme nový nejlepší žraločí survival horor v dějinách. Blížil se totiž příchod ambiciozních Shallows. Zůstalo však jen u očekávání. Mělčiny naprosto propadly, a tak se zdálo, že vše zůstane při starém. Jenže hned vzápětí se ze dna oceánu zcela nečekaně vynořil snímek 47 Meters Down a žraločí prvenství si překvapivě ukousl pro sebe. Tam, kde si Shallows vylámaly všechny zuby (žraločí chování, digitální efekty, atmosféra), slaví 47 Meters Down úspěch. Kvalita se dlouho pohybovala někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale závěrečná halucinační pointa nakonec rozhodla o lepším hodnocení. Nejedná se tedy o žádné veledílo, ale v rámci daného subžánru je nutno považovat 47 Meters Down za nového krále. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)
  • Celý film nemají holky signál na loď a musí vyplavat ven z klece a výš, aby se dokázali spojit s Taylorem na lodi. V závěru filmu Taylor (Matthew Modine) mluví s Lisou (Mandy Moore) uvězněnou v kleci na dně. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama