Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (158)

Han22 

všechny recenze uživatele

Maniac Cop není žádná velká klasika, ostatně po letech jsem si pamatoval akorát scénu ze sprchy. Spíše takový to klasický béčko od všeho trochu - slasherový vrah, kriminální příběh a finále jak z akčního filmu. Robert Z´Dar alias nesmrtelný polda Cordell (Walker?) je drsný, ale do tváře mu uvidíte až ve finále, příběh je mírně naivní, vraždy ujdou, potěší Bruce Campbell i Tom Atkins. Zkrátka taková ta neurážející béčková řežba. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Jedno z klasických béček konce 80. let, které ční vysoko nad ostatními filmy stejné váhové kategorie. Originální námět, správně ponurá a tísnivá atmosféra, ve své době ojedinělý a povedený crossover akčního-krimi-hororu, nepřehlédnutelná a nezapomenutelná titulní postava šíleného poldy a král béčkařů - Bruce Cambell v jedné z hlavních rolí... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film svojej doby, ktorý snáď nechcete vidieť inak, než v menej kvalitnom rozlíšení a v českom dabingu. VHS prehrávač už asi nemáte, takže ten zážitok bude iba polovičný. Scenár ponúka niekoľko bizarných rozhodnutí, ako keď máte držať palce policajtovi, ktorý podvádza manželku a svojim spôsobom ju krátko po začiatku filmu aj privedie do hrobu. Kto je hlavná postava sa mení podľa toho, s kým si asi režisér zrovna na pľaci lepšie rozumel. Inak na nudu nezostáva priestor, keďže vrážd a akcie je dosť a napriek tomu sa nedopracujeme ani k hodinke a pol. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hm takový ten osmdesátkový feeling moc nemusím. Když se k tomu přičte nuda, vrah jehož tvář je vidět až pět minut před koncem (až už to natahování působí trapně), nemastný neslaný Bruce Cambell a fízl na každém kroku, nějakých pár dobrých momentů to těžko zachrání. A přitom je tenhle film už dneska kult... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vašu ženu našli v hotelovej izbe s odrezanou hlavou. Chcete vidieť fotky?“ Klasika ošúpaných videokaziet. Kto tie doby nezažil, nepochopí. Pochmúrna hororová jazda stojaca na desivom ústrednom zlosynovi (už to tvrdé meno – MATT CORDELL), dobrej zápletke (čo by sa stalo, ak by neprávom obvinený policajt zomrel a následne z nenávisti začal vraždiť nevinných ľudí?), nepríjemnej nočnej atmosfére a brutálnej akcii. Z Maniac Copa úžasným spôsobom na kilometre ďaleko "smrdí" poctivá, ultratemná a extra drsná americká osemdesiatková atmosféra. Snímke disponujúcej predsa len poslabším scenárom dominuje silné herecké obsadenie v čele s fúzatým Tomom Atkinsom a kladným Bruceom Campbellom (jeho kamarát Sam Raimi a režisér William Lustig tu majú cameo). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • V roli reportéra komentujícího policejní průvod se v cameo roli objevil Sam Raimi. (Raziel811)
  • Jill Gatsby je dcera Larryho Cohena a je zavražděna v každém filmu, ve kterém si zahrála. (Chatterer)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama