Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (159)

drackula 

všechny recenze uživatele

Film sa určite vymyká priemeru masovej tvorby 80tich rokov. Neznámy vrah, ktorí môže byť prakticky ktokoľvek kto nosí uniformu, vytvoril aj vďaka charizme Roberta Z'Dara, ktorí sa pre túto úlohu priam narodil, naozaj dusnú a nepredvídateľnú atmosféru. Škoda len nezvládnutej a nerozvinutej detektívnej časti, ktorá mala potenciál vytvoriť z filmu niečo viac. Takto sa Maniac Cop stal filmom, ktorí je pre mnohých iba nostalgickou spomienkou na starú VHS-ku, a pre iných, je to príjemné prekvapenie a úctyhodné predstavenie policajta na ceste za svojou zvrátenou spravodlivosťou. 75 % ()

figgo jr. 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem, že příběh bude nic moc ale doufal jsem alespon v brutální a nápaditý vraždy ale ani ty se nekonaly. Jediným pozitivem je tak nakonec jen Bruce Campbell ale i on dostal mnohem menší prostor než jsem čekal. Maniac Cop je pro mě tedy jeden z nejnudnějších zabijáků vůbec. Škoda, potenciál to mělo mnohem větší. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

První díl volné hororové trilogie z dílny Lustig/Cohen. Poctivé béčko s pestrým obsazením, slibnou premisou (vrah v uniformě obrátí veřejnost proti policii), fajn bubákem, dostatkem mrtvol a krve, automobilovou honičkou a melancholickým hudebním motivem. Jedna z klasik kralujících porevolučnímu videoboomu. Výrazně akčnější dvojka je ještě lepší. P.S.: Hádejte čím se živil představitel maniakálního poldy Robert Z´Dar než se dal k filmu? Byl policajt. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jeden z typických představitelů osmdesátkových béček má krásně temný nádech a jak už to bývá, konec filmu nabádá k dalšímu pokračování dobrodružství psychopatického fízla Z'Dara. Příběh je o to děsivější, že jeho představitel skutečně vykonával službu policisty. Film Ambulance, který L. Cohen natočil o dva roky později, mě v tomto směru dost ovlivnil, protože jsem v něm poznal prvky, které si jsou v obou filmech podobné, takže předpokládám, že ani druhý ani třetí díl nebude jiný. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Policista je hodný pán. Moc dobře si vzpomínám, jak nás ve druhé třídě krmila učitelka snímky z totalitní éry, kde strážník koupil zmrzlinu malému chlapci za to, že se při přecházení silnice správně rozhlížel. Já se přes silnici rozhlížim celý život a nikdy mi policista zmrzlinu nekoupil :-( I přes to každý malý kluk sní o tom, že se jednoho dne až bude velký navlékne do policejní uniformy. Matt Cordell je veliký dost a tak může nosit policejní obleček, ale né proto, aby lidem pomáhal a tak se New Yorkem začne pohybovat strach a nedůvěra k jedlíkům koblih. Maniac Cop je videobéčko 80. let se vším všudy, kterému chybí nadhled, zajímavější vraždy a lépe natočená akce. Přesto má film slušné tempo, strašidelnou hudbu, klasický útok na policejní stanici, který snad musel být v každém akčním hororu té doby a Bruce Campbella, kterým se ovšem šetří podobně jako se zabijákem. I když má Campbell hlavní roli, tak na plátně pobude jen několik minut. Jasná tří-hvězdičková záležitost. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Keď sa v závere filmu snaží policajtka stoličkou rozbiť okno, môžeme vidieť, že mŕtvy policajt, ktorý je s ňou v miestnosti, dvihne hlavu. (johnsnow)
  • Režisér William Lustig si ve filmu zahrál malou roli manažera hotelu. (henrycruel)
  • Ve scéně, kdy Cordell (Robert Z´Dar) vyhodí detektiva z okna policejní kartotéty, je jasně vidět, jak kaskadéra těsně před střihem na dopad těla na vůz zabrzdí lano. (Raziel811)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama