Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

divak84 

všechny recenze uživatele

super temný příběh, který se stal pro mnohoé kultem, at si to přiznáme nebo ne. samozřejmě i zde se nevyhneme pár blbostem jako např. obět utíká a utíká kdežto nahaněč jde klidným krokem a přece se vzdálenost mezi oběma vubec nezvětšuje... apod... ale horor děsí a to je podstatné.. solidní béčko :)) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vašu ženu našli v hotelovej izbe s odrezanou hlavou. Chcete vidieť fotky?“ Klasika ošúpaných videokaziet. Kto tie doby nezažil, nepochopí. Pochmúrna hororová jazda stojaca na desivom ústrednom zlosynovi (už to tvrdé meno – MATT CORDELL), dobrej zápletke (čo by sa stalo, ak by neprávom obvinený policajt zomrel a následne z nenávisti začal vraždiť nevinných ľudí?), nepríjemnej nočnej atmosfére a brutálnej akcii. Z Maniac Copa úžasným spôsobom na kilometre ďaleko "smrdí" poctivá, ultratemná a extra drsná americká osemdesiatková atmosféra. Snímke disponujúcej predsa len poslabším scenárom dominuje silné herecké obsadenie v čele s fúzatým Tomom Atkinsom a kladným Bruceom Campbellom (jeho kamarát Sam Raimi a režisér William Lustig tu majú cameo). ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Matt Cordell a jeho celkem svérázná metoda policejní práce jsou i po téměř 30 letech koukatelný hororový béčko který netrpí ani špatným herectvím, ani lacinejma efektama a ani nudou. Některý vraždy tu policejní brutalitu vytahujou skoro až do černýho humoru (frajer co skoro uteče ale zaparkuje ksichtem dolů v betonu a do rána ztvrdne). Jeden z nedoceněnejch slasherů kterej si zaslouží trochu víc pozornosti. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud se nepletu tak film Věznice a Maniac Cop byly jedny z mých prvních hororů co jsem v dětství viděl. Tudíž je pro mě Maniac Cop s nostalgickýho hlediska klenotem. Co se týče filmovýho hlediska tak to samozřejmě žádnej extra klenot není.  Zub času se tady podepsal ještě víc než na filmu Věznice. I přesto ani dnes nemůžu říct, že bych se u filmu nudil. Dnes už na mě sice téměř dvoumetrovej nasranej fízl nepůsobil tak děsivě  jako v dětství ale líbilo se mi jak je skoro celou dobu filmu Robert Z´Dar snímán tak aby mu nešlo vidět do ksichtu(samozřejmě úmyslně). Jeho tvář je vidět až těsně před koncem filmu. Nutno říct, že v dnešní době Cordellův Face vyvolá spíš úsměv než aby děsil. Když jsem se na Cordella díval očima dítěte mělo to samozřejmě úplně jinej efekt než dnes. Ve snímku potěší obsazení Bruce Campbella kterýho jsem samozřejmě v tý době neznal. I Tom Atkins zahrál co měl. Maniac Cop je nejspíš lehce podprůměrným hororem, kterej už dnes nemá moc co nabídnout. Já na to mám, ale tak trošku jinej pohled a přidávám čtvrtou hvězdu. PS: Když tak o tom přemýšlím tak je možná tenhle film důvodem proč nemám všeobecně důvěru k policajtům. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní osmdesátkové béčko, které je pořádně násilnické, krvavé i hloupé, přesně tak, jak jsme to tehdy měli rádi. I po letech se na něj dá v klídku po nedělním obědě dívat. Nejvíc mě nefascinoval ani tak titulní padouch jako spíš hlavní hrdinka, která ač policistka, tak pořád hystericky ječí, a která vypadá jako zmalovaná prostitutka i ve scénách, kdy už se za prostitutku nevydává. :o) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Jill Gatsby je dcera Larryho Cohena a je zavražděna v každém filmu, ve kterém si zahrála. (Chatterer)
  • Ve scéně, kdy Cordell (Robert Z´Dar) vyhodí detektiva z okna policejní kartotéty, je jasně vidět, jak kaskadéra těsně před střihem na dopad těla na vůz zabrzdí lano. (Raziel811)
  • Během útoku na mladý pár v autě je v horní části obrazovky zřetelně vidět mikrofon. (Corpsegrinder)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama