Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemrtvá švestka Matthew Cordell. Studené ruce, horoucí srdce (a na konci nejen ono).. Často neskutečně pitomoučké, ale zároveň to při akci vypadá zatraceně dobře! Honička taxíku s vozem NYPD a především pasáž, kdy se pomocí Calico M950 čistí policejní stanice, nechají zavzpomínat na Cameronův o šest let starší tech-noir. Jako jakýsi „hardboiled bonus“ pak ještě divák dostane Roberta Daviho a jeho peprné hlášky. „I shot him before he shot me..“ ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Slabé béčkové pokračovanie znovu uvádza na scénu maniakálneho fízla Matta Cordella aby dokončil to, čo v prvom diely nestihol - očistiť svoje meno a pomstiť sa skorumpovaným policajtom. Hororová atmosféra jedničky opadla a nastupuje akcia a divoké prestrelky. Záver sa zmení na dobrú komédiu, kde sa z Cordella stáva živúca pochodeň a zapaľuje každého koho vidí. Bruce Campbell sa tu objaví len sotva na 20 minút, zato ho smelo nahradzuje charismatický tvrďák v podaní Roberta Daviho. Moc veľká zábava už to ale nie je, chýba totiž atmosféra prvého dielu ktorý ťažil atmosféru z temných ulíc New Yorku. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že ta ruka na molu z konce jedničky není nejlepší nápad... Automobilová honička, či přestřelka na policejní stanici (slabší kopie té z prvního Terminátora) rozhodně nenahradí ponurou atmosféru nočního New Yorku a mrazivý feeling Mattových konfrontací s nevinnými spoluobčany už vůbec ne. Scénář mu navíc servíruje do cesty podivné spojenectví s úchylem s visáží Zdeňka Trošky a nakonec i jistou dávku pokání. Režisér evidentně za 2 roky pauzy ztratil soudnost, když místo úvodu naservíruje závěrečnou dvouminutovku prvního dílu a pro jistotu i zpětné flashbackové vysvětlení Mattovy zjizvené tváře - jinak asi jediné plusko pro maskéry, kteří se opravdu pochlapili. Jeden z nejzářnějších příkladů začátku 90. let o tom, jak by pokračování klasiky rozhodně nemělo vypadat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Packal Lustig pridal nahotinky, konecne aj nejake gore sceny a vylepsil Cordellovu masku, takze uz vyzera celkom cool. Ale jeho konanie rovnako ako cely film prilis nedava zmysel. Je to len chaoticky mix nahodnych scen. Co si uvedomil aj Bruce Campbell a po nevyhnutnom uvodnom cameu radsej hned zdrhol z tejto mizernej serie. Nahradil ho Robert Davi, ktory ale v tomto filme tiez nicim nezaujme. Lustig tentoraz pridal na mnozstve akcnych scen, kedze napinavu atmosferu nedokaze navodit ani na chvilu. A aj ked su o nieco lepsie natocene a velkolepejse ako minule, tak vdaka chaotickemu deju je vysledok o triedu horsi ako jednotka. Zaujal ma len absurdny uvod so zlodejom, ktory mal este skazenejsie zuby ako Matt Cordell. 2/10. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Pokračování MC si stále drží pomyslnou kvalitativní laťku relativně vysoko, i když dvojka už jde trochu jiným směrem - přibylo mnohem více akce, ubylo napětí i atmosféry! I přesto zůstává Maniac Cop 2 vcelku povedeným pokračováním (kultovní jedničky) se spoustou nezapomenutelných scén - viz.: honička v autobusu, přestřelka na policejní stanici či hořící Cordell a jeho konečné zúčtování v base... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Los Angeles, New Yorku a New Jersey. (SeanBean)
  • Joe Spinell měl hrát postavu Turkella, ale těsně před natáčením zemřel a nahradil ho Leo Rossi. (henrycruel)

Reklama

Reklama