Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že těžší práce to bude za kamerou a nikoliv před ní, nesmrtelný Clint Eastwood nám ale s dalšími roky ukazuje, že točení filmů je vlastně brnkačka. Samozřejmě přeháním, Clint má u Warnerů neotřesitelnou pozici a může si natočit takřka co chce, zvlášť když i Pašerák vydělal celkem slušné peníze. Tentokráte se definitivně loučí s hereckou kariérou a ačkoliv by si jej asi většina lidí raději pamatovala z předposlední role v Gran Torinu, the Mule je vlastně takový fajn staromilský, lehce zrežírovaný, kousek (který na rozdíl od předchozího 15:17 to Paris se zdržuje jakéhokoliv politického komentáře), jež téměř 90ti letého Clinta ukazuje v trošku jiné poloze než jsme zvyklí, ačkoliv kdyby se pokoušel stále řešit věci jako Drsný Harry, asi by daleko nedošel. 😃 Feel good 7/10 a potěšil dvorní herec Bradley Cooper, toho vždycky vidím rád. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Clintova verzia Babího léta. Nejde o žiadny strhujúci thriller, ale pohodový a zábavný feel good film o dôležitosti rodiny. So žúrovaním, ku*vami, drogami v kufri a policajtmi aj drogovým kartelom v pätách. Nie je to tak dokonalé ako jeho najlepšie filmy, no od tých jeho zlých to má takisto ďaleko. 7/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý rozlučkový snímek o květináři, který si nakonec uvědomil, že rodina je víc než práce. Příběhově jde o klasický vzestup a pád, ale v hlavní roli je devadesátiletý Clint, který si to neskutečně užívá. Pan charizma nemá problém vzít si na pokoj dvě šlapky nebo říkat "černým lidem" negře, stačí nahodit nevinný starouškovský kukuč a projde mu to. S klukama z kartelu je za dobře než do toho začnou tahat efektivitu a plán. I textovky se psát naučí. Humorné sekvence se střídají s napínavými i vyloženě smutnými neuvěřitelně přirozeně. Oldchool. Plán na důchod mám jasný. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco vyčpělejšího a vida, zmýlil se. Další srdečná eastwoodovka, kde pořád mega charismatický “abuelito” vysekl slušný pašerácký drama, kam vtěsnal jak pěkný poselství o váze rodiny a spravování vztahů, tak spoustu srandy z interakce s krimi mexíky, písniček za volantem, amerických dálnic a krajin, nekorektních vtípků, hudrování do mobilů a internetů. Jeden z nejmilejších filmů, který letos uvidím - díky Clinte. ♪♫ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě hodně bavil. Skvělý příběh, dobrá kamera, excelentní Clint Eastwood a dobře namíchaný humor s dojetím. Někteří herci tam sice za moc nestojí a čekal jsem asi trochu jiný konec (ideálně hodně krvavý), ale celkově to prostě byly velmi příjemné 2 hodinky. Velký respekt k Eastwoodovi za toto! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Earl (Clint Eastwood) je úspěšným pěstitelem lilií, za něž je ve filmu i oceněn a jimž věnuje svůj život na úkor rodiny. Přesto se jeho dcera jmenuje Iris, což v překladu znamená „kosatec“. (cze.Oi)
  • Kostymérka Deborah Hopper použila ve filmu několik kostýmů z předchozích filmů s Clintem Eastwoodem. Např. jeden z obleků z filmu S nasazením života (1993) nebo košili z filmu Gran Torino (2008). Sám Clint Eastwood se tím bavil a pokaždé, když měl scénu s „novým“ kusem oblečení se Deborah Hopper ptal: „Ve kterém filmu jsem měl tohle?“ (Lukyy)

Reklama

Reklama