Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsou režiséři, které člověk pozná podle jejich obrazového rukopisu, ale Clinta já poznám podle jeho vyprávěcího stylu. Lidskost hlavního hrdiny, která se postupně a pomalu v průběhu příběhu tvaruje a s blížícím se finále emotivně graduje. Clint si samozřejmě svou postavu dokáže sám sobě přizpůsobit tak, aby působila věrohodně. Musím ho však pochválit i za Bradley Coopera, který tady nemá až tak prostoru, ale jeho postava i za krátký čas se mě dokázala dostat pod kůži. Naopak mě hodně zkalmalo, že Andy a Clint neměli jednu větší společnou dialogovou scénu, to by si tito dva pánové zasloužili a velectěné diváctvo užilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pomalá, starosvětská jízda ve stylu Gran Torina. Tzn. rukopisem typická eastwoodovka nového tisíciletí. Příběh o rodině a životních zkušenostech z úst dědka mrzouta. Tentokrát se do toho přimíchají sem tam nějaké drogy a drogové kartely. Eastwood z toho ovšem vybruslil s noblebou a grácií sobě vlastní. Není to nic, co bychom už neviděli v mnoha více živočišných a dramatičtějších variacích, ale málokdo to dochutí s takovou dávkou životní zkušenosti a satirického nadhledu. Škoda takového množství luxusních herců a tak málo prostoru pro jejich charaketry. Vše stojí a padá na Eastwoodovi a možná je to trochu škoda. Plus za Andyho Garciu, aka muže se zlatou zbraní. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Stone (Clint Eastwood) je tvrdohlavý válečný hrdina, který nemá dobré vztahy s rodinou, protože veškerý svůj čas věnuje zahradě. Ve chvíli, kdy přijde skoro o všechno, přijme nabídku a nevědomky se z něho stane kurýr pro mexický drogový kartel... Všechny peprný hlášky a moudra, který Eastwood řekne, stojí za to. Clint Eastwood je hollywoodská legenda, která dokáže oslovit publikum i v takhle požehnaném věku. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Snímek o filmu, kde moderní svět dotlačí jednoho starého muže k absolutní nouzi, z které se dá vyjít tím, že se setře hranice rozlišování toho, co je správné a co není. Film nevyžaduje zas takové emoce od diváka, ale není to úplně snímek, který je na úrovni předchozích režisérských počinů Eastwooda. Navíc tu nevystupuje jako ten charismatický na každý pád drsný týpek, ale jako vetchý stařík, z čehož mi povětšinu času bylo spíš smutno než co jiného... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Snímek je věnován blízkým přátelům Clinta Eastwooda – „To Pierre and Richard“, jak zní na konci titulků. Pierre Rissient pomáhal Clintovi v jeho režisérkých začátcích a Richard Schickel je Clintův životopisec. (MATADOR)
  • Kostymérka Deborah Hopper použila ve filmu několik kostýmů z předchozích filmů s Clintem Eastwoodem. Např. jeden z obleků z filmu S nasazením života (1993) nebo košili z filmu Gran Torino (2008). Sám Clint Eastwood se tím bavil a pokaždé, když měl scénu s „novým“ kusem oblečení se Deborah Hopper ptal: „Ve kterém filmu jsem měl tohle?“ (Lukyy)

Reklama

Reklama