Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

H34D 

všechny recenze uživatele

Seriál skončil jedním fantastickým otazníkem a právě o to větší je škoda, že Fire Walk with Me na něj nenavazuje, nýbrž celému seriálu předchází. I vzhledem k mému subjektivnímu vnímání vzestupné tendence seriálu se dostáváme zpět na začátek, tedy slabota. Část mimo městečko Twin Peaks je, bez dalšího komentáře, nezajímavá a zatímco Dale Coopera si užjeme málo, tak zdlouhavost je přítomna všude. Jistou dávku mysteriózní a Lynchovsky nechápavé atmosféry samozřejmě upřít nelze, byť je zde v menším množství než ke konci seriálu, ale stále platí, že kromě ní v podstatě nemá závěrečný film Twin Peaks co nabídnout... Nudné a postradatelné. 3/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

David Lynch a celé jeho milované městečko přesně v té formě, v jaké ho mám nejraději. Vrací se ke kořenům, vypráví, co bylo před začátkem, přesto mi po příjemných troškách dávkuje agenta Coopera a od nejvyššího hodnocení ho zdržuje jen příliš velké množství scén s Trpaslíkem a jeho partou. K němu sice chtě nechtě zůstávám zhypnotizovaně přikovaný, ale onou pointou plnou zadostiučinění pro mě stále není. V první řadě je ale výzva ohni tragickým příběhem nejslavnější místní antihrdinky, jejíž osud tak konečně poznávám z první osoby a můžu po jejím zmařeném životě truchlit o to víc, že nejde jen o kolektivní smutek. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do třetice a naposled jsem okusil Lynchův svět nechápavosti, divnosti a ničemné bezmocnosti. Nikdy jsem neviděl tak zvláštní filmy, jako zrovna ty jeho. Jestli nejsem všímavý jako ten detektiv ihned na začátku filmu, nemám šanci pochopit alespoň zblo, a na to nemám náladu, sledovat každé okénko zvlášť, ono to ani nelze a proto je to tak atmosféricky nabouchané a nepředvídatelně vstřebatelné. Ne, pro mě tento svět není a nikdy nebude. Naštěstí ho tvoří jenom on, tak můžu svým způsobem být rád, že v jiných filmech se s tímto rukopisem jen tak nesetkám. --- Buďte tak hodný, mohl byste mi ten prst podržet? Něco tam je. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že film raději nenavazuje na děj seriálu, ale vrací se k předchozím událostem. V podstatě to nenabízí nic nového, "pouze" máme možnost poznat Lauru. Což sice není úplně málo a svět Twin Peaksu to jaksi uceluje, ale že bych z toho byl nějak na větvi... to ne. Seriál je geniální, tento film pouze průměr (a na Lynche spíš podprůměr). PS: Pokud máte v plánu někdy zhlédnout seriál, vyhněte se předtím filmu obloukem! Celý by vám ho zkazil. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Mindfuck ako hrom, ale čo iné sa dalo od Lyncha čakať. Teda, v istom momente niekde v polovici filmu som mal ten fajn pocit, "že to mám" a že sa chytám na ten skrytý odkaz a myšlienku, ale pár minút na to sa to celé rozplynulo ako prd, padlo ako Poľsko v tridsiatomdeviatom a potom som sa už len díval ako mi uteká dej pred očami a nič, ale vôbec nič (až na malé detaily) nedávalo zmysel. Avšak ani napriek tomu som sa nenudil, scény sú vypracované do detailov a tak som sa aspoň tešil z toho pocitu strachu a neistoty čo na mňa pravidelne prichádzal. Takže o čom film bol ani poriadne neviem, ale celkom som sa na tom bavil a aj to je niečo čo si treba pozrieť. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)
  • Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes 16. 5. 1992. Setkal se však s nevlídným přijetím a takřka výhradně s negativními rencenzemi. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama