Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (474)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Jo, to bejvaly časy. Chlápci chodili v saku z hadí kůže a zpívali svým holkám Elvise, láska byla velká jak trám, kladní hrdinové kouřili, Lynch točil srozumitelný filmy a Nicholas Cage byl skvělej herec. Lulina matka je bez konkurence druhá nejděsivější ženská postava filmové historie. Hned za velkou sestrou Fletchrovou. I want to fall in love. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Wot da fak? Celé moje šílenství a hladovění po filmu začalo tím, že mi někdy ve třinácti letech v horečce pustil tatínek Lost Highway a tento film byl od té doby mojí modlou, ultimátním psychopatickým filmem, nepřemožitelným, nejmocnějším nemocným snem. No, a teď se ledy třesou. Jak to udělat, aby film komplexně působil jako sen, je můj dlouhodobý studijní cíl (Mám potřebu na tomto místě prohlásit, že Inception smrdí, to nemá se sněním nic společného, maximálně tak s Matrixem a jeho pojetím "spánku".), a Wild at Heart dynamiku a znepokojivost snění, možná zase nutno prohlásit alespoň mého snění, ztělesňuje velmi přesně. Co přesně. To je ku*va ono! ♥ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani po letech neztratil tenhle film své typické lynchovské kouzlo. Jak z dnešní doby zní otázka: ,, Všiml sis, jak pořád přibývá aut?" Za doprovodu tradiční hudby, rocku, metalu i podmanivé Wicked Game od Ch.Issaka spřádá režisér příběh plný útěků, vzpomínek, návratů, rudých nehtů a rudých bot na jehlách, rudé rtěnky a rudých konců cigaret. Oheň a kouř, život a smrt. Rudá je krev tryskající většinou z hlavy - zfackované, roztlučené, ustřelené... Práce s barvou připomíná Almodóvara i Argenta. Smysl pro detail, symboliku a výtvarné komponování obrazů má Lynch v krvi. Když se zdá, že se plynulost děje začíná ztrácet v podivných rozhovorech, škrtne sirka a plamen nás přenese o kus dál. Ač se vše různě zašmodrchává a svíjí jak klubko hadích ocásků, je téma Lynchova příběhu velmi prosté. Láska. A pro tu se umírá, zabíjí a především žije. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Lynch opet nezklamal.Uz jen malo zbyva, abych videl od Lynche vse a na tento film jsem cekal dlouho,prilis dlouho.Dockal jsem se Lynche ve vrcholne forme.Film je mozna mene mysteriozni a vice(podle me)pochopitelny nez ostatni mistrovy opusy.Zato opet bohate vyuziva hereckeho potencialu(postava Bobbyho Perua ztvarnena Willemem Jesusem Defoem se nas vsech dotkla svym hlubokym lidstvim),hudby a uzasne vizualni stranky.Nicolas Cage a Laura Dern jsou opravdu krasny zamilovany par!Takze,ja jsem nadsen a jeste ted se smeju! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší zhulene uletený a príjemne (?) nenormálny Lynch. Extravagantný, delikátny, jemne kontroverzne šokujúci, omamný, hypnoticky ladený na neskorú letnú večernú hodinu, sexuálne svojský, pomaľovaný červeným rúžom a oblečený v hadom saku, zabývaný neuveriteľnými vedľajšími postavičkami (Crispin Glover a jeho šváby, štekajúci Harry Dean Stanton), flashbackmi presýtené, obdarované Ozom a Willemom Dafoeom. Lyncha skutočne nemožno viniť z absencie fantázie a osobitosti. Netrúfam si ale ŽIADNY z jeho projektov masovo odporúčať. Teda samozrejme až na Príbeh Alvina Straighta. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Píseň „Wicked Game“ od Chrise Isaaka doprovázela film v médiích spolu s videem, které točil David Lynch. Díky atlantskému rádiovému režisérovi Lee Chesnutovi, který byl posedlý Lynchovými filmy, se skladba rychle stala Top 10 hitem ve Spojených státech a v roce 1991 se umístila na 6. místě na žebříčku Billboard Hot 100. Dodnes je to nejúspěšnější píseň tohoto hudebníka. (4ward)
  • Film získal zlatou palmu na 43. filmovém festivalu v Cannes. (Káronoš)
  • Krátce po dokončení filmu se režisér David Lynch rozešel se svou tehdejší přítelkyní Isabellou Rossellini, která si ve filmu zahrála roli Perdity Durangové. (Witta)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama