Reklama

Reklama

VOD (1)

Will (Theo James) se Sam (Kat Graham) mají před sebou zářivou budoucnost. Will musí na služební cestu, a když Sam telefonuje, "něco" se během hovoru stane. Západní část amerického pobřeží zmlkla. Telefony, internet, satelity, zpravodajství, Bílý dům i prezident mlčí. Kompletní dopravní infrastruktura kolabuje. Nikdo nechce dát informace, co se vlastně stalo a co se aktuálně děje. Armáda se snaží situaci dostat pod kontrolu, ale všude panuje zmatek. Jenže Will a otec Sam Tom (Forest Whitaker) nechtějí čekat a vyrážejí do neznáma. Mají vůbec šanci Sam najít, když všude vládne bezpráví a chaos? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

srolyma 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná i když poněkud úsporná post-apo od Netflixu, na které mi vadila především jedna věc. Na západním pobřeží USA se cosi stane, přeruší se spojení se zbytkem země a vypadne proud. OK. Druhý den je celá země v chaosu, ozbrojené skupiny zabíjejí kvůli palivu a potravinám, všude požáry, rozbitá opuštěná auta. Ne po roce, ale druhý den! I po čerstvých zkušenostech s chřipkovou hysterií to je sakra brzy. Ale jinak v pohodě. Že není vysvětleno, co se vlastně stalo, budiž, otevřený konec, dejme tomu, ale má tu slušnou atmosféru a po většinu doby to nenudí. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Přes sto minut naprosto o ničem. Dám deset procent za pár pokusů o jakž takž zajímavou kameru, ale jinak to byla sračka první třídy. A nebudu tu ze sebe dělat intelektuála, co se mu to líbí. Dal jsem čtyřicet minut, a pak razantně sáhl na rychlo posun. Doufám, že bude následovat dalších patnáct dílů. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Forest Whitaker tomu dosť dáva. Zo začiatku jeho protivnému svokrovi moc palce veru držať nebudete, ale postupne mu preniknete pod drsnú šupku. Nie je to síce zrovna rola roka, ale vďakabohu aspoň za Foresta, lebo bez jeho prítomnosti by to bolo ešte slabšie/horšie. Theo James je slabý, ale niekomu možno bude stačiť ku šťastiu, že sa podobá na zosnulého Paula Walkera. Niektoré epizódy, ktoré hrdinovia zažívajú, a postavy, ktoré stretávajú, majú niečo do seba. Ale tempo je pomalé a rozvláčne. Napriek občasnej akcii, napätiu a konfliktom sa tu toho vlastne zas až tak veľa nestane a to je škoda, hoci niekomu takéto ležérne tempo rozprávania môže vyhovovať, ako mu vyhovovalo napr. v Monsters od Garetha Edwardsa. Je zaujímavé, že sa tvorcovia rozhodli nešpecifikovať unikátnu situáciu, v ktorej sa svet ocitol. Zároveň tým však idú trocha proti sebe, lebo miestami je to taká nuda, až si prajete béčkarských mimozemšťanov. A tí nepriletia, aspoň nie v tomto filme. Chápem, nebol rozpočet a zrejme ani záujem. Tvorcovia sa na katastrofu národného rozmeru chceli pozrieť takto detailne, formou dialógovej road movie. Ale proste je to nuda. Myšlienka, že v prípade „koncu sveta“ (= keď sa zrúti systém, prestanú fungovať bezpečnostné zložky štátu atď.), tak sa z ľudí stávajú monštrá je logická a pravdivá, ale spracovaná rovnako nezáživne, ako zvyšok snímky. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Ďalší očakávaný kúsok zo stajne Netflixu, ktorý je však vo výsledku opäť raz nevýrazný a neucelený. Hlavný hrdinovia mi prišli maximálne nesympatický, s výnimkou Foresta Whitakera, ktorý je štandartne skvelý. Celkový audiovizuál je taktiež (logicky) kvôli nie príliš veľkému rozpočtu dosť slabý. Za pochvalu akurát tak stojí snaha o budovanie hlbšieho vzťahu medzi postavami a fajn minimalistický nápad s apokalyptickým road tripom, inak je to ako som už spomínal nevýrazné - "nijaké", nemá to absolútne čím prekvapiť a o niekoľko dní to vyšumí z diváckeho povedomia. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda k uzoufání. Nesympatické postavy a do očí bijící hloupost jejich rozhodnutí, která jsou vysvětlitelná snad jedině neschopností tvůrců, vymyslet lepší katalyzátor pro uondaný příběh. Nevadí mi otevřené konce, pokud tvůrce dá divákovi indicie k domýšlení nebo podměty k zamyšlení; tohle ovšem není ani jeden případ a chybějící pointa je čistým nedostatkem tvůrčích sil, kdy celý příběh měl očividně k něčemu gradovat ale nakonec se ztratil v drobných dialozích a vedlejších linkách a tvůrci si nejspíš řekli, že to diváka uspokojí. Mě to tedy nestačilo ani zdaleka. Velké zklamání a škoda ztraceného času s tímhle filmem (a že ho bylo s touhle zabijáckou stopáží). Nejlépe bych to celé shrnul slovy klasika: "Tady kolega vám tedy dosti obsáhlou formou sdělil, že jsme tam jeli auty a že jsme cestou tankovali benzín.." 1/5 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu se natáčela v okolí Winnipegu v kanadském státu Manitoba. (zbyshek)
  • Někteří vojáci, kteří hlídají uzavírku dálnice, patří ke Kanadským ozbrojeným složkám. (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno