Reklama

Reklama

VOD (1)

Will (Theo James) se Sam (Kat Graham) mají před sebou zářivou budoucnost. Will musí na služební cestu, a když Sam telefonuje, "něco" se během hovoru stane. Západní část amerického pobřeží zmlkla. Telefony, internet, satelity, zpravodajství, Bílý dům i prezident mlčí. Kompletní dopravní infrastruktura kolabuje. Nikdo nechce dát informace, co se vlastně stalo a co se aktuálně děje. Armáda se snaží situaci dostat pod kontrolu, ale všude panuje zmatek. Jenže Will a otec Sam Tom (Forest Whitaker) nechtějí čekat a vyrážejí do neznáma. Mají vůbec šanci Sam najít, když všude vládne bezpráví a chaos? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Upřímně jsem dlouhou dobu chtěl dát slabých 5*, protože napětí a atmosféra je zde obojí tak husté, že by se to dalo krájet, ale nakonec to bohužel neudělám. Proč? Protože Rosenthal se zbaběle zalekl cokoli vysvětlovat navzdory tomu, že neustále něco naznačuje a v závěru dokonce zmíní něco, na co by pak stačila jediná scéna a mohl by s ní vysvětlit úplně všechno, dokonce dvěma různými vysvětleními - ale ne, místo toho to v nejlepším utne, jedou titulky a já mohl jedině tak nadávat. To mi u tohohle typu filmu vadí nejvíc - přijdou s naprosto úžasným mysteriózním (sci-fi) námětem, neustále přicházejí s nějakými vodítky, ale nakonec nevysvětlí nic, protože se režisér bál ten film jakkoli zakončit. Pro mě teda je lepší jakékoli vysvětlení než žádné (pokud teda nejste Peter Weir a nedokážete to podat tak, že si vysvětlení znát nezasloužíte, protože je to něco víc než vy), takže bych se spokojil s nepovedeným armádním projektem, útokem nějaké velmoci, mimozemšťany, pomstou planety Země za lidské chování, počátkem posledního soudu... fakt se vším, klidně i s tím, že to celé byla nějaká předsmrtná vize (což by tady absolutně nedávalo smysl, ale vždycky záleží na tom, jak režisér své dílo chce vést), ale tuhle zbabělost fakt neberu. Snad jen závěr, že to celé byl jen sen, by mě vytočil krapet víc, ale jinak to Rosenthal blběji zakončit nemohl. Jinak jsem ale spokojený, napínavé a atmosférické to je skutečně dost, vyvíjí se to zajímavě, postavy jsou sympatické, je to dobře zahrané a nelogičností je tam minimum, takže to pro mě i přes drobné mínusy skutečně dlouhou dobu byl horký adept na plný počet. Ale ten konec mi fakt závěrečný dojem pokazil. A štve mě to, a dost. Tak snad někdy jindy u něčeho podobného to zase po dlouhé době vyjde... 4* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře vzpomínám,tak Netfilc(ek) natočil nadprůměrnej film snad jeden jedinej.a to Spectral.Jinak všechno ujíždí do průměru.Tohle je zajedno nejasný v tom ,co se vlastně stalo,což mě dost sere,a pokud to tak je,musí samotnej příběh bejt natolik silnej,a masakrující vaše vnímání,že to vlastně ani vědět nechcete.Jenže tohle je komorní,příběhově jednoduchý,až nudný,a za celej film se toho moc nedozvíte,a zvraty vůbec nečekejte.Myslim,že těch 50%,co tomu dám,je tak odpovídající.Rosenthal prostě Spielbergem nikdy nebude,a možná ani nechce. ()

Reklama

srolyma 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná i když poněkud úsporná post-apo od Netflixu, na které mi vadila především jedna věc. Na západním pobřeží USA se cosi stane, přeruší se spojení se zbytkem země a vypadne proud. OK. Druhý den je celá země v chaosu, ozbrojené skupiny zabíjejí kvůli palivu a potravinám, všude požáry, rozbitá opuštěná auta. Ne po roce, ale druhý den! I po čerstvých zkušenostech s chřipkovou hysterií to je sakra brzy. Ale jinak v pohodě. Že není vysvětleno, co se vlastně stalo, budiž, otevřený konec, dejme tomu, ale má tu slušnou atmosféru a po většinu doby to nenudí. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem jestli dát tři nebo čtyři, hlavně kvůli hrubě nezvládnutému finále! Nakonec se přiklaňuji ke čtyřem hvězdám, neboť tato sci - fi apokalypsa je natočena tak, jak by to asi mohlo vypadat, kdyby nastal blackout. Krom toho se objevují nevysvětlitelné přírodní a metorologické úkazy. Lidé se naopak chovají tak, jak bych to od nich očekával. Záchránit svůj "kejhák" za každou cenu i za cenu nejvyšší. Celé road - movie nás tvůrci nechávají v nejistotě, co vlastně zapříčinilo ten kolaps. Jedni viní vládu, druzí v tom vidí konspirační teorii v praxi. Celé je to ale takové divné. Například mi moc nevonělo jak se Will proměnil. Z ušlápnutého úředníka, který neumí ani vystřelit z pistole se během pár dní stane akční hrdina, otáčející auto sem a tam, že by mu i nebožtík Paul Walker záviděl! No a ten samotný závěr je fakt jak od Emmericha! To si ten film nezasloužil! I tak jsem se bavil a přemýšlel, proto za 4 *. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

S Tchánem skrze Purpurový Zátylkov - aneb - neberte s sebou nativy, celou cestu budou remcat, a nakonec se zhroutěj a vyse.ou se na Vás. Kdyby ubrali opakující se dramatický situace, zbytečně nenatahovali konec, a pojali to jako konverzačku (zeťák i tchán by to potáhli s přehledem), mohlo to bejt lepčejší. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Někteří vojáci, kteří hlídají uzavírku dálnice, patří ke Kanadským ozbrojeným složkám. (NiWi)
  • Většina filmu se natáčela v okolí Winnipegu v kanadském státu Manitoba. (zbyshek)

Reklama

Reklama