Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (492)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Až do momentu, keď si vymenia telá do toho pôvodného stavu z minulej časti, som to videl na štyri hviezdičky, pretože duo DeVito a Glover je fakt vtipné a dovtedy to stojí dosť na nich. Potom, keď sa z Glovera stane kôň, už to ide opäť v starých kolajách, tentokrát snáď úplne bez príbehu, a dojemný záver s koňom a “staroba je dar” je už úplne olol. 65%; Smial som sa asi trochu viac jak pri prvej časti. Ps: Karen Gillan je najsexi Lara Croft ever. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nové Jumanji si celkem slušně vykračuje cestičkou minulého dílu a snaží se o jeho výrazný upgrade. Dočkáme se tak dalších "hratelných" postav a při pohledu na jména jako De Vito/Glover i více stařeckého humoru. Nejde o žádné předsudky, ale právě na stereo-typizaci důchodců stojí hlavně v první polovině filmu velká část hlášek. Časem se to ale začne trochu zajídat a připomínat nedávné vizitky Malého ve Vlastnících, čímž film v očích diváka trochu poklesne. Co ale oceňuji je změna lokací a snaha o zvýraznění "herního příběhu". Jasně. Na úkor toho se sice více kecá než mlátí a utíká, ale já osobně jsem s tím problém neměl - stejně jako s kritizovaným finále, které je sice digi-fest, ale je docela fajn. Highlightem filmu je pak minimálně pro mě stále Karen Gillan. Ať už v ní vidíte "little Amelii Pond", nebo sexbombu prohánějící se po různorodých lokacích nakopávaje při tom prdele NPCčkám, pokaždé vás učaruje. The Next Level si tak v herní části krade jednoznačně pro sebe a já doufám, že v budoucnosti Hollywoodu sehraje ještě významnou roli. Oproti jedničce zamrzí fanoušky her a krutosti reálného života, že se více neřeší definitivní smrt. Protože takřka od půlky příběhové části už mají prakticky všechny postavy jen jeden život a přitom vypadají celkem v pohodě. I když je nakonec všeho více, nejedná se zdaleka o tak plynulou jízdu jako minule. K trojce přistupuji docela skepticky, ale i tak můžete spoléhat na to, že se v kině dobře pobavíte. Lepší 3*. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jako první díl stejně nahodilá a scenáristicky líná podívaná, v níž se může stát úplně všechno a je to totálně fuk, protože moc dobře víte, kam to směřuje, a s nápady to nepřijde. Záporák opět ve filmu jen „existuje“ z povinnosti, nic ale prakticky nedělá a hlavní hrdiny neohrožuje. Nejzábavnější na tomhle díle je fakt, že Dwayne Johnson a Kevin Hart měli příležitost napodobovat herecké manýry Dannyho DeVita a Dannyho Glovera, ale to mi má v dvouhodinovém filmu stačit? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako jo, porad to je koukatelny, ale oproti prvnimu dilu docela propad. Problem je, ze minule to byl fajn mix mezi akci a komedii, tentokrat se to ale uz uplne vyvazit nepovedlo. Zacatek je trochu utahanej a stejne vsichni jen cekaj, az se dej presune do Jumanji, tech par foru to bohuzel nespasi, ale aspon tu je zabavnej DeVito. Kdo by si myslel, ze po presunu do hry zacne nejaka akcni jizda, tak bude zklamanej. Akce je porad docela fajn, ale je ji zoufale malo, postavy se musi vzdy nekam doplouzit, aby se spustila nejaka akcnejsi scena a tak furt dokola, proste film nemuze chytit dech. Od nudy ho tak zachranuje jen dvojka duchodcu, ktera zajistuje vetsinu foru, sice se zacnou po case opakovat, ale i tak dobry. Celkove proste par dobrejch foru, trochu dobry akce, sympaticky herci, ale znova uz to videt nepotrebuju. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečné pokračování, které není výrazně horší než dva roky starý díl, ale stejně mě na to unavovalo koukat. Hlavně kvůli imbecilním vtípkům, jež mě pobavily maximálně v třetině případů. Možná je to tím, že koukat na variaci téhož je vždycky horší pocit, ale na dalším levelu Jumanji je jasně vidět mustr, podle kterého se jede. Přesně víte, kdy kdo upadne, utrousí hlášku, kterou pak ještě zopakuje třikrát dokola. Zkrátka tak moc nenáročný film až je to vlastně protivné. "Jedničku" jsem si pustil doma znovu, i proto, že jsem ji viděl v kině s dabingem, dvojku už ale ne. A ten odporný cliffhanger se samozřejmě dal čekat, ale na další nášup už do kina nepůjdu. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (10)

  • Když si Jack Black zvrtne kotník při seskoku z mostu, je jasně vidět, že se jedná o pravý kotník. O chvíli později, když mu jej Awkwafina ošetřuje, stará se o levý kotník. (pemap)
  • Stejně jako v Jumanji: Vítejte v džungli (2017), i v tomto pokračování se nachází tzv. easter egg na původní Jumanji (1995) s Robinem Williamsem, který tak dokazuje jeho návaznost než reboot. Dočkáme se ho až v jedné z posledních scén, kdy zjistíme, že mnohokrát zmíněnou restauraci U Nory vlastní Nora Shepherd (Bebe Neuwirth), teta a opatrovnice dětí z původního snímku, Judy a Petera. (Andrew94)
  • Během natáčení točil Jack Black videa ze zákulisí filmu a dával je na svůj Youtube kanál „Jablinski Games“. (MeanWhile)

Související novinky

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno