Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (363)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nadupané a velmi přesně zvolené obsazení, příjemná feel-good atmosféra a pěkná obrazová stránka vs. fádní a hlavně zcela zbytečně nepřehledně odvyprávěný příběh. I když mě jednotlivé střípky z rodinného života mladých dívek a žen 19. století docela bavily, v téhle formě podání jsem se v tom prostě ztrácel. Dokonce tak, že jednu ze zásadních událostí pro celý film jsem na první dobrou absolutně nepochopil, musel si film vrátit a stejně kroutil hlavou se slovy "proč." Tohle si režie mohla ohlídat lépe. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné kostýmy a veľmi kvalitné herečky. Za mňa dávam hlas Florence Pugh, tá podľa mňa rastie prudko hore, svoj talent dokazuje stále častejšie. Tento príbeh od Alcottovej sme tu už mali veľakrát, všetko vo vysoko hodnotených číslach. Čo môže povedť ten istý príbeh po niekoľkýkrát? Môžeme len porovnávať a táto verzia naozaj obstojí v porovnaní s akoukoľvek inou. Stále sa ale neviem dostať na chuť tomu románu akoby z dielne Jane Austen (hoci dramatickejšom), ten príbeh je silný a predsa ma nezasiahol. Ženy budú hodnotiť podstatne vyššie. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Než se člověk ve všech těch postavách a časových rovinách zorientoval, chvíli to trvalo, ale pak už klasický feministický příběh, který samozřejmě má co říct i v současnosti (pro Mr. Hlada viz též třeba Jane Austenová a sestry Brontëovy) šlapal jak hodinky. Na mě se tam vztahy pitvaly až moc, ale jsem chlap a tohle už k romantickému žánru zkrátka patří. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neberie ma to. Snažil som sa aby sa mi to páčilo, ale asi som viacej zaťažený na kostýmovky od Joe Wrighta. Tam mi funguje takmer všetko. Pričom Malé ženy nie sú zlý film. Gerwig vie čo chce a myslím si, že v rámci žánru a prevedenia to funguje. Len to nie je skrátka môj šálok kávy. Oceňujem scény ako prvá tancovačka s Chalamentom, scény v Paríži, bruslenie alebo scény u vydávateľa, ale ako celok mi to nedokázalo sprostredkovať potrebné pocity. Jediný kto mi tam fungoval perfektne bola Florence Pugh. Tá žena to má v sebe. Takú tú charizmu, ktorá sa bude predierať cez obraz do človeka, dokým ho neučaruje. Jej premena z uvrešťanej soplane vo vyzretú a inteligentnú ženu bola nádherná a kvôli nej ma to bavilo veľmi. Inak či už vo fázach prehnanej nehy alebo rodinnej tragédie ma to nechalo chladným. Osobne som veľmi prekvapený tou nomináciou na Oscara. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Verzia z roku 1994 ako aj knižná predloha sú mojimi srdcovkami, preto som mala veľké očakávania. Musím povedať, že som nebola sklamaná. Retrospektívny spôsob rozprávania príbehu mohol byť mätúci, takisto nemôžem povedať, žeby som sa stotožnila s netradičným koncom a hereckým obsadením role matky. No napriek tomu, to je pre mňa nádherný 5 hviezdičkový príbeh s výbornou atmosférou, posolstvom a skvelými hercami (Amy bola briliantná!) vďaka za takéto filmy ()

Galerie (151)

Zajímavosti (25)

  • Film se odehrává v letech 1868–1869, avšak Laurie (Timothée Chalamet) zmiňuje, že pojede do Německa, přestože Německo jako takové začalo existovat až roku 1871, při jeho sjednocení. (maxmen)
  • Florence Pugh dokončila natáčení hororu Slunovrat (2019) jen pár dní před začátkem natáčení Malých žen. Sama uvedla, že možnost zahrát si Amy po dokončení tak stresujícího a zneklidňujícího filmu byl pro ni způsob terapie. (oli009)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

08.02.2020

Režisér první Godzilly a nejlépe hodnoceného Star Wars filmu od akvizice studiem Disney, Rogue One: Star Wars Story, Gareth Edwards si vybral svůj příští filmový počin. Bude se jednat o novou dosud… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Reklama

Reklama