Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď seš zlatokop na plnej úvazek?" Kopání - to je svoboda. Tomu já rozumím. Tedy pokud se nejedná o práci v noci, ve tmě, ve vlhku, s kreténem po boku a policií v patách. To už mi tak moc svobodné nepřipadá. Navíc celé to tak pomaloučku odhalované tajemství je průhledné, jak čerstvě umyté sklo, takže mě to "tajuplno" dost štvalo. Prostě jsem se nějak nebavil, ale závěrečný souboj dvou šutrologů mě rozesmál natolik, že si to možná pustím ještě jednou, abych zjistil, jestli to drama náhodou nebyla komedie. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle nemá vypadat filmová adaptace knižní předlohy. Možná byla chyba si prvně přečíst Hájíčkův román a pak se podívat na toto, pač i když je knížka rozsahem útlá, je velice čtivá, správně zasněná, no prostě super. Ve filmu z toho ale nic neuvidíte. Atmosféra zůstala někde za hranicemi jižních Čech, při výběru herců taky nebyla ruka z těch nejšťastnějších, prostě nic, co by mě zaujalo, nebo co bych si snad ještě za týden pamatoval. Jeden z mnoha případů, kdy je knižní příběh jen tak bez ladu a skladu naházen na plátno/obrazovku, aniž by se byť jen snažil to gró knihy uchovat a přenést. Nevadí, příště to určitě (ne)vyjde. (A otázka na závěr- víte, jak se pozná fakt špatný film? Má víc jak jednu zatmívačku ;-). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Moderní zlatokopovia hľadajú produkty padajúcich hviezd. Jeden pre peniaze, druhý z vášne pre vedu. Keď ich dobehne minulosť, nemôže to skončiť inak ako výzvou na súboj. Trochu vo filme pridať na tempe a dramatizácii a mohlo to byť aj na štyri. –––– Kopání, to je svoboda. Nikdo tĕ nebuzeruje, nikdo ti neříká, co máš, co nemáš dĕlat. Seš svůj vlastní pán. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Klasický střet kniha versus film. Kniha, ač tenká, mě bavila, vzpomínám, že se mi příjemně četla, ačkoli děj plynul pozvolna. Téma rozhodně neotřelé, které však nezaujme milion lidí. Film je podle mě nevhodně obsazen, to jej celkem sráží. Pavel Liška ani Boleslav Polívka se do svých rolí vůbec nehodí, naopak Jenovéfa Boková tradičně odvádí, co se od ní očekává. Suma sumárum tři hvězdičky ani lepší, ani horší. Nedivím se, že kiny a většinovým vnímám film pouze nenápadně proplul. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že takový film, jako je Zloději zelených koní, běžel v Česku v kinech brutálně omezeně. Nejenom, že v minimu kin, ale dokonce i v počtu minima promítání. Přitom je to škoda. Téma je zajímavé, herecké výkony Pavla Lišky a Jenůfky vysloveně luxusní. Jen to celé možná působí hodně obyčejně a prakticky ze života. Filmu totiž chybí jakákoliv výraznější dramatická linka a jak začne, tak i skončí. Rozuzlení je daleko více realistické, nežli filmové, což určitě není na škodu. Jen se z toho stal takový malý český film, na rozdíl od velkého českého dramatu, kde hlavní rolí jsou vltavíny. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama