Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (448)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som aj nad 4 hviezdou lebo je to v pasciach nápadité a nechýba tomu tempo. Naozaj som sa ani na chvíľu nenudil. Dokonca aj tá konšpiračná teória za tým mi celkom sadla..ale film nestavia na akejsi logickej a zmysluplnej myšlienke.. snaží sa byť len zábavný. Čo podľa môjho názoru ku funkčnosti diela ako takého nestačí. Pri druhom pozretí by som sa asi nudil. Dvojku si ale s radosťou pozriem. A hlavná černoška je cute. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $57,005,601Tržby Celosvetovo $155,535,659Tržby za predaj Blu-ray v USA $612,044Tržby za predaj DVD v USA ║ Námet na thriller alebo horor ako lusk, len škoda že ten potenciál sa nedokázal lepšie využiť. Občas to trpí prílišnou banálnosťou, či ako že prekvapením, ktoré nedokáže skutočne dostať. Príde mi to tak ako taký rýchlo kvas. /60%/ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle variace na Saw/Cube mě vždycky velmi bavili, takže oceňuji každého nového bratříčka. Postavy jsou sympatické, chovají se racionálně a divák má o ně strach, což je u podobných filmů nejdůležitější. Absence gore ve výsledku vůbec nevadí, protože na něj zde nebyl ani prostor. Spíš než horor má Escape Room blíže k Thrilleru, kterému se však daří budovat napětí v hojné míře. Technicky perfektní a všechny místnosti využity naplno a nezklamal mě i samotný závěr, takže solidní a ideální zábava do kina. Jediným mínusem mi přišlo dát na začátek poslední scénu,což lehce kazí překvapení. Robitel se čím dál zlepšuje. 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se že už nebudu těmto soft srágorám dávat lepší hodnocení, když si jej za svou zbabělost a vyměklost nezaslouží. Máme zde 6 lidí, kteří padli do pasti, ze které se musí dostat, protože jim půjde o život. Postavy jsou to většinou krajně nesympatické, takže se rozhodně nedalo říct, že bych nějak zběsile držel pěsti a strachoval se o to jestli se zachrání nebo ne. Spíše jsem to bral tak že se vždy někdo musí zachránit, aby film splnil svou minutáž a někdo občas musí být obětován, aby to nebyla úplná nuda. Líbila se mě místnost s kulečníkem. Napínavé to je už z principu. Čas tiká, musíš se dostat ven. Fascinoval mě závěr, to ty lidi někdo opravdu tolik toužil zabít v Únikové hře? A proč zrovna v ní? Aby se někdo jen pobavil? 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se s únikovými hrami roztrhnul pytel, a tak není divu, že téma přilákalo i filmaře. Představí šestici lidí, kteří se dopředu neznají, přesto musí spojit síly, aby hru úspěšně dohráli. Jenže v téhle půjde nejen o nemalé peníze, ale hlavně o život. Navíc mají společného víc, než si na počátku vůbec myslí. Možná jde o atraktivní námět, ale to je asi tak všechno. Chemie mezi postavami nefunguje, úkoly jsou napínavé asi jako příprava svačiny, a zatímco párkrát tvůrci vizuálně překvapí, většinou jsou situace uchopené mdle a o atmosféře lze mluvit jen s hodně přivřenýma očima. Nejvíc ovšem zamrzí jistá „zbabělost“ tvůrců jít na dřeň, ukázat krev, překvapit. Jsou neustále v mantinelech, které jim zřejmě nastavili producenti, ovšem když už jsme v daném žánru, utonutí nebo pád z výšky asi úplně neuspokojí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)
  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama