Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Escape Room sice není tak brutální jako filmy ze série Saw, není tak velkofilmově výpravný jako Douglasova The Game, není tak scénáristicky nápaditý jako Final Destination nebo tak mysteriózně scifistický jako The Cube, ale jeho relaxační účinek po těžkém pracovním dni na divákovu psýchu je převeliký. Není nad to ležet pohodlně před bednou s kusem žvance a sledovat, jak někdo bojuje o kejhák v záludném, smrtonosném, rafinovaně vytuněném hlavolamu. Ten závěr mi sice přišel až moc překombinovaný, ale jestli to znamená, že bude dvojka, tak fajn, budu se těšit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další variaci na brutální Saw, ale film mě docela rychle vyvedl z omylu. Úniková hra je překvapivě chytrý a napínavý thriller o partě lidí, kteří bojují o život ve smrtící únikové hře. Film nejvíce překvapuje velice dobrými herci a dobře promyšlenými rébusy. Jako film na jedno podívání velice slušná podívaná. Pro příznivce Saw jedno upozornění, krev se zde vyskytuje minimálně a brutální úmrtí zde nejsou vůbec. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná, snadno zapomenutelná oddechovka, které velké plátno sluší. Na SAW samozřejmě nemá, Kostka byla mezi prvními, tudíž překvapení žádné veliké. Nejnapínavější je asi hned horkovzdušná trouba. Přesně podle zařazení - drama/thriller. Gore nula, mrazivá atmosféra nula, napětí místy. A vzhledem k rasové vyváženosti je třeba, aby jedna postava byla černá a druhá bílá (tedy černoch, pardon Afroameričan/ka a běloch). Řemeslně a technicky bezchybné, moc se mi líbil starobylý pokoj. Škoda, že devastace byla tak rychlá a bleskově sestřihaná. Oceňuji, že nedošlo na FF, byť se nabízelo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Režisér pri svojom debute príjemne prekvapil a následne získal dôležité skúsenosti pri jednej z častí hororovej série Inisidious, ale jeho prvý individuálny projekt ma príliš nepresvedčil. Atmosféru sa mu darí tvoriť a páčilo sa mi, že sa masakre rozbehnú velmi rýchlo, ale celkovo je tu až príliš cítiť inšpirácia kultovými klasikami s podobnou tematikou. Film ubehne velmi rýchlo a v podstate sa dej plynule prenesie do sequelu, čo sa v hororových sériách nestáva často a tvorcovia občas bojujú s prepojením dvoch snímkov. Slušný priemer. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 8/10/// PLUS: nápad a námět, hlavní hrdinka mi byla velice sympatická, nejen svojí chytrostí, prostředí je krásně a do detailu zpracované MÍNUS: očekával jsem lepší atmosféru a větší využití námětu/// Shrnutí: zvědavost byla větší než výsledný zážitek. Kupodivu mě to docela nechalo chladným, jak k většině postav, tak i k ději samotnému. Chyba však určitě není v hercích, ač vesměs méně známé tváře, tak rozhodně svoje postavy herecky zvládli dobře. Ani samotné prostředí není špatné a nápady na místnosti jsou fajn minimálně do filmu, protože v reálu to až taková zábava asi nebude. Problém bych viděl trochu v žánru a přístupnosti. Filmu by více slušel čistokrevný horor, sice by to celé bylo pak účelové, takto ovšem nechápu o co tvůrcům vlastně šlo. Jako psychologický thriller by se hodil jiný námět, nebo možná mám jen dojem, že to až tak nefunguje. A díky přístupnosti není potenciál plně využit, jinak řečeno další Saw od toho nečekejte. Závěr je však zajímavý a dává tušit nové filmové sérii./// Celkem 65%/// ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)
  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama