Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (448)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá varianta na první Saw (2004). Z Únikovek se docela již stává mainstream a bylo jen otázkou času, kdy to někdo zfilmuje. Mě osobně to bavilo od začátku do konce. Nebo spíš dokud, to bylo tajemné a postavy bojovaly o přežití. Ono netrvá to dlouho a šest postav je hozeno doprostřed hry, kde svedou boj se smrtí. Fakt je, že oproti Saw a jeho následovníkům chybí krev. Což mě upřímně vůbec nevadí, ale finále je pro strašně divné. Pointa celého filmu dle mě vyzní moc do ztracena. Což je škoda, protože první SAW je podle mě naprosto geniální a má geniální i pointu a závěr. Tady mě film bavil vcelku obstojně dokud nepřišlo finále. Herci nejsou moc známý a veskrze ani moc sympatičtí. Přesto jsem jim fandil. Escape Room mi dal přesně to, co jsem od něj chtěl. Nenáročný horor/thriller. (70 %) ()

castor 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se s únikovými hrami roztrhnul pytel, a tak není divu, že téma přilákalo i filmaře. Představí šestici lidí, kteří se dopředu neznají, přesto musí spojit síly, aby hru úspěšně dohráli. Jenže v téhle půjde nejen o nemalé peníze, ale hlavně o život. Navíc mají společného víc, než si na počátku vůbec myslí. Možná jde o atraktivní námět, ale to je asi tak všechno. Chemie mezi postavami nefunguje, úkoly jsou napínavé asi jako příprava svačiny, a zatímco párkrát tvůrci vizuálně překvapí, většinou jsou situace uchopené mdle a o atmosféře lze mluvit jen s hodně přivřenýma očima. Nejvíc ovšem zamrzí jistá „zbabělost“ tvůrců jít na dřeň, ukázat krev, překvapit. Jsou neustále v mantinelech, které jim zřejmě nastavili producenti, ovšem když už jsme v daném žánru, utonutí nebo pád z výšky asi úplně neuspokojí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Escape Room narozdíl od podobně laděných záležitostí nesází na prvoplánové násilí či krvavé detaily, ale spíš na charakteristiku jednotlivých místností a únikové postupy. A to se mu docela daří. Svou troškou do mlýna přispívají i postavy, které sice nejsou kdovíjak vykreslené, ale tvůrci měli během castingu šťastnou ruku, což případné nedostatky vyrovnalo. Problém jsem neměl ani s odůvodněním výběru soutěžících. Samozřejmě nějaké mouchy by se našly, ale pro jejich hledání nevidím větší opodsatnění. Spokojenost. 75% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor. Trochu mi to připomnělo sérii Saw. Parta lidí je zavřená v budově, ze které se musí dostat pomocí logických úkolů a kombinace vlastních dovedností. Úkoly jsou navržené přímo pro ně, ve smyslu, že odkazují na jejich životní zážitky. Většina herců není moc známá. Roztomilá Deborah Ann Woll tu hraje pro ni ne úplně typickou roli vojačky. Některé úkoly jsou vážně dost drsné. Jinak nejde o nic výjimečného. Končí to trochu otevřeně. "Já chci ven!" ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se že už nebudu těmto soft srágorám dávat lepší hodnocení, když si jej za svou zbabělost a vyměklost nezaslouží. Máme zde 6 lidí, kteří padli do pasti, ze které se musí dostat, protože jim půjde o život. Postavy jsou to většinou krajně nesympatické, takže se rozhodně nedalo říct, že bych nějak zběsile držel pěsti a strachoval se o to jestli se zachrání nebo ne. Spíše jsem to bral tak že se vždy někdo musí zachránit, aby film splnil svou minutáž a někdo občas musí být obětován, aby to nebyla úplná nuda. Líbila se mě místnost s kulečníkem. Napínavé to je už z principu. Čas tiká, musíš se dostat ven. Fascinoval mě závěr, to ty lidi někdo opravdu tolik toužil zabít v Únikové hře? A proč zrovna v ní? Aby se někdo jen pobavil? 40% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)
  • Písnička, která hraje v jedné místností pořád dokola, je „Downtown“ od Petula Clark. (Duoscop)
  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno