Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Úvod, kdy film představuje jednotlivé postavy, je extrémně nezáživný. Cca. od 20. minuty, kdy se ale konečně už všichni nachází v první místnosti a dojde jim, že hra právě začala (aniž by je na to někdo upozornil), to začne být vcelku zábavné. Stejně jsem měl ale celou dobu problém s tím, že mi všechny postavy - vyjma té chytré studentky - byly krajně nesympatické, těžko jsem jim proto mohl držet palce. Jejich boj o život tak ve mně nevyvolal žádné emoce, bylo mi fuk, co se tam zrovna děje - a samotný závěr je tak hrozný, že můj dočasně příznivý dojem z filmu nakonec stáhl někam hodně hluboko. Btw. dost mi to připomnělo o něco starší film Chata v horách, který své postavy podobným způsobem znejisťuje ohledně toho, kde začíná a končí realita, a který se mi asi líbil o něco víc. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tahle kostková pila, kde dojde i na konspirace, mně fakt bavila, o to víc je to pro mně překvapující, když je to od toho samého režiséra, co natočil Insidious: Poslední píšťalka, což je rozhodně, ten nejhorší Insidious z celé série. Nicméně, teď k tomu nejzávažnějšímu tématu, které otřáslo zdejší diskuzí, a donutilo nejednoho experta na horory, zvednout se ze židle/křesla, obléct žlutou vestou a vyjít ven protestovat. Ano, ano, mluvím tady o násilí, které je ve filmu, film má PG-13, takže to pobouřilo mnoho expertů, kteří očekávali jatka, galony krve a hlavně, člověk se u toho i víc bojí. Nicméně já nejsem expert, takže protestovat do téhle zimy a ještě v žluté vestě, sem fakt nešel, navíc tvůrci velice šikovně, vyřešili úmrtí postav a na tu krev, taky přeci jenom došlo. O postavy, sem taky bál, každá z postav, měla něco do sebe, charaktery sou velice dobře vyvážený a napsané. Samotné pasti, sou taky velice dobře udělané, každá je jiná a v každé je jiné nebezpečí, kterému postavy musí čelit a přizpůsobit se. Finále je docela děsivé a znepokojivé......docela z toho šel i strach, takže zasloužená pětka. PS: Navíc ten soundtrack, je boží. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drsnější Pevnost Boyard pro zhýčkanou diváckou klientelu a v ní šest soutěžících o sympatičnosti pásového oparu. Bar vzhůru nohama byla po hříchu jediná světlá chvíle mezi hlušinou, která je přesně tak šetrná a sterilní, aby mohla zasáhnout masy a nespravilo by to, ani kdyby tam po dvaceti minutách vběhli chicagští hasiči a zavřeli to, protože účastnící nebyli řádně proškolení z BOZP a PO. Ten křečovitě podaný náznak pokračování s hrou na Lubitze je jako všechno? Žádní hadi a nasraný Samuel L. Jackson? Udělám s ním to, co jsem měl udělat s tímhle. Nechám si ho ujít.. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Posledních 15 minut ubralo filmu hvězdu. Je to přesně to, co jsem čekala. Shitový film, který opravdu zabaví. A těch pár chvilek, kde se nic moc neděje, se dají vyplnit sledováním Deborah Ann Woll. Příběh zajímavý (stejně jako Saw, Cube etc.), provedení ovšem dost vražedné. Nelogika střídá naprostou tuposts a zpět k hloupostem. Ale stejně jako Saw to diváka vtáhne do děje a díky krátké stopáži není problém film dokoukat. Těch posledních cca 15 minut to ale opravdu kompletně zabilo. Zbytečně se to celé zamotalo a začalo to působit dojmem Nezvratného Osudu. O tvůrci hry nevíme absolutně nic a zdá se, že si tvůrci nechávají zadní vrátka pro pokračování, kterého se snad ale nedočkáme. 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci je pravdepodobnosť udalostí vo filme kolísavá, režisér Adam Robitel s dvojicou scenáristov Bragiom F. Schütteom a Mariou Melnik si naopak dali veľmi záležať na jeho vizuálnej stránke. Scénografia je bez preháňania úchvatná a vyšperkovaná do podrobných detailov, predovšetkým potom v scéne, kedy sa protagonisti ocitnú v biliardovom bare obrátenom hore nohami a do uší im vreští Petula Clark s hitom Downtown. Suma sumárum, Úniková hra je aktualizovanou a teda aj oveľa nákladnejšou prerábkou Jigsawových sadistických kratochvíľok s veľkolepou výpravou a dystopickým vyústením, ktoré je svojím spôsobom vierohodnejšie než miestami samotný dej. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)
  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno