Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nápad, který nedokázali využít. Příběh o partě idiotů, kteří si hrají na policajty. Jak říkám, mohlo to být vcelku zábavné, kdyby se drželi jen jednoho žánru a to komedie, protože tahle parta herců na víc nemá a i tak by to nejspíš dopadlo průměrně. Film má dobrých prvních 10 minut, pak graduje příběh a je na něm vidět, že se scénáristi nemohli dohodnou jak to pojmout. Vznikla z toho příšerná slátanina všech žánrů. Šroubovaná snaha divákům vnutit nějaký příběh a nesmyslný děj. 1 hvězda za Oldu a druhá za Jirku, který tam ukáže svojí prdel s plandajícíma koulema což byla nejvtipnější scéna! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hrozne som bol na tento film zvedavý, lebo som chcel vedieť, či sa Vladimír Michálek definitívne dáva na cestu Filipa Renča a ďalších, kedysi nádejných tvorcov, alebo sa skúsi ako niekdajší režisér veľmi zaujímavých a kvalitných (ale pritom aj provokatívnych a kontroverzných) filmov zachrániť. A teraz, po NABITÝCH ÚHOROCH vôbec neviem, čo si mám o tom celom myslieť. Réžia je ako vždy precízna a výkony vyslovene parádne, námet zaujímavý... ale výsledný tvar? Ono to mohlo byť fakt v pohode, keby sa k niečomu dopracovalo.. a keby ho nehyzdili každú chvíľu nejaké úplne scestné detaily alebo wtf momenty. Na to, že to malo vznikať 3 roky, ako sa píše v zaujímavostiach, to pôsobí veľmi neukočírovane. A aj na základe viacerých starších Michálkových filmov mám pocit že jemu sa to tak páči, že je to zámerné. Renčova cesta to nie je, je to cesta veľmi špecifická, michálkovská, ktorá vedie do neznáma... ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nevtipná komedie, nezáživné drama, zoufalé krimi a parodie na thriller. Naprostý nesoulad žánrů, prapodivný vývoj, slepenec jakýchsi představ o zábavě uměle vymodelované pětice samozvaných ochránců kdo ví čeho, možná svých prázdných životů, jejichž motiv zůstává nevyřčen a spousta, ve finále zbytečných, postav, které sice mohly příběhu dodat něco z předurčených žánrů (Lábus - drama), ale nestalo se. Zbytečný film plný vulgarismů, jehož zápletka se vejde do 30. minut. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, jejkote mankote Michálku.... Co jsi to měl za pocit ohrožení, že jsi musel točit tuhle kravinu o paramilitární skupině ? Na jaké rozbité skleničce jsi uklouzl a řachl se do hlavy bez cyklohelmy ? Tohle točil režisér Zapomenutého světla a Sekala??? !!! Co to mělo být? Parta ,,urňáků'' do jednoho hrála skvěle, problém byl ale asi v tom, že tuhle roli zkrátka vůbec neměli brát. Herec by měl mít také nějakou čest... Po tomhle už musí logicky následovat jen reklama na Arginmax nebo inkontinenční pleny... A jestli jsem něco nechtěl opravdu vidět a to nikdy (a to jsem si k filmu zrovna přinesl večeři), je Lábusova holá řiť s vytahanými varlaty u kolen (dámy jistě prominou tento spioler) a Ruppertovy slinty ve stylu Vesničky střediskové a ,,máme tady slintavku''... Už delší dobu si kladu otázku co se to stalo s českou komedií, ale ty mé verdikty z loňska asi ještě přehodnotím, protože ten střemhlavý pád koukám trvá a je to horší a horší.... Hvězda za snahu těch pěti z paramilitární skupiny obyvatelstva... Bože a pak a ještě na konci ten vztyčený ukazovák...tvl... ne to ne... ! * ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Film s nesmyslným a nesoudržným dějem plným bizarních náhod a chyb v kontinuitě, natolik scenáristicky i dramaturgicky rozpadlý a nekonzistentní, že v něm nejenže nelze obhájit smysl leckterých (mnohdy značně bizarních a nepochopitelných) pasáží, ale ani není možné rozklíčovat motivace a chování naprosté většiny postav, a to nejen v rámci celého filmu, ale často ani v rámci jednotlivých scén. Údajná černá komedie navíc vůbec není vtipná (a dokonce ani úsměvná nebo legrační), neb neobsahuje jediný vtip (slovní ani vizuální) a jejím zdrojem humoru se zdá být pouze mluva hlavních hrdinů (značně omezená slovní zásoba + „ty vole“ za každým druhým slovem) a varlata Jiřího Lábuse v okrajové roli. Hlavní hrdinové jsou nesympatická, hloupá, vulgární a pologramotná buranská hovada, na nichž je zajímavý akorát jejich koníček spočívající v ilegální a tím pádem trestné činnosti, při níž (místy i dost násilně) ubližují náhodným lidem (bez jakékoli komediální stylizace). Přesto se film marně snaží o to, aby jim diváci fandili, vybudovali si k nim pozitivní vztah a později s nimi i soucítili a strachovali se o ně, což se katastrofálně míjí účinkem. Celé se to navíc děje s absencí byť náznaku morálky, postavy se soustavně dopouštějí činů, které nevyvolávají žádnou odpovídající reakci (hrdiny filmu za jejich činnost nikdy nikdo nenahlásí, žádná z postav se v průběhu filmu nepolepší, když někdo poruší slib, tak se to přejde bez odezvy, když někdo někoho podvede a dotyčný mu na to přijde, tak podvodníka namísto trestu přibere do party) a film naopak své ideově pomatené postavy oslavuje a alibisticky ospravedlňuje jejich protizákonné jednání tím, že jim jako cíle vybírá různé pytláky či podlé bohaté podnikatele, které následně prezentuje jako „to větší zlo“, vedle nějž mají být hlavní hrdinové viděni jako ti dobří, co bojují za lepší svět. Závěrečný titulek oznamující, že podle výroční zprávy BIS vznikají na území ČR paramilitární skupiny, má zřejmě vyvolat v divácích dojem, že obsah filmu má cosi společného se skutečnými událostmi a s aktuální situací v Česku, přestože se celý odehrává mimo jakoukoli uvěřitelnou realitu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • „Obsazení byla velká skládanka. Měl jsem potvrzené bratry Hádky a Patrika Holubáře. K nim přibyl Jiří Vyorálek, se kterým jsem pracoval na filmu Posel (2012). A až nakonec přišel Olda Kaiser a Anna Kameníková. Kaiser je ohromná osobnost a fantastický herec. Samozřejmě jeho příchodem dostala parta přirozeného vůdce. Starého veterána. Postavy ve scénáři jsou neživé figury. Ten zázrak života se stává příchodem herce,“ uvedl režisér Vladimír Michálek. (SONY_)
  • Matěj Hádek se na svou roli připravoval mj. na střelnici pod vedením zástupce České zbrojovky. (ČSFD)

Reklama

Reklama