Reklama

Reklama

UFO

Trailer

Obsahy(1)

Derek (Alex Sharp) je geniální student, který je od dětství posedlý touhou získat důkaz o mimozemském životě. Věří, že podivná hlášení z několika amerických letišť by mohla být důkazem, který potřebuje. Proto požádá svojí přítelkyni a jejího profesora matematiky, aby mu s pátráním po UFO pomohli. Jenže jak se zdá, tak nejsou jediní, koho tyto události zajímají. Na záda jim bude dýchat neúnavný agent FBI. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamán, nic jsem nečekal a také nic nedostal. Matematika je zde ústředním tématem, tedy obor, který mne nebaví a nerozumím mu. Ale jo, abych nezapomněl, dvakrát je zde UFO, takový vedlejší, nadbytečný element. Hlavní hrdinové hrozně nesympatičtí. Snímek nikomu nic nedá, ani odborníkovi, ani amatérovi. Zbytečná ztráta času. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Matematika nepustí. S väčšinou sa dá preto súhlasiť. Je naozaj smiešne si myslieť, že sme vo vesmíre sami a ešte k tomu akože páni tvorstva. To je podobná blbosť, ako keď niekto tvrdí, že celá história začala pred 6000 rokmi. Mohlo to byť ale lepšie spracované. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o škodlivosti mimozemšťanů. Kdyby se tady ufoni neplacatili s těmi svými létajícími talíři a neotravovali s nějakými šifrovanými signály, mohli by se nadaní studenti lépe věnovat studiu a také by nezanedbávali své přítelkyně. Předpokládám, že lidstvo to tady tak jako tak v historicky vzato krátké době zabalí, tak mějte, ufoni, ještě trochu trpělivosti a nepruďte nás. Film nemá konec, není jasné, jak to vlastně dopadlo. Sledovat luštění signálů mladým géniem mě zas až tak moc nebavilo. – Ještě doplňuji. Nedovedu si představit matematický metajazyk, jímž by se daly výstižně vyjadřovat myšlenky, ať už „Přicházíme v míru.“ nebo „Naděláme z vás sekanou, bastardi.“ Daleko praktičtější by bylo, kdyby ufoni nějaký čas monitorovali pozemské televizní vysílání a naučili se anglicky. Při jejich technické vyspělosti a vysokém IQ by pro ně ani jedno ani druhé neměl být problém. Akorát by se asi zasmáli anglickým idiomům. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film. Napínavý a zajímavý pro inteligentního a hloubavého diváka. Kdo by čekal nějakou fantastickou sci-fi s mimozemšťany, ten bude zklamán. Spíše to ukazuje, jak se po takových "mimozemšťanech" pátrá a jak by se s nimi asi tak teoreticky dalo komunikovat. Vůbec nejsem schopen posoudit do jaké míry je to ryzí fikce a do jaké míry to může mít reálný základ, a pro ten film to není vůbec podstatné. Já jsem se výborně bavil a trochu lépe pochopil, čím se tak asi může zabývat vysoce sofistikovaná teoretická matematika a proč si matematici myslí, že je to královská věda, která vládne všem. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo. Silno komorný snímok, ktorý sa prakticky na nič nehrá. Povedzme, že vychádza z akej-takej reality. Jedine hl.hrdina mi trochu liezol na nervy a dosť mi pripomínal Sheldona Coopera (Big Bang Theory), ale inak v pohode.. Celý snímok sa snaží mať vedecké základy a nich stavia. Pripadá mi, akoby mladší a podstatne chudobnejší brat sci-fi filmu Contact (Jodie Foster), ale samozrejme, vôbec neporovnávam, ide o úplne iný level filmu.. Za mňa ale celkom spokojnosť. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama