Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný velkofilm světoznámého režiséra Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Patriot, Godzilla) líčí příběh příslušníků amerického námořnictva a letectva v bitvě u Midway, která znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Hvězdně obsazený film (Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart, Nick Jonas a další) působivě ukáže nejen pozadí konfliktu, ale zejména bitvu samotnou, která doposud nikdy nebyla natočena tak velkolepě. Zároveň nám jednu z rozhodujících námořních bitev druhé světové války přiblíží i z pohledu japonské armádní elity. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (399)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Námorné bitky sú strašná nuda. Pokiaľ tam vlny nebrázdia Vikingovia na svojich drakkaroch, tak ja vyslovene chcípam. Skutočná bitka o Midway síce trvala tri až štyri dni, ale ja som mal pocit, že ten film je ešte dlhší. Vôbec ma nechytil za srdce, ai to bude tým, že je už obrnuda stále sledovať tých dobrákov Američanov ako hrdinsky vyhrávajú. Najmä keď už tie filmy začínajú vyzerať ako zlá počítačová hra. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Emmerichovi tie vazne filmy uplne nejdu. Tu som sa vsak (na rozdiel od Patriota) ani chvilku nenudil a to retro rozpravanie mi urobilo velku radost. Herci sa snazia, akurat nemaju prilis co hrat a triky by potrebovali este velmi doladit. Vo vysledku velmi slusny starosvetsky koncipivany vojnovy epos, ktory tu uz velmi chybal. S prizmurenymi ocami 7/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rodák ze Stuttgartu už dávno není tím hitmakerem jako kdysi, nicméně jím natočenou Bitvu u Midway nemůžu brát jako jeho absolutní porážku. Pouze finanční. Filmařsky se jedná o solidní řemeslo, ve kterém si Amerika opět upevňuje své sebevědomí. A to je věc, kterou umí Emmerich setsakramentsky dobře. Pokud nám v minulosti někdo předvedl, že Amerika nikdy nepadne. Je to Roland. V minulosti si na Americe vylámali zuby: mimozemšťani, Godzilla, Britové ve válce o nezávislost, mrazivé počasí, terotisté v Bílém domě, znovu emzáci a teď dostali pěkně na zadek Japonci (s tím rozdílem, že tentokrát jde o historickou událost). Casting je takový zvláštní. Pochvalu zaslouží duo Wilson/Harrelson. Nasekat by zasloužil ovšem hrozně otravný a špatný Ed Skrein. 55% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poměrně zkratkovitá a zmatečně pojatá story, které nechybí typické trademarky Emmericha, tedy digifest prvního kalibru. Zároveň Midway postrádá cit pro kompozici a přehlednost akčních scén Pearl Harboru, resp. Michaela Baye. Naštěstí ale Roland tentokrát ukáže patos jen v závěru a to ještě v míře, která se dá bez problémů rozdýchat. Takže sečteno podtrženo, pokud divák přežije vcelku nezábavnou strukturu vojenských tahů na šachovnici, tak je ta banda borců v uniformách docela fajn a triky ač místy příliš umělé, jsou vcelku koukatelné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný mohl natočit tuto velkolepou akční podívanou než Roland Emmerich? Film je skutečně nabitý hvězdnými jmény. Celé to začíná útokem na Pearl Harbour. Poté film sleduje následný vývoj událostí, až po zmíněnou bitvu. Pro neznalce detailů bitvy to byl zajímavý pohled. Film se soustředí hlavně na piloty, přestože se snaží ukázat i námořníky nebo kryptografy. Co dodat, prostě Japonci dostali na prdel, vlastenecký film... "Jsou to odvážní muži." ()

Galerie (113)

Zajímavosti (13)

  • Trosky japonských bitevních lodí Akagi a Kaga byly na dně oceánu nalezeny až zhruba měsíc přes premiérou filmu. (NiWi)
  • Ve filmu se vyskytuje při Bitvě o Midway i mimo jiné režisér John Ford, který opravdu žil a také doopravdy natočil dokument Bitva o Midway (1942), který točil i v tomto filmu a v roce 1943 za něj vyhrál Oscara. (PlayEasy)
  • První film Rolanda Emmericha, ve kterém se zaměřil na válečné drama z období druhé světové války. (Nach)

Související novinky

Roland Emmerich zničí Měsíc

Roland Emmerich zničí Měsíc

09.05.2019

Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, 2012) má pověst tvůrce, který rád ničí věci. Města, planety, kariéru Williama Shakespeara – ve jménu zábavy to zničí všechno. Jeho nový velkofilm Moonfall… (více)

Válečný Midway nabírá obsazení

Válečný Midway nabírá obsazení

10.08.2018

Nový film režiséra Rolanda Emmericha (2012, Den nezávislosti) akční thriller z druhé světové války Midway, začíná postupně uzavírat obsazení. Vedle již dříve potvrzených Woodyho Harrelsona, Mandy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno