Reklama

Reklama

Když muž miluje ženu

  • USA When a Man Loves a Woman (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Když se jednoho dne vrátí Mike domů, musí se postarat o děti, protože jeho žena Alice není doma. Přijde pozdě v noci a je hodně opilá. Stěžuje si, že je toho na ni moc. Mike ji uklidní a rozhodne se, že si udělají dovolenou v horách. Tam je Alice každý večer opilá, a nejinak je tomu po návratu domů. Jednoho dne to s pitím přežene a skončí v nemocnici. Slíbí Mikeovi, že se půjde léčit a prosí ho, aby ji neopouštěl. Mike se snaží zvládnout svou práci, domácnost i výchovu dětí. Když se žena vrátí z léčení, chovají se sice k sobě s Mikem vlídně, ale nedokáží překonat podivný ostych. Alici navíc vadí Mikeova až příliš úzkostlivá péče. Při návštěvě rodinného poradce vyjde najevo, že jejich vztah je hluboce narušený. Situace v rodině se zhoršuje a tak se manželé na čas rozhodnou žít odděleně... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (71)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Toto není jen romantický film, i když tam hrají, a dobře, nádherná žena často obsazovaná do romantických filmů a charismatický fešák, zde i ideální vzor otcovství. Je to o silné lásce bez silných kýčovitě umělých záběrů a o odhodlání a vytrvalosti v boji o tu lásku, což nemusí být snadné ani v běžném životě, v normálním prostředí, s každodenními starostmi a povinnostmi, jaké může řešit každý druhý člověk třeba celý život. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro Meg Ryan šlo o určitý boj proti škatulce ze Samotáře v Seattlu. Chytla se úplně jiného lana a přijala roli sobecké a nepříjemné alkoholičky, toho času ale především matky od rodiny, kterou svou závislostí solidně ničí. Pořád je to ale jen pokus o psychologické drama, protože ač se všichni (doufejme) snažili, pořád je to zbavené všech ostrých hran a skutečně vypjatých konfliktů. Navíc má velmi průměrnou režii a velmi průměrný scénář, který si toho ukousl moc, takže líčí poměrně dost problémů, ale každý tak nějak zjednodušeně. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď muž miluje ženu je zaujímavý (a nečastý) pokus ukázať svetu, že alkoholizmus sa môže tykať aj ženskej populácie, ale celkové spracovanie je nemastné neslané, rozťahané a nudné a nepomôžu tomu ani herci v hlavných úlohách. Meg Ryanová občas má záchvaty ukázať svetu, že je charakterová herečka (Odvaha pod paľbou, Piková trojka), ale príliš jej to nikto nežerie a chudáčisko šarmantný gentleman Andy Garcia, ktorý nikdy nemal hviezdne maniere a preto ho mám rád, to sám nemá šancu utiahnuť ani keby sa rozkrájal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal typickou romantiku formátu Meg Ryan,ale překvapivě se mi dostalo něco jiného. Slušné drama o ženě závislé na alkoholu a síle lásky jejího manžela, který s ní drží v dobrém i zlém. Bohužel právě Meg Ryan je hlavním záporem filmu, protože jí tato poloha vůbec nesvědčí a na rozdíl od Andyho Garcii je absolutně nepřesvědčivá. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudný film, ktorý ak mal o niečom vypovedať, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Meg Ryan zrejme veľmi alkohol nepije, lebo jej výkon bol nevieryhodný a Garcia bol nevýrazný. Najlepší výkon tu podala malá Tina Majorino. Ani mená známych hercov z toho nemohli urobiť viac ako priemerný film, ktorý vyzerá ako by bol televízny. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Mae Whitman v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Natáčení probíhalo od 17. května do 8. srpna 1993 v Los Angeles, San Francisku (USA) a také v Mexiku. (ČSFD)

Reklama

Reklama