Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 8

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (685)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lepší Shark horor zde od Jaws nebyl. Jaume Collet- Serra se od akčního žánru přesunul k našemu oblíbenému a velmi mu tahle pozice sedí, Blake Lively je úžasnou volbou a Serra moc dobře ví, že fanoušci hororů jsou převážně muži dostáváme tedy v plné kráse detailní záběry na její úžasné tělo, což si zajisté každý chlap vychutná. ( Reynolds si hold umí vybrat). Krom jejího těla si můžeme vychutnat i vynikající podvodní záběry, které působí úchvatně, ten chlap má smysl pro detail a je radost sledovat přírodní divy. Shallows má velmi dynamické tempo, strhující a gradující napětí, slušné vychytávky, Blake reáguje logicky a samotný žralok vypadá perfektně. Kdo má se žraloků respekt jako já, tak jej neminou i účinné lekačky. Survival one woman show jak víno a já si tuhle jízdu vychutnal skvěle. Finále napnuté jak tanga od sousedky a minimální využití CGI efektů chválím.80% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stejně jako uživateli Marigold se mi při sledování vybavila Gravitace. Jenže ta byla kromě boje o přežití i tak trochu psychologickou sondou do ženské hlavní postavy, nežto tady jsme ve více realistické nouzové situaci a emoce protagonistky tu jdou na povrch, ale nijak do hloubky. Blake Lively mimochodem hraje dost dobře a přesvědčivě. I přes nízký rozpočet velice dobrá atmosféra, ale kazí ji předvídatelnost, která se s přibývajícím časem stupňuje, přesto pár lekaček je opravdu účinných. Protagonistka je silná a statečná, takže jsem jí nepřál smrt a fandil jí, i když musí být každému, kdo má aspoň malinko nakoukáno, dopředu jasné, že nezemře. Navíc uvažuje opravdu logicky a realisticky. Teda až na to vyloženě stupidní rozuzlení. Myslím s tím žralokem. To fakt mysleli vážně? Medvěd z Revenanta bledne závistí. (Projekce 10. 8. 2016, Cinestar Praha - Anděl, 19:00) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsme jednoho krásného odpoledne viděli s frajerkou nadějně vypadající trailer na tento filmový skvost, který jsme zkrátka museli vidět. Mimochodem bylo to ten den to jediné, co jsme si po filmové stránce z kina odnesli. Poté už následovaly pouze nepublikovatelné záležitosti. Na úvod snímku čeká na diváka troška toho amatérského surfování na mexických μvlnách. Po surfařském úvodu následuje několik dojemných telefonátů domů, abychom si k hrdince vytvořili nějakou citovou vazbu, což se mi ani vzdáleně nepodařilo. Zde bych velmi pohanil zpracování náhledů telefonu, které na mě působilo maximálně rušivě. Jakmile se dopovídá s rodinnou, tak samozřejmě následuje to, na co všichni horlivě čekali - střet s nejhrůzostrašnějším predátorem přírody, který v průměru za rok, věřte nebo ne, zabije neuvěřitelného 1 a 1⁄2 člověka. V tomhle filmu je naštěstí rybička při chuti, takže jich rozcupuje hned několik. Prudce inteligentní blondýnku naštěstí jen zraní, a tak se kámen po kamínku snaží dostat na břeh, přičemž svádí se žralokem taktickou bitvu o každičký metr. Úplně mě dostal epický závěr, který raději ani nebudu vyzrazovat, jak byl šílený. Nerad bych někomu zkazil tento velkolepý okamžik. Odpad nedávám proto, protože hlavní hrdinka nebyla vyloženě zrůda. Jinak je to ovšem opravdu dost nezajímavý počin. Pokud jste retard, nebo se nacházíte v alkoholickém opojení, tak se vám to snad malinko zalíbit může. Jinak doporučuji utíkat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively, jeden žralok a 87 minut čisté survival dobrodružství. V rámci žánru tedy splněno na výbornou. Je to taková víkendová jednohubka která toho moc nenabídne, ale solidně splní očekávání. Serra vytvořil žraloka, který se spíše podobá tomu z Jaws - tedy tomu co nahání strach. Díky bohu se tak oprostil od digitálních prostocviků, jimž současný trend digifestů vyložene nahrává. Je to napínavé a zbytečně se nekecá. Samozřejmě nechybí odbočka na rodinné hodnoty takovou tou klasicky americkou berličkou, ale to je přece v Hollywoodu samozřejmost. I když to točí Španěl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)
  • Filmový štáb musel každé ráno na miesto natáčania do bicyklovať. Producent Matti Leshem dodal: "Nebolo nám dovolené mať príliš veľa vozidiel na ostrove, takže v podstate každý musel každé ráno bicyklovať na miesto. Ale pretože sme potrebovali všetko denné svetlo na natáčanie, bicyklovali sme ešte za tmy A aby sme sa dostali blízko k miestu natáčania, museli sme z bicyklov zísť a prejsť na pláž, pretože tam je populácia morských vtákov a je to ohrozený druh a presne v čase, keď sme natáčali film, tam hniezdilo 20 000 z nich. Sú neuveriteľne rýchle vo vetre, ale keď sú na zemi, sú ako opité kačičky, takže ak bicyklujete, mohli by ste ich ľahko zraziť. Boli sme varovaní, že za žiadnych okolností im nesmieme ublížiť jedinému morskému vtákovi, a my sme im neublížili." (Arsenal83)
  • Vzhľadom na neočakávaný úspech v pokladniach sa objavili hlasy, že sa natočí dvojka, no režisér Jaume Collet-Serra zavrhol túto myšlienku, že on neverí na pokračovania a chce robiť len originálnu prácu. Paradoxne, on sám svoju režisérsku kariéru odštartoval remakeom (Dom voskových figurín, 2015) a sequelom (Góóól! II, 2007). (Arsenal83)

Reklama

Reklama