Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (687)

choze 

všechny recenze uživatele

Collet-Serra jako by točil ty svoje thrillery přímo pro mě. Ať už jde o ouchylný dětský ORPHAN, do letadla uzavřený, paranoidní NON-STOP (nejlepší letecký thriller vůbec), úprk nočním městem RUN ALL NIGHT nebo tenhle minimalistický survival pro jednu surfařku, jednu skálu a jednoho žraloka, všechno jsou to látky, které mě velmi baví sledovat i psát. MĚLČINY jsou pohodový letní nervák a solidní příspěvek žraločímu subžánru - nenáročný, ale většinu času napínající a se sexy kamerou i představitelkou titulní role. Jen to finále je fest přitažené za vlasy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Spíše než o animal horor, se jedná o psychologický thriller, ve kterém jde o souboj odvahy a inteligence (Nancy), proti instinktu a nenasytné žravosti (žralok). A i když byla scéna mezi medůzami děsivá, byla mrazivě krásná, stejně jako hodina a půl strávená s tímto promáčeným příběhem. Napínavý, obrovsky povzbuzující film, který se dá, i díky Beltramiho hudbě a působivé kameře - dokonale procítit. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Svižně natočené komorní drama z jednoho malého subžánru s velice vnadnou Blake Lively. Nejedná se o žádné terno, ovšem v rámci možností se povedlo natočit poměrně napínavou jednohubku s nádherným zálivem a až na výjimky realistického predátora...7/10...[10.8.2016_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively, jeden žralok a 87 minut čisté survival dobrodružství. V rámci žánru tedy splněno na výbornou. Je to taková víkendová jednohubka která toho moc nenabídne, ale solidně splní očekávání. Serra vytvořil žraloka, který se spíše podobá tomu z Jaws - tedy tomu co nahání strach. Díky bohu se tak oprostil od digitálních prostocviků, jimž současný trend digifestů vyložene nahrává. Je to napínavé a zbytečně se nekecá. Samozřejmě nechybí odbočka na rodinné hodnoty takovou tou klasicky americkou berličkou, ale to je přece v Hollywoodu samozřejmost. I když to točí Španěl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Pre postavu čajky Stevena Seagull sa zvažovalo použitie CGI a bábky na základe presvedčenia, že by bolo mimoriadne ťažké vycvičiť takého vtáka, aby zapadol do filmu. To „vydesilo“ oboch producentov, Mattiho Leshema a Lynn Harrisovú, ktorí chceli, aby bolo vo filme umiestnené skutočné zviera. Počas hľadania miesta v Austrálii dokázala Blake Lively nakŕmiť skupinu čajok a v tom okamihu bolo rozhodnuté, že ich bude možné použiť vo výrobe filmu. (Arsenal83)
  • Blake Lively sa čiastočne inšpirovala prácou svojho manžela Ryana Reynoldsa v podobne minimalistickom filme Pochovaný (2010), pričom uviedla, že „to bol jeden z dôvodov, prečo som sa chcel ujať tohto filmu toľko, pretože viem, aké ťažké to pre neho bolo a aké to bolo obohacujúce". (Arsenal83)
  • Blake Lively o podmienkach počas natáčania: "Najťažšia časť spočívala v tom, že som musela nosiť vestu, aby miesto vyzeralo tropickejšie, ale v skutočnosti tam mrzlo, no nesťažovala som sa, pretože vlny ma pumpovali!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama