Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shallows je pecka a konečně změna od Serra, bál jsem se že 90 minut dlouhý film kde ženská je na kameni, bude pěkná nuda, ale nestalo se. Shallows je zábavný film kde se sice čeká asi půl hodiny než se začne něco dít, ale poté co se film rozjede tak člověk pomalu nedýchá. Žralok je pěkná svině a dokáže sežrat cokoliv. Hlavní herečka hraje standartně, nic světobornýho ale ani nic špatného. Co mě ale přišlo divný byl konec(spoiler) do čeho a jak vůbec se zapíchl(konec spoileru). Velmi dobře natočený a zatraceně nervy drásající. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horory se žraloky nikdy moc nevyhledávám, neboť mi nepřipadají příliš zajímavé, ani strašidelné. S tímto vědomím dokážu velice ocenit, jak dramatický může být horůrek se zmíněnou tématikou a natočený pouze v jedné malé zátoce. Ve filmu je skvěle vykreslena beznaděj hlavní představitelky se všemi aktivními i pasivními prvky co k tomu patří. V tomto ohledu oceňuji především důležitost přílivu a odlivu. A pak také způsob s jakým vedla Blake Lively svůj životní souboj s hrozivým protivníkem. Velice napínavý a uvěřitelný příběh. 74% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Efektní, audiovizuálně našlapaná a co do gradace všech klíčových momentů téměř dokonale vysoustružená thrillerová práce. Blake si bez zakopnutí uhraje všechny polohy a když právě vylézá na prkno / velrybu / skálu jen pár desítek centimetrů od žraločích čelistí, myslel jsem, že mi opěradla v kině zůstanou v ruce. Proto je škoda, že se ve finále neustoupí od očekávané přepálenosti a je nutné se rozloučit se vší parádou, která je tady spíš k smíchu. O ty žánrové mantinely, které Serra chvíli zkoušel šikovně vymetat, se tak Mělčiny na samém konci zbytečně omlátí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lepší Shark horor zde od Jaws nebyl. Jaume Collet- Serra se od akčního žánru přesunul k našemu oblíbenému a velmi mu tahle pozice sedí, Blake Lively je úžasnou volbou a Serra moc dobře ví, že fanoušci hororů jsou převážně muži dostáváme tedy v plné kráse detailní záběry na její úžasné tělo, což si zajisté každý chlap vychutná. ( Reynolds si hold umí vybrat). Krom jejího těla si můžeme vychutnat i vynikající podvodní záběry, které působí úchvatně, ten chlap má smysl pro detail a je radost sledovat přírodní divy. Shallows má velmi dynamické tempo, strhující a gradující napětí, slušné vychytávky, Blake reáguje logicky a samotný žralok vypadá perfektně. Kdo má se žraloků respekt jako já, tak jej neminou i účinné lekačky. Survival one woman show jak víno a já si tuhle jízdu vychutnal skvěle. Finále napnuté jak tanga od sousedky a minimální využití CGI efektů chválím.80% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Z pozice zdejší hororové autority musím konstatovat, že Jaume Collet-Serra vůbec nenaplnil očekávání, která do něho byla vkládána. Shallows disponoval potenciálem na to, aby se stal nejlepším žraločím survival hororem v dějinách kinematografie. Tuto šanci však trestuhodně zahodil a Reef si tak může oddechnout, jelikož poměrně jistě uhájil své dosavadní žraločí prvenství. Vše nasvědčuje faktu, že Jaume Collet-Serra není tak kvalitním režisérem, jak se mnozí diváci domnívali, a že svůj dokonalý Orphan natočil v rámci ojedinělého záchvatu tvůrčí geniality. Shallows bohužel nedokáže výrazněji zaujmout naprosto ničím. Celá stopáž filmu trpí zejména absencí potřebné úrovně napětí, které se nepodaří dosáhnout ani během žraločích scén. CGI efekty se rovněž příliš nezdařily a žralok tak působí vcelku neautenticky. Kapitolu samu pro sebe pak představuje žraločí chování, které se z hlediska etologie paryb zcela vymyká všem standardům a v očích diváka tak oslabuje celkovou uvěřitelnost děje. Přes všechny tyto nedostatky dosud stále koukatelný horor pak pohřbí neskutečně béčkové rozuzlení, za které by scénárista zasloužil jednu za uši. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively (Nancy) začala natáčet 8 měsíců po porodu dcery James. Pro vyšvihnutí formy jí pomáhali dva trenéři a nutriční poradce. (Novotnak98)
  • Blake Lively si s čajkou vytvorila reálny vzťah. Scéna, kde ju vták pohryzie, je skutočná, pričom producent Matti Leshem poznamenal: "Povedal by som, že vzťah bol komplexný v tom zmysle, že tam bola veľa lásky a skutočne sa spriatelili, ale boli okamihy, keď ste mohli vidieť, že Sully (vták) skutočne vzdoruje. Samozrejme, snažila sa mu pomôcť, ale myslím si, že komplexita a hlboká emocionálna väzba, ktorú medzi sebou majú, robí tento film skvelým."  (Arsenal83)
  • Vlasový stylista Blake Lively, Rod Ortega, jej musel upravovať účes rovno v nádrži, kde sa natáčalo. Blake spomínala: „V podstate strávil 30 dní v nádrži so mnou takmer celý čas vo vode, bol ako ryba." (Arsenal83)

Reklama

Reklama