Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovi je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Co dělat, když tě spoluhráči nevezmou mezi sebe, a opustí tě holka? Spirála šikany, odvety a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na naše pomery jeden z tých lepších filmov, ktorý mohol dopadnúť ale oveľa lepšie. Ono totiž dve tretiny hrá na super nôtu  a myslel som, že to pôjde parametrami až pomaly ku Klass - presne taká téma šikany, keď ti foter radí, to musíš vydržať. Záver sa však zviezol až na podivnú líniu, kde chudák šikanovaný nakoniec ešte musí dokazovať tímu, že je s nimi. A pritom to bola len banda buzerantov, s ktorými by nechcel hrať ani najväčší zúfalec. Vzťah otec - syn nebol vôbec uzavretý. Podobne syn - matka a vzťahová rovina s dievčatami tu nakoniec bola úplne zbytočne. 10 minút navyše by tu nezaškodilo. Podľa mňa to mali zahrať ako tému šikany s tragickým koncom. To by bol film aj za päť hviezd a snáď aj s oceneniami. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli to takhle skutečně probíhá v jakékoli kabině v jakémkoli sportu, tak už je jasné, proč jsem za celý život nezkusil závodně žádný týmový sport. Zajímalo by mě, jak se hercům ztvárňují taková zvěrstva. Jinak jsem si ale počkal tak dlouho, až nemám jediné výhrady. Smečka je důkazem, že na filmovém poli podprůměrná Prima dokáže zaštítit fakt dobrý kousek. Soundtrack od Renne Danga textově silně trefný. [viděno na HBO GO 19.9.2021] ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nekřečovité teen/sportovní drama o (kyber)šikaně v dorosteneckém hokejovém týmu. Přesvědčiví mladí herci (byť záporáci jsou ve výhodě díky šťavnatějším rolím), uvěřitelné prostředí, působivá expozice (mj. díky využití POV záběrů), dynamicky rozehrané konflikty a zohlednění kontextu (nepotismus, úplatky) jen v takovém rozsahu, aby film nepřestal být záživný pro mladší diváky, na něž cílí přednostně. Dokud se vyprávění drží v mantinelech zimního stadionu, nechybí mu dravost a daří se mu sugestivně navozovat atmosféru strachu. Strachu z toho, jak brankářský nováček doplatí na to, že se vzepřel pravidlům smečky, i strachu ostatních promluvit, zastat se kamaráda.___Míň uvěřitelné jsou scény, z nichž nečpí testosteron a pach pubescentního potu: redundantní „postelové dialogy“ s otcem, polovičatá snaha zohlednit třídní původ postav a zároveň některými paralelami ukázat, že šikanátor i jeho šikanovaný jsou oběťmi tlaku svých ambiciózních rodičů. Podzápletky vedou k tomu, že vyprávění soustavně negraduje a má spíše epizodický charakter. Ještě hůř než dospělí, pro jejichž hledisko film nemá velké pochopení, dopadly všechny ženské postavy.___Nevlastní (?) matka protagonisty sice jedná ze všech postav nejrozumněji, ale synovi jen komplikuje život, takže její počínání vyznívá jako něco nežádoucího. Jedna dívka hlavního hrdinu opustí zřejmě jen proto, že jej trenér nepostavil do branky (aby ze dne na den začala randit s jeho sokem, čímž dává za pravdu sexistické poznámce trenéra „Ženský láká úspěch“), další k němu přimkne na základě toho, že pochválil její insta fotky leknínů a zamlženého lesa (fakt, že nefotí selfíčka, ale přírodu, má společně s jejími zrzavými vlasy vysvětlovat, proč dívka nezapadá do kolektivu a v tanečních při pánské volence zůstává na ocet). Závěr, kladoucí důraz pouze na jednu z vícero rozpracovaných motivických linií, navíc vyvolává otázku, jaká vlastně byla její funkce ve vyprávění.___Konec je vůbec nemile zplošťující. Od filmu, který mj. vnímavě zohledňuje roli kolektivní slepoty nebo fakt, že šikanovaný někdy může svou frustraci obrátit i proti lidem, jež mu chtějí pomoct, bych čekal, že šikanu ve finále neuchopí jako něco, co odezní po odstranění určitých externích překážek. Její následky si v sobě ve skutečnosti nesete po zbytek života.___Uvedené nedostatky každopádně nekazí celkový dojem z filmu. Jde o velmi podobný případ, jakým byl loňský Abstinent - autentické, nebanální, divácky široce srozumitelné drama o závažném problému mládeže, které žel, obávám se, nevzbudí mediální zájem, jaký by si zasloužilo. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, kolik velkých jmen (Hašek, Hosták, Záruba) se dobrovolně podepsalo pod film, který jen suše konstatuje, že český hokej je v mládeži prolezlý úplatky a šikanou. Hrají ti, jejichž rodiče platí. Pokud někdo zažívá peklo v kabině, tak to nikdo nechce a možná ani neumí řešit. Smečka neukazuje nic nového a nenabízí řešení, takže potlesk není na místě. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Český film z prostředí dorosteneckého hokejového klubu, který je nějakým procentem víc psychologickým filmem zabývající se šikanou než sportovním, ale mile mne překvapilo, že to není ploché televizní papundeklové nic, ale opravdu film, který není hloupý jako všechny ty vztahovky co proudí do kin. První polovina je sice dost statická, ale druhá půlka s vygradovaným finále plus herecké výkony a kamera na čtyři hvězdy. PS: Po Davidovi Pospíšilovi, který si zahrál v Policii Modrava si  i další hokejový spolukomentátor zkusil roli herce a musím říct, že Milan Hosták ( v té době generální manažer Zlína, po premiéře ho vykopli ) byl docela i přesvědčivý. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • V den premiéry rozhodla vláda na mimořádném jednání mimo jiné o uzavření kin od následujícího pondělí – film tak byl v kinech po premiéře promítán pouhé čtyři dny. (thx033)
  • Film se natáčel v červenci a srpnu 2019 ve Zlíně, Vizovicích a v Praze. (ČSFD)
  • Tomáše Daleckého, který ztvárnil Davida, se podařilo najít až měsíc před natáčením. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

25.08.2020

I když se konání jubilejního 60. ročníku Zlín Film Festivalu přesunulo z důvodu situace způsobené koronavirem až na září, jeho dramaturgové mají už dlouho jasno o podobě mezinárodních soutěží, které… (více)

Reklama

Reklama