Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu se tě na něco zeptat? Když jsi vídal ten plamen noc, co noc, věděl jsi, že je to on?“ - „Ano.“ - „A vůbec tě nenapadlo pro nás jít?!“ - „Ne. Lidi, co zůstali, co se z nich stalo…ty to nevíš, viď? Já jo. Zachraňovat takový lidi nestojí za to.“ Anebo se přece jen najde někdo, kdo stojí za záchranu? Zbytečně nastavovaná kaše? Ne v tomto případě! Hádám, že nemalá část publika se musela před zhlédnutím filmu ptát na totéž. Jenže Krasinski se překonal. Nečekal jsem to, ale dvojka se jedničce nejen s přehledem vyrovnává, ale dokonce ji i mírně převyšuje. Prakticky jediným zdrojem mé nespokojenosti byl Marcus (jehož chování jsem si sám pro sebe marně ospravedlňoval absolvovanou lobotomií, ehm). Ale jinak? Napětí, lekačky, atmosféra, práce se zvukem a tichem…všechno znovu více než povedené. Někomu asi bude vadit, že se i přes vložený začátek z minulosti nedočkal odpovědí na některé otázky. Což ještě může být napraveno. Na druhou stranu, ono to louhování nepůjde donekonečna, že…prozatím zůstávám na 4*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po roce konečně dočkali. Film navazuje přesně tam, kde ten minulý končí. Naše rodinka se vydává hledat bezpečné útočiště. V depu narazí na starého známého. Ten jim ale moc nechce pomoct. Dozvíme se i, jak probíhal začátek invaze. Svítá naděje na záchranu lidstva skrz ono naslouchátko, a tak se skupina musí rozdělit. Podíváme se na mnoho nových míst a celý svět se tím dost rozšíří. Lidé jsou poznamenání apokalypsou, a proto si i na ně hrdinové musí dávat pozor. Naděje ale neumírá a pořád je tu šance na záchranu. Film opět skvěle pracuje se zvukem a díky triku s naslouchátkem mohou s monstry konečně efektivně bojovat. Určitě toto rozšíření světa vítám a nebál bych se ani dalšího pokračování. "Šli jste za signálem." ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trošku mi vadí, že vlastně veškerej děj druhého Tichého místa vyplývá z toho, že jedna z postav vymyslí docela smysluplnej plán, ale místo toho, aby ho v klidu promyslela a probrala s ostatními, vydá se ho okamžitě realizovat samotná. Čímž samozřejmě dá do pohybu řadu problémů a nebezpečných situací pro sebe i ostatní. Dál to trochu trpí syndromem druhého dílu trilogií (počítám, že pokračování se dočkáme), kterej de facto nijak nezačíná a nijak nekončí. A v konečné řadě bych se obešel bez těch několika laciných jump scares. I přes tyhle výtky se ale jedná o velmi funkčně natočený monster horor, a už jen proto, že je to po deseti měsících covidové bídy a utrpení první zážitek v kině, jít s hodnocením pod čtyřku nemůžu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Depešáků jedině Enjoy the Silence, ovšem pouze do sluchátek! Návrat krvelačných emzáků, co sice hovno vidí, ale slyší i myší prd, byl vzhledem k tržbám neodvratný, jenže nyní se už na Krasinského straně nenachází to, co mu pomohlo před dvěma lety. Moment překvapení.. Snaha jít na to přes audio zážitek, kdy se střídají hudba, ruchy okolí a absolutní ticho je chvályhodná, ale vybrakovaný příběh s ukázkami klišé a paralelní scény napětí už tolik ne. Ta druhá se synchronizovaným akustickým útokem se už pohybovala na hranici legračnosti.. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vím, že to s filmem nemá nic společnýho ALE taky Vám přijde, novej look stránek CSFD, totálně vymrdanej? Měsíc sem tu nebyla a když se, po všech strastech mého žlutého života, vrátím na "důvěrně známou půdu" zjistím, že musím pár hodin studovat, co a jak. Konečně sem, snad, příšla na to, jak napsat recenzi (pokud se teda zobrazí). Možná sem to neměla zkoumat pod vlivem a zhulená, ale na mou obhajobu - Já sem pod vlivem a zhulená furt. Tak a teď k filmu. Kdo mě trochu zná ten ví, jak hrozně miluju Tiché místo a tak je až s podivem, že sem se na dvojku podívala dobrovolně, bez pistole u hlavy. Důvod je jednoduchý - Nevěřila sem, že by to mohlo dopadnout hůř než absolutně vymrdaná jednička a cokoli nad odpad sem tak brala jako krok dopředu. Nechápu jak je to možný, ale film musel asi být šťastnej, že mu dám šanci a tak se mi odvděčil čistokrevným průjmem, co neurazí, nenadchne, ale rozhodně nenasere a tak, i když je to pořád totálně nelogická píčovina, tak je to, oproti jedničce, koukatelná nelogická píčovina. Pošahaná rodinka je stále pošahaná, hluchá holka snad ještě šerednější, její brácha ještě víc na přes držku, ale Cilian Murphy zachraňuje, co může a jelikož se děj odehrává na více místech, než jedna chajda a pole, tak se to dokáže tvářit i jako celkem normální postapo. Teda normální....Hluchá je ještě větší génius než byla (a ještě větší píča, než byla), emzáci jsou ještě tragičtější - Ty hovada neumí plavat, neumí lítat, neumí nic a stejně nám vyhladili armády celýho světa. Jako sorry, ale jak mohli zlikvidovat námořnictvo a letectvo? Vždyť se topěj tam, kde je mi voda po kolena a to mám metr padesát...No nevadí. Většina přeživších je stále po mozkové obrně, ale oproti jedničce je to stejně kolosAnální krok kupředu a tak je dost možný, že trojka bude koukatelnej film. Což je něco, čemu bych donedávna nevěřila. PS: Ten buzíček, jak se chytil do té pasti a řval, jak když ho klátěj na sucho do prdele, aby se o chvíli později zjistilo, že to zranění je jen povrchový...Já bych ho tomu emzákovi předhodila. Není pro matku nic horšího než porodit takovýho retarda. Ale tak víme, že celá rodinka byla "povedená"... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Chlapec, který byl vysvobozen z pasti, která mu rozdrtila nohu, v dalších záběrech normálně běží. (PROCESOR)
  • Film sa nakrúcal 47 dní, medzi júnom a septembrom roku 2019. (Gman)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama