Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujimave. Nechybalo vela a mohol to byt dobry film s dobrymi akcnymi scenami. Ale nebol. Adkins proste nie je taky dobry herec a Johnson nie je taky dobry reziser. A trochu ich asi aj limitoval budget. Samozrejme na nizkonakladove becko je to stale pecka, s brutalnymi mlatickami a obstojnym pribehom ktory sa postupne mozaikovito odkryva. Cain je strasne monstrum a aj Yuri Boyka proti nemu vyzera ako slaby odvar. Pre beznych divakov tento film asi vela neponukne. Ale ak ste ten typ cloveka co ma rad seriu Undisputed a zaroven si myslite ze Steven Seagal natocil po v 21. storoci niekolko dobrych filmov, toto by vas malo bavit.Ale stale sa neviem zbavit pocitu ze nechybalo vela aby to bol skutocny klenot. Davam beckovych 70 percent a slabe 4*. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prudko sympatický pokus o drsnú "richiovku", ktorá ale nemá čas ani ambície rozohrávať nejaké príbehové veletoče. Je to jednoduchá, štýlová, revenge jednohubka s podstivými bare knuckle rubačkami (žiadna Boykovská gymnastika sa nekoná), a ktorá bez problémov šlape aj v častiach, kedy nelietajú spodne háky. Adkins si to evidentne užíva a ja s ním. Bam! 85% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Živý speciální efekt Scott Adkins nejen že udržuje při životě sféru brakových nízkorozpočtových akčňáků, ale hlavně opakovaně dokazuje, že s náležitými ambicemi a fyzicky zdatnými představiteli tam můžou vznikat zběsilé stroje na atrakce, jakým se vysokorozpočtová sféra se svými CGI omalovánkami nikdy nevyrovná. Navíc z každé jeho spolupráce s Jessem V. Johnsonem je patrné, že si Adkins coby spoluproducent vytváří portfolio neokoukaných hereckých partů a výzev, kterými si kompenzuje účinkování v generických partech projektů, které dělá hlavně pro práci. "Avengement" představuje vrchol této spolupráce nejen co do Adkinsovi role, ale také z hlediska scénáře a choreografie i celkového stylového konceptu bojových sekvencí. Namísto okázalé akrobacie Adkinsových předchozích vrcholných projektů přichází surový rvačkový styl, který se výtečně snoubí s obhrouble hulvátskou parafrází na Hraběte Monte Cristo z britského podsvětí. Závěrečná bitka zaslouženě figuruje mezi nejlepšími bojovými sekvencemi dekády, ale navíc představuje jen kulminaci celého syrově tělesného bijáku. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Scotta Adkinse jsem měl doposud zaškatulkovaného spíše jako druhořadého herce, jenž se objevuje ve snímcích, které povětšinou nestojí vůbec za řeč. Ale v posledních letech se upisuje zajímavým projektům (trochu zamrzí, že mu nevyšel ten Batman....normálně bych si ho v roli Gothamského strážce dokázal představit) a také ukazuje, že nějakým tím hereckým talentem fakticky oplývá. Minulý rok se divákům ukázal ve snímku Accident Man, který dokázal během těch 90 minutek dostatečně pobavit, no a nyní přišel s pořádnou řezničinou, kde se ústředním motivem stává pomsta. Zní to otřepaně, ale film si nehraje na nic víc, než ve skutečnosti je schopen divákovi podat, takže tento fakt mi vůbec nedělal starosti. Na každém kroku z filmu poznáte, že rozpočet se nemohl pochlubit impozantním počtem nul, že dost herců přehrává, že k žádnému doopravdy slušnému zvratu taktéž nedojde....na druhou stranu příběh odsýpá, bitky choreograficky svou propracovaností překvapily a Adkins si hlavní roli nesmírně užil. Bavily mě taky flashbacky, které poodkrývaly ty kouty příběhu, jež divákovi nebyly nastíněny hned, a na konci do sebe všechny díly v zásadě zapadly a vytvořily sice béčkovou skládačku, ale dozajisté vtipně a odlehčeně podanou, že ve výsledku jsem výběru tohoto snímku nelitoval. Za mě dávám 70 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice je to hezky na přeskáčku, aby si divák musel skládat střípky, jak to celé bylo a proč (což nakonec není nijak velké překvapení ani haló), ale nakonec je to vlastně jen taková vztahová vykecávačka s bráchu v hospodě, šmrncnutá mnoha a mnoha bitkami ve vězení (a posléze v té hospodě), až už to byla nuda. Adkinsovi, který si film produkoval, by měl někdo vysvětlit, že méně někdy bývá více. Kolem 36. minuty už jsem byl z těch vězeňských soubojů furt na jedno brdo tak utahaný, že jsem měl sto chutí to vypnout a poslat do odpadu. Ale za závěrečný fight a těch několik pint piva, co filmem proteklo, dám dvě hvězdy. Btw, po tolika bodancích nožem do ledvin, měl ten chlápek vůbec ještě ledviny? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Po závěrečných titulcích následuje nezkrácený sestřih filmové scény, která byla ve filmu kratší. (Rominator)
  • Natáčení probíhalo v srpnu 2018 pouze ve Velké Británii, a to ve věznici Canterbury ve stejnojmenném městě v hrabství Kent a dále v Londýně na místech: čtvrť Hackney (Mare Street, Martello Terrace, Bayford Street, Helmsley Street) a ve čtvrti Tower Hamlets v Prince Regent Pub na Salmon Lane. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno