Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 1

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí Psycha sa niektorí ľudia báli sprchovať, po Čeľustiach plávať v mori. Po Blair Witch stratili chuť na dlhšie prechádzky v lesoch mierneho pásma a po Upírovi z Feratu šliapnuť na plyn. Dúfam, že niekto napíše knihu alebo štúdiu o podmienených reflexoch viažucich sa na kinematografiu, môžem prispieť vlastnou skúsenosťou - po Annabelle 3, ak niekomu spadne na podlahu ťažšia minca a začne sa niekam kotúľať, napr. smerom ku mne, dostanem anafylaktický šok. Duchárska vlna posledného desaťročia je nepochybne silne ovplyvnená estetikou krátkych strašidelných videí - fejkových i skutočných - ktoré v ohromnom množstve kolujú internetom. Túto "novú vlnu" vítam, možno konečne režisérov naučí poctivo budovať atmosféru, keď už nemôžu pracovať s vnútornosťami. Jedna hviezda dolu za prebytočného vlkolaka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neustále těžení z popularity "V Zajetí démonů" mi v mnoha filmech přišlo hodně otravné a přestože se nová Annabelle, kvalitou nepřibližuje zmíněnému hitu, ze všech těch napodobenin a pokračování, se jedná o přijatelnější kousek. Způsoby strašení nejsou nijak originální a některé postavy jsou vyloženě nepříjemné, přesto film dokáže vyděsit a hlavně díky slušnému tempu, kdy se neustále něco děje, film nenudí. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Americkou Jolandu, prefíkanou podvodnici a vyhlášenou lakovačku slaboduchých požíračů horkých psů, babu Warrenovou, si vzal konečně čert a právě ji někde multiotvorově píchaj démoni rozžhavenými borovými šiškami. Tudíž bylo potřeba narychlo uplácat nějakou tryzničku. A povedlo se na výbornou. Řitní zvonek zacinkal potřetí a je to vskutku až ďábelsky nudně mučivé, démonicky otravné, čertovsky tupé, pekelně rychlokvašné a nutí to diváky slzet. Zoufalstvím. Nedivil bych se, kdyby po tomhle ve státě Konektikokot vzrost počet sebevražd umlácením se skřípajícími dveřmi, způsobených akutními melancholiemi ze zhlédnutí unylé řídké sračky, načež by film prohlásili za prokletý, uzavřeli do, pro sichr šest set šedesát šestkrát vysvěcené, hrobky svatého Pederasta a tu s vážným xichtem otevřeli až při natáčení strašlivého rebubůtu Return of Análbell 3 - 22:15 po zhlédnutí pojdeš. A tak velcí a ostřílení exogenitálové, spiriparazitisti a psychomédia, manželé Králíkárnovi, nechají svého divného fakana samotného doma, přičemž mu ostříleně naservírují klíče od své sbírky podvodných cetek k vydělávání na mentálech, což samosebou vede k okamžitému vypuštění cigánské barbíny z její kóje. Následuje jako obvykle strachy téměř nevydržitelných 100 minut jejího samovolného děsuplného přemísťování z obýváku do kuchyně a zpět, doprovázených hrůzným vrzáním nenamazaných pantů, do čehož bezcílně pobíhají tři nesvéprávné nezletilé piče a piští, než je konečně napadne zavřít toho Čakyho zpátky do výběhu a to martýrium ukončit. I když jim do toho na chvilku přiblble zabubají samurajské brnění, vlkosvrab a Trepifajxl, myslím, že například takové Teletabís bylo daleko strašidelnější. Vzhledem k dosavadnímu vývoji očekávám, že další inovativní díl ze sklepní vetešnické Králíkárny bude o té démonem posedlé, hnusné plyšové kolotočářské opici, která bude jen dvě hodiny v kuse urputně třískat k prackám přišitými činely. Čirá hrůza! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I like your doll." Po projekci tolik pocitů. A všechny pozitivní. Já si zkrátka cením Conjuring Universa více než kteréhokoliv jiného. Já se na tento již sedmý film v pořadí velmi těšil. Hlavně na to, že tentokrát se vrátí i dvojice Eda a Lorraine Warrenových. Očekával jsem mnoho, a jsem s výsledkem naprosto spokojen. Genialita prvního Conjuring (2013) nepřekonána. Strašidelnost druhé Annabelle (2017) asi taky ne. Přesto pokračování funguje tak jak má. Děsivý koktejl stále funguje a funguje tu mnohem lépe než kupříkladu u první Annabelle (2014) nebo u La Llorony (2019). Rodinná idylka se rozbíhá a rodiče nechávají dceru doma. Její sexy chůva (Madison Iseman) nemá skoro tušení, co proslulí démonologové schovávají ve sklepě. Ovšem její trhlá kamarádka ano a tak vypustí jedno zlo za druhým po celém domě. Líbí se mi, že Annabelle je pouze jakýsi předobraz všeho, ale zla v předmětech v muzeu je hodně a jakmile se s duchy slečny nepohodnou je zle. Všechny zlé entity jsou venku z vězení a dají třem hrdinkám noc na kterou jistě nezapomenou. Líbí se mi, že tvůrci nezapomněli na odlehčení a několik se jich tu najde. Líbí se mi dobová scéna a nasvícení scén. Líbí se mi odkazy na hlavní sérii. A líbí se mi hrátky se světly, která tuhle sérii proslavila. Lekačky a atmosféra je naprosto perfektní a já si užíval další chvíle strachu v nej(ne?)bezpečnějším domě na Zemi. Myslím, že tvůrcům se velmi povedlo napodobit odkaz Jamese Wana a výsledek je super film, který do série zapadne. Navíc ho kvalitativně řadím v sérii velmi vysoko. Bod navíc pro dvojici Farmiga a Wilson, který jsou prostě famózní. Vyčítat filmu úmrtnost postav mi přijde zcela zcestné, protože první V zajetí démonů na tom bylo podobně. Jediné body dolů za to, že nenechali oblíbeného Patricka zpívat a že mi chybí potitulková scéna. Annabelle 3 se povedlo, co třeba jiným univerzům ne. Chci si to zažít znovu hezky od začátku. [Csfd projekce40] (90 %) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noc, havárie, objížďka. Auto se zastaví u bran hřbitova a zhasne. Koberce mlhy se strašidelně plazí kolem a z ní začnou vyrůstat duchové zemřelých. Annabell odpočívající na zadním sedadle je totiž jako magnet na duchy. A tím končí veškeré naděje na děsivý film. Celá série Annabell stojí za prd, ovšem tenhle kousek je nejhorší, tedy nejslabší. Než začne vůbec nějaký pokus o strašání, hrozí, že člověk usne nudou. Jediným světlým momentem je finále v podzemní místnosti, jenže vše se odehraje až moc snadno a rychle. A konec? Já bych si představil výživný narozeninový masakr, tvůrci bohužel ne. Tohle už nevyděsí ani děti. Jediné plus je, že konečně rejdy duchů nedoprovázejí výstřely z kanónu a padající hrnce, což jest ovšem žalostně málo. Doufám, že tímto jde ohyzdná panna do důchodu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Když si Judy (Mckenna Grace) zapne televizi, můžeme vidět, že nějaká rodina dostala panenku, která má podobu skutečné panenky Annabelle. Tuto panenku dostala holčička Annabelle v předchozím díle Annabelle 2: Zrození zla (2017) od svých adoptivních rodičů. (Mytopyr)
  • Natáčelo se od 15. října do 14. prosince 2018 v Kalifornii a v Georgii. (Varan)
  • The Ferryman (převozník) je založen na stejnojmenném řeckém mytologickém božstvu, které převáží duše přes řeku Styx do podsvětí. Umrlci platí za převoz zlatými mincemi. Mince také prominentně figurují jako artefakt ve Warrenově domě, kde je vyvolána entita Převozníka. (KGBelik)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama