Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (498)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejaké tie Hammerovské a Cormanove horory som videl, napriek tomu má táto ich najnovšia pocta nedostala. Zámerná béčkovitosť je síce v poriadku, lenže práca s motívmi a témami nie je presvedčivá. Množstvo stopáže tvoria zdĺhavé Lockhartove prechádzky po sanatóriu, aby sme spoločne s ním zisťovali, čo sa v jeho útrobách schováva. Časom to už začne stále viac a viac nudiť a dej sa popritom v podstate nikam nevyvíja. Lockharta chytia a napriek tomu mu nechajú voľnosť aj na ďalšie takéto manévry. Film neprichádza ani so žiadnym šokujúcim odhalením, záver iba spĺňa štandardné kritériá žánru. Určite treba pochváliť aspoň výpravu, herci ale okrem Mii Goth nepredvádzajú nič zapamätania hodné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přímo úchvatně natočená podivnost - po Purpurovém vrchu další pro současného diváka ne zrovna obvyklý horor (ani zdejší žánrové zařazení si s ním neví moc rady :)), který si mě ale dokonale omotal kolem prstu. Především mě tedy každou chvíli dokázal něčím překvapit, což bylo asi ze všeho nejlepší. Priessnitzovi se o takové vodoléčbě nesnilo, a mně, kterého Prokletý ostrov tolik nudil, o takovém bijáku asi také ne. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Panna je stará dvě stě let, incest s ní není žádný med. Fotr chce dcerušku šustit, já z nudy plyn si chci pustit." Pche. Trpělivost prý růže přináší. Teď jde jen o to, za jak dlouho. Aneb kdyby si každý potenciální prznič vlastní dcery na její "zprovoznění" musel počkat 200 let, řady incestních prasáků by nám dost prořídly. Dojmy z filmu, odborný výcuc: Krajně nesympatický, nedomrlý vlček z Wall Street versus ovečka s kozičkami ven, tied for use na svatebním loži, plus (i mínus) žabák, zde značně ohořelá švýcarská verze MUDr. Mengeleho se žabákoidním ksichtem v rozkladu, jehož vykouknutí po sloupnutí kůže definitivně zkazilo nevěstě Ovečce romantiku svatební noci. Bohužel, vlček a žabák spolu soupeří o titul otravný blbec roku dlouhých 146 minut, přitom 90 by bohatě stačilo. Na druhou stranu v tom bylo více než malé množství vody i zábavných lázeňských procedur, sanatorium bylo fajn, s atmoškou jak švýcarský cyp, jelen skokan taky zabodoval a hadů se tu urodily tři prdele a ještě jedny necky k tomu. Úhoře mám rád, mňam! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem buď kolosální průšvih, nebo zlatej důl nedocenitelné retro atmošky a suverénní režie. Že jsem dostal něco mezi, to je tak trochu zatracenou záhadou. Verbinski má podobně jako v The Ring jistou řemeslnou ručičku a kameraman Bazelli by si za tuhle výstavu úžasných a efektivních obrazů z fleku zasloužil smlouvu s největšími režijními velikány, ale Lék na život přece není nijak originální ani soběstačná filmařina, které chybí přesně to, čím disponuje například Kubrickovo Shining - nepředvídatelnost, žánrová čistokrevnost, odvaha jít ještě dále za rámec toho, co je aktuálně divácky žádané a očekávané. Některé scény se zaryjí do paměti a celkovému vzhledu není moc co vytknout, stejně jako hercům a chvályhodným záměrům, ale pořád je to málo, tempo začne po nějaké hodince kolísat a závěr je dopředu bohužel odhadnutelný. Zachovat si scénář unikátnější charakter, bylo by zadělána na solidní hororovou šlehu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinsky se vrací zpátky k hororu( Žánr, který jej proslavil (Kruh), poté se už motal pouze kolem blockbusterú( pokračování Pirátů z Karibiku a Osamělý Jezdec) a jeho novinka je pro mne jedno z největších překvapení letošního roku. Lék na život má velice atraktivní téma z prostředí Sanatoria v krásných Švýcarských alpách, snaživého hlavního hrdinu Dana de Hána, který je mi sice spíš nesympatický, ale hrál solidně, inteligentní dialogy, vynikající kameru, jde vidět, že Verbinsky se víceméně vyžívá v netradičních kamerových záběrech ( Oko jelena, z poza vlaku) a taková bouračka s jelenem, patří k tomu nejlepšímu střetu auta se zvěří, co kdy bylo natočeno. Celkově jsou zde velmi solidně zrežírované hororové scény, které potěší každého fanouška ( Rozříznutí břicha krávy s následujícím vypadnutím všech vnitřností i telete, detailní vrtání zubů či úhoři v krku) Na nic se nekouká hezky, ale zároveň jsem měl husí kůži a byl fascinován. Pro někoho může být nevýhoda délka dvou a půl hodin, pro mne se však jednalo o velmi zábavnou věc, při které jsem byl v pozoru po celý film. Velká mysteriózní spokojenost, která letos bude patřit k tomu nejlepšímu. Co se týká vizuálu Cure for Wellness patří snad mezi nejlépe natočené mysteriózní hororové drámo, co jsem kdy měl možnost vidět. Doporučuji. 85% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Vlaková stanice v horách, na kterou Lockhart přijíždí a ze které je následně odvezen autem do lázní, je Oberhof Bahnhof. (TheMergar)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2016 na filmovém festivalu Butt-Numb-A-Thon v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama