Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (788)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ak toto nedostane aspoň nomináciu za scenár, tak už neviem. Brilantne vystavaný príbeh s nečakanou krimi zápletkou a skutočne prekvapujúcim rozuzlením. Plus výživný doják - na konci som rumázgal ako dážď. K tomu fantasticky vyťažený svet mexicko-aztéckeho záhrobia. Nechýbajú solídne gagy, ale tentoraz to naozaj nie je o nich. Tlieskam, Pixar opäť na špičke. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je vysmechem Mexicanum a vzniknul tak, ze si par hollywoodskych Zidu reklo: "Hej, pojdme 2 hodiny urazet Mexicany tim, ze nemuzou nikdy niceho dosahnout a ti blbi negramoti nam za to jeste zatleskaji, protoze inkluze. " Ten film je totalne konzervativni wtf. Miguel ma talent, ale vsichni se k nemu chovaji jako svine. I mrtvi. A ackoli ma celou dobu pravdu a dela vlastne jen dobry veci, zbytek familie se mu ani neomluvi. Misto toho, aby ten talent rozvijel, film otevrene rekne, ze dulezita je rodina, ne to, co chce individualni jedinec s talentem. Z Miguela se tak vedome stava generickej mexikanec, co si brnka leda doma, aby nahodou rodine neublizil tim, ze v zivote uspeje a nedej boze vydela love. To totiz mexikancum zjevne neprislusi. Jedinej uspesnej mexikanec ve filmu je #rychtarjevrah, protoze cestnej mexikanec by rodinu nikdy neopustil. Lolwut? By me zajimalo, koho zabil Michael Pena, aby se stal uspesnym. 😂 Zapletka postavena na orizly fotce, ktera vizualne 3/4 filmu neodpovida vzezreni skutecnyho clena rodiny a je jen scenaristicky manipulativni. Stejne jako uberdementni plot se zapominajici Coco, ktera ale odhali ze si otce pamatuje, protoze ma jeho fotku a dopisy? Co to do prdele je? A jako bonus dostanu prehlidku klise, radoby sokujicich zvratu a trestani vyniku jako v 368 filmech predtim. Jeste jeden filmovej reveal pred obecenstvem a zabiju se. Neumim si kazdopadne predstavit spolecensky odpornejsi film, kterej by se pod zastitou rodiny posmival celymu narodu a zneuzival jejich tradic k tomu, aby si je skatulkoval do tridnich kast a jeste to malejm detem implicitne futroval do hlav. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slušně to pracuje s jihoamerickou (a nejen jihoamerickou, v Asii i Africe a některých jižních a severských zemích Evropy to funguje obdobně) tradicí a přesvědčením, že mrtví žijí stále s námi, a dokonce je jednou v roce možné je spatřit a setkat se s nimi. Ostatně, kdo četl Marquézových Sto rok samoty, ví, o čem je řeč. Na to je napasován poměrně ústrojně příběh kluka, který chce být slavným muzikantem, ale rodina je proti, a tak musí do říše mrtvých pro „požehnání“. Ale věci se poněkud zamotají. Je fakt, že konec tvůrci dojili - zbytečně - až přespříliš, všem nám bylo jasné, že kluk MUSÍ vzít tu kytaru a tu písničku zahrát, ale trvalo pár minut, než k tomu konečně došlo. Ale jinak hodně pozitivní film o síle rodiny (i když se ne všichni vždy musíme) a myšlenek i na ty, kteří s námi právě nejsou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Coco" som sa tešil pôvodne ešte v roku 2017, nakoľko som veril, že sa filmu dočkáme v novembri. Koniec koncov, Dia De Los Muertos sa slávi v novembri. No miesto toho sa do našich kín film dostal až v januári 2018, tak som si hold musel počkať. A v rámci toho, že som ešte nedávno zakončil "Pixar maratón" a mám filmy ešte čerstvé v pamäti, tak otvorene poviem, že toto je najlepší Pixar film od čias "Inside Out". Nemyslím si, že by som to hodnotil ako jeden z najlepších Pixar filmov vôbec, ale rozhodne ide o film, ktorý človeka zahreje pri srdci a veľmi pekne podáva svoju hlavnú myšlienku, ktorá je dôležitosť rodiny. Postavy vo filme sú skvelé, film má vynikajúcu atmosféru a okrem toho vyzerá absolútne nádherne. Vo svete mŕtvych, by človek mohol kľudne stráviť celý svoj život. Keby sa to dalo. Hudba vo filme je úžasná a skvele sa to počúva, a okrem toho sú tu ešte aj skvelé zvraty, ktoré ma dostali a posunuli film do úplne iného levelu. Páčia sa mi mnohé momentky z filmu. A nielen dobrý a kreatívny humor, ale rovnako aj momentky, ktoré ukazujú, aké dôležité je pamätať si svojich blízkych. A najlepšie na tomto filme je, že Coco je tu v podstate len vedľajšia postava, ktorá má ale v skutočnosti tú absolútne najdôležitejšiu rolu. A nie, nepoviem viac, lebo by to boli veľmi veľké spoilery. Myslím si, že príbehom to dokáže chytiť rovnako deti aj dospelých a vizuálne to budú decká milovať. Ak chcete ísť v januári na dobrý animovaný film do kina, tak "Coco" je jednoznačne skvelou voľbou. A rozhodne film hodný toho, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: A ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asi nejemotivnější a nejdojemnější pixarovka, u které si ale netroufám tvrdit, že zaujme mladší publikum. Vizuálně se opět jedná o bezkonkurenční animák a nechybí i nějaké to ponaučení (tentokrát, že rodina je to nejdůležitější), ale příběh a hlavně tempo vyprávění mi přišlo trochu slabší. Vtipů je zde minimum a chybí více "akce", která by příběh posouvala kupředu. Přesto povedený, ale ve výsledku slabší kousek z produkce Pixaru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Finální vzhled Ernesta de la Cruze řešili filmaři dlouhé měsíce, nakonec se rozhodli mu vtisknout řadu charakteristických rysů, včetně důlku na bradě, který je viditelný i v říši mrtvých. (CrypzzXD)
  • Pro obyvatele říše mrtvých i vesnice Santa Cecilia bylo vytvořeno 500 kusů oblečení. (CrypzzXD)
  • "Coco" môžeme voľne preložiť ako mýtického ducha / monštrum, ktorý sa nachádza v mnohých hispánskych a lusofonských krajinách. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama