Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inspirace Sedmičkou je zřejmá a myslím, že i přiznaná, ale v jako mnoha jiných případech i tady dělá hodně prostředí. Co asi zaujme nejvíc jsou samotné vraždy. Nejde jen o samotné gore, na kterém se Vega vyřádil a vedle samotných mordů dojde i na výživnou pitvu. Mě se líbila i vrahova inspirace, která tomu dodala specifický nádech. A stejně tak se mi líbila motivace, kterou divák může vnímat i jako jistou společenskou kritiku. Díky stopáži má film i solidní tempo a v závěru mi bylo líto, že to trvalo jen slabou hodinku a půl. Co se týče herců či spíše hereček, tak ze začátku jsem měl jistou potíž s hlavní hrdinkou, ale jak se její postava vyvíjela, mačkal jsem jí palce čim dál tím víc a veškeré počáteční antipatie byly rychle zapomenuty. Nějaké blechy se tu najdou, ale nevidím důvod, proč na ně upozorňovat. Vega opět výborný. 85% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vega a další libová kriminálka. Tentokrát žádné války gangsterů jak bývá u Patryka zvykem, ale jeden sériový vrah. Další silné ženské postavy (Vegův trademark), skvělý vizuál, vychytané vraždy a vlastně i docela působivý finiš. Na čisté 4 to není, ale takhle dobrý evropský thriller aka Seven tady nebývá často. 7.5/10 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Polská hra na Sedm, která by chtěla být strašně drsná, seriózní, osudová a morálně ambivalentní. Zpočátku se to sice docela daří, ale klíčový zvrat je celkem snadno dopředu čitelný (navíc je jak přes kopírák z jiného Sedmičkou inspirovaného temného krimi thrilleru) a čím víc se film blíží do finále, tím víc se odhaluje, jak moc je celá zápletka kostrbatá, plná náhod a celkově přitažená za vlasy. 50 % ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Prihliadajúc k Tomu, že je to Prvý Kontakt s Patrykom, som velice očarený ako mu to sype. Nechal sa inšpirovať (prečo nie?) u iných , no vzal to posvojom a je to fakt Vega!! Mojmu sluchu vadili len tie roztrasené nožnice. No na dojme neubudlo. Zalistujem si pri chvíli i u dalších Patrykoviek ( je to fešák predsalen). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Patryk scénáristické a režisérské IQ třeba takového Pasikowskiego, který mu svým jediným Pitbulem dominantně ošukal a levou zadní pochcal všechny jeho dosavadní Pitbuly, byl by absolutní špička. Takhle to místy vypadá, jako by při psaní i natáčení poměrně poutavých námětů s dobře napsanými pitoreskními figurkami Rzeczi pospolitej pravidelně přebíral kontrolu nějaký vypatlaný bulvární skinhead a pičoidními olmerovinami schválně kurvil celkový dojem z filmu. Ale nevadí. Těch pár slabších momentů, co nápadně připomínají poštěvák Ornely Štikové, jakož i fuckt, že Patryk zjevně nakupoval u Finčra, jsou vyváženy solidně vypointovanou, výborně zahranou a nevídaně makabrózní wroclawskou řezničinou, jaká by neudělala ostudu ani na Festivalu otrlého čuráka. Tahle Šestka rozhodně patří k vrcholům evropské sériově vražedné produkce, přičemž přecitlivělí gejové a močopudně založené hospodyňky by před jízdou měli užít Kinedril. Nebo se na to radši úplně vysrat a držet se nadále korejských romantických komedií. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama