Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polsko a Patryk Vega je dnes už záruka kvality Patryk Vega můj oblíbený Polský režisér servíruje hodně brutální krimi se sériovým vrahem, který předvádí Morový týden v Breslau. tzn, každý den brutálně popraví špínu z města na veřejnosti a je to velké. V zahraničí se Vegův styl moc nelíbí, ale nám zatraceně jo. Film má skvělé tempo, velmi inteligentní detektivku i solidního vraha s dobrým motivem, dojde i na dva slušné zvraty a vyniká Gore! kde každá vražda je hodně nepříjemná ( vidíme přípravu i následky) a při pitvě se Vám okamžitě musí vybavit 3.díl Saw. Highlight je pro mne scéna kdy splašený Kůň běží po městě a tahá za sebou kusy těla. Velmi dobré, ale kdo nemá rád násilí bude trpět. Vega je totiž Polský řezník! Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Místy to má koule a spád, ale to je tak všechno. Ono je to hrozně, ale hrozně hloupé a zcela nevěryhodné. Vykládačka 7 se nechá odpustit, ale srovnání rozhodně na místě není. Autoři si nelámou hlavu ani se špetkou kriminalistických postupů. Hlavní hrdinka a její kyselý ksicht (to mělo být jako cool) mě srala od první vteřiny.  Naštěstí přes tu ofinu šla vidět maximálně polovina obličeje. Jen tak pro zajímavost hlavni postava je pravák, tedy míří i pravým okem, ale to přes tu ofinu nebylo možné, vznikají tak žertovné scény kdy má zbraň v ruce. Klišé postavy reportérky, kameramana, prokurátora a premiéra by byly trapné i na Víta Olmera, a tím myslím jeho tvorbu někdy po roce 1993. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak jak bych začal :o). Asi tím, že sem se tímto zaměřil na polskou kinematografii, to není džouk, ale fakt :o). Páč novejch filmů je teď málo a tak to začínám sjíždět podle států. Když už sem dal slováky, tak sem si řek, že to vemu k dalším sousedům. Tohle je špičková detektivka a to si nedělám srandu. Hodně se to podobá filmu Se7dm, taky sou tady vraždy každej den, taky sou pojmenovaný. Tady je to navíc dost brutální, třeba vidíš vostrou pitvu, nebo mozek, urvaný ruce a podobný poslký vychytávky. Pointa je fakt skvělá a já už sem si rači stáhnul další film od tědlech roztahovačnejch a mnohými lidmi nenáviděnejch sousedů :o) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Toto krimi šlo úplně mimo mě. Možná zápletka má zajímavé proporce, nicméně osazenstvo v čele s vrchní komisařkou, kterou je tak nepříjemná, že by kolem ní ani debil neprošel. Její vystupování vzezření a charakter mi neštimuje. Nemusím mít vyšetřovatele jak ze škatulky, ale tato postava je skutečně děsná a pochybuji, že takový to člověk by mohl být na tak vysoké pozici ve sboru. Celkové hodnocení tato antipatie dost výrazně postihlo, což musím uznat a za mě fakt nee. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

SPOILER ! Thriller po vzoru Fincherovy Sedmičky. Tajemný vrah čistí město od moru podle středověkého vzoru. Když Fridrich II. Veliký dobyl v roce 1741 Dolní Slezsko, chtěl z Wroclawi udělat evropskou kulturní metropoli. Ale věděl, že to nepůjde, dokud město neočistí od nejhoršího moru. Zvrhlosti, krádeže, pomluv, úplatkářství, útlaku a nečestnosti. A tak zavedl morový týden, během kterého místní kat každý den v šest hodin na očích lidem umučil jednoho provinilce. A tak v pondělí umírali zvrhlíci, v úterý zloději, a tak dále. Podle této legendy vraždí i člověk v dnešní Wroclawi. A jeho oběti jsou umučeny nejvynalézavějšími způsoby. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama