Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nedá velkou práci uhádnout, co, jak a komu se stane, ale díky/kvůli překombinovanému scénáři ve druhé polovině filmu se přece jenom nějakých těch překvapení v dobrém i horším slova smyslu dočkáte. Nicméně jakoukoliv scenáristickou nedotaženost či přetaženost zachraňují Helen Mirren a Ian McKellen hravě pozdvihnutím obočí nebo cuknutím koutku úst a je radost se na ně při tom dívat. ()

ICTS 

všechny recenze uživatele

Hodina se docela táhne, myslím si, že je to hlavně kvůli tomu, aby snímek více seznámil diváky s postavami. Hodina je dostatečná, aby si divák na danou situaci ve filmu vytvořil vlastní názor a vydedukoval o co vlastně celou tu dobu jde. Má dedukce byla z poloviny mylná a naprosto mě překvapil zvrat ve filmu. Jen asi každému divákovi dojde, že jde o dvojitou hru. Myslím si, že to byl i záměr, který měl tak vypadat. Přece co by to bylo za film, kdyby šlo vše podle plánu. Hlavní herečka mi byla velice sympatická. Člověk by málem nepoznal, že jde o americkou produkci, neobjevuje se zde americké klišé. Atmosférou mi přišel podobný Nejvyšší nabídce od Tornatoriho. Tento film potvrzuje přísloví "Na každou svini se voda vaří!" ()

Reklama

solisoli 

všechny recenze uživatele

Dráma s očakávane priehľadným dejom, navyše seniorskými hlavnými postavami, bolo ale príjemným prekvapením, vďaka výkonom hlavných postáv. Komótny dej, ktorý sa trochu vliekol, sa nakoniec zvrtol do inej polohy, nedá sa povedať, že výnimočnej, ale vďaka slušne rozpracovaného scenáru, zaujal. Je pravda, že podobného už bolo hodne, ale predsa nie, to iste, ako sa dá usúdiť o tomto projekte, ako pozerateľnom za 3 ½. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Od začiatku mi mnoho vecí v zápletke pripadalo značne naivných. Neskôr sa síce veľa z toho vysvetlilo dejovým zvratom (pomerne ľahko predvídateľným), ale tá pachuť naivity stále ostala. Inak to má celkom dobrú, napínavú atmosféru, príjemnú hudbu Cartera Burwella a výborných hercov v dvoch hlavných rolách, ktorých herectvo je na takúto snímku hádam aj škoda. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost překombinované a tím pádem nevěrohodné...navíc je tu plno logických lapsů, jako třeba fakt, že hlavní hrdina ve scéně v metru naprosto hravě fyzicky zlikviduje o generaci či dvě mladšího soka evidentně v dobré fyzické kondici, ve finále pak ale nestačí na zhruba stejně starou vetchou stařenku... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama