Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak jako Noční můra v Elm Street má i Pátek třináctého slušný mysteriozní základ a vyvraždovat se začalo až v dalších dílech. Jason Voorhees s pytlem místo hokejové masky se tu poprvé objevuje na scéně a to znamená začatek jednoho z největších vrahů dějin filmu. Tento lesní netvor zavraždí každého, kdo vstoupí na jeho území. Přesto že ještě není tak silný, je neskutečně vynalézavý. Celá tato série není založena ani na ději, ani vyloženě na brutalitě a přesto je to základ teenage slasherů. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Konečně se objevuje můj vzor. Trvá to,než se ukáže a ještě s pytlem na hlavě a chová se jako malé dítě,ale co se dá dělat,je to dement z lesa. A to více je tenhle díl zajímavější,zvláště,když třeba nijak neznáte Jasona,ale myslím,kdo by ho na csfd neznal je to veliké překvapení. Tak trochu jako první díl,ale máme tu Jasona.Konečně! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dvojka je v rámci série trochu úlet - scénárista zcela vážně poslal do kempu dětskou psycholožku, která později svůj obor skutečně totálně béčkovým způsobem použije. Při svlékací variantě Monopolů se ještě setkáme s pohledným vozíčkářem a dychtivou dívkou, která si s ním plánuje užít, ale i tento seriózně pojatý začínající vášnivý vztah musí čelit nekalým úmyslům slasherové ikony s pytlem na hlavě. Atd. Docela zábava, i když atmosféra i vraždy (s vyjímkou jedné) jsou slabší než v jedničce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Tohle má lepší atmosféru, o trošku zajímavější postavy (ale že by jim člověk zrovna fandil) a celkově to prostě záživněji utíká. I ty smrti jsou zde o něco lepší. A už i ten Jason se tady konečně objevil! Akorát ještě bez té svojí pověstné masky. Tak jako tak to pořád je průměrný horor na jedno zhlédnutí, který sice příjemně uteče, ale silnější dojmy nezanechá. Ale co já vím, třeba se tady stane zázrak a další díly budou mít vzestupnou tendenci (do určitého dílu - silně pochybuju, že by se díl s Jasonem v pekle nebo ve vesmíru (!) vydařil...). Určitě nevylučuji, že se na trojku někdy podívám, ale tahle série mě rozhodně nezaujala tolik, jako Noční můra v Elm Street. 3* ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Režisér Steve Miner kromě dvojky režíroval i třetí díl a stal se tak jediným režisérem, který režíroval více než jeden film ze série Pátek třináctého. (Stocki)
  • Když se poprvé na scéně objeví Jason (Warrington Gillette), vidíme jen jeho nohy, jak se pomalým krokem blíží k domu, kde bydlí Alice Hardy (Adrienne King). Nohy ale nepatří muži, nýbrž ženě. Je to jediná scéna, kde Jasona hraje žena, konkrétně kostýmní výtvarnice Ellen Lutter. (Stocki)

Reklama

Reklama