Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (756)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[73%] Viděno v kině a to v CZ dabingu. Co se týče dabérů, tak jsem celkem spokojen, až na Florence Pugh – ta mi přišla trochu jak přiožralá, ale co už … ;) Nyní k filmu. Rozhodně to mohlo dopadnout o ždibec lépe, ale také i mnohem hůře. Ve finále jsem s touto rádoby vsuvkou do světa MARVELU spokojen. Natasha ve své sólovce a ještě bych klidně uvítal ještě jeden obdobný film. Marvelovky to až tak zřetelně nepřipomene, ale má to i světlejší stránku. Akční sekvence jsou rozložené po celém rozsahu filmu a není jich vyloženě moc. Finále s řítící základnou ve vzduchu je klasicky, marvelácky přehnané, ale jinak tu máme docela dobře natočené scénky, které sice v hlavě moc neutkví, ale neurazí. Najdou se tu i nějaké ty fighty, které jsou místy méně přehledné, ale není to tak hrozné. Příběh není moc zajímavý, ale svoji logiku a pointu to má, takže super. Scarlett je úžasná jako vždy, stejně mě bavila i její filmová sestra Florence Pugh nebo David Harbour, který byl vtipný jako vždy, i když ty vtípky byly občas trochu přestřelené. Rachel Weisz mě zde vůbec nebavila, ani se sem moc nehodila. Zato Ray Winstone mi zde docela pasoval. Hudba byla taková optimální. Od tohoto typu filmu bych více očekával emocí, doladit příběh, zpestřit akci apod, nebyla to žádná velká pecka, ale propadák taktéž ne, já se bavil. Nebudu to sledovat opakovaně, ale někdy se k tomu jistě vrátím. PS: Po titulková scénka mi přišla vcelku zajímavá. Jsem zvědav, v jaké části tohoto MARVEL universa se ta scéna projeví (jestli vůbec). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Temný rozjezd v uličkách Maroka a Budapešti je, i přes podivný střih, přesně ten film, který jsem s Black Widow chtěl vidět. V druhé polovině se to ale zlomí ve špionskou komedii s dysfunkční rodinkou ve svém centru a místo pořádně dopečeného příběhu se tu tvůrci spokojí pouze s přehrocenou CGI akcí, u které postavy hází jeden divnější vtip za druhým. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nevěřte škarohlídům. Poctivá Marvelovka, která je sice pro dámy, ale rozhodně není hloupá. Úvod je boží, temný, nekompromisní, pak se přehodí na známou kolej, ale i druhá půle je víc než slušná. Infantilní humor je naroubován na Weinsteinovu aféru a přidává rodinnou omáčku po Disneyovsku. Má to taky divně useklý konec, (chybí likvidace Rosse, nebo vysvětlení jesli to byl kápo kdo pomohl), ale vzhledem k umístění za Občanskou válku je to jakž takž pochopitelné. Největším překvapením Vdovy je David Harbour a vůbec celá ta přepálená utíkačka z vězení. Chceme seriálový spin-off s Crimson Dynamem! A celé si to pro sebe krade Florence Pugh. Pozérka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scénář a chování postav bylo zmatený jako chameleon mezi lentilkama. Na akci bylo vidět, že za každou cenu chce být cool. Někdy byla, ale někdy to už i na Marvela bylo přepálený. David Harbour je jasnej masér číslo jedna u tohoto filmu, od pákování v base ("Over The Top Sly" by se totálně nečapal ) mě bavil, bavil a zase jenom bavil. Nemůžu říct, že by to byl srágonec. Tvůrci moc dobře vědí na koho cíli a podle toho hrajou. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Esence feminismu. Nejde o to, zda jsme kámošky a máme se rády, ale musíme držet při sobě, abychom odpálily do vesmíru zhoubný macho patriarchát, protože vážně jsme se nenarodily proto, abychom byly jen milé holčičky, co mají mlčet a být hezké. Florence Pugh dělající si legraci z elasťákových gest Scarlett Johansson aka Black Widow je top. Dobře, že komiksovky občas režírují i ženy. Jen by za to měly dostat stejné honoráře jako jejich mužští kolegové. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Ve vězení se Alexei (David Harbour) utká v páce s obrem jménem Ursa. V komiksech je Mikhail Ursus alias Major Ursa mutant, který se dokáže měnit v medvěda a má obrovskou sílu. (NiWi)
  • Postava Valentiny Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) měla být poprvé představena ve filmu Black Widow a sloužit jako propojení pro novou seriálovou sérii Marvelu. Díky odložení z důvodu pandemie covid-19 jsme se ji ale dříve dočkali v seriálu Falcon and Winter Soldier (od r. 2021), jehož je součástí. (UncleMorty)
  • Keď Natasha (Scarlett Johansson) nakladá svoje vozidlo a vkladá doň žlté kanistre s palivom, má na sebe očividne biele nohavice. Jazdí vo svojom aute až do scény na moste s Taskmasterom. Keď vystúpi z vozidla, má na sebe tmavé nohavice. (Pat.Ko)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama