Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (756)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nekona zadnej pruser. Porad si myslim, ze to je naprosto zbytecnej film a to i vcetne kontextu MCU, ale i tak jsem nakonec vlastne spokojenej. Dej je sice misty lehce mimo, akce by mohlo bejt vic, zaporaci tak nejak tradicne tragicky, ale jinak naprosto v pohode. Je fajn, ze se tvurci snazili o trochu realistictejsi komiksarnu a misty se jim to skutecne dari a hlavni ctverice je perfektni, vtipny je, ze nejmin zajimava je Scarlett a nejvic asi bavi hlaskujici Pugh a Harbour. Mozna je to tim dlouhym obdobim sucha v kinech, ale slabsi 4* to da. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečná škoda, že se nepovedlo nasadit Black Widow měsíc po Wonder Woman 84, mohlo to být skvělé ženské combo. Takhle už to tolik nevyzní. Takto v mezičase prošuměla Captain Marvel i seriálová WandaVision, protože začátek 4. fáze MCU přichází v době nedůvěry v covidem narušený svět médií. Přesto je setkání se sólovkou Scarlett Johansson za vydatné podpory Florence Pugh a Rachel Weisz vysloveně příjemné. Akce je tradičně ironicky přepálená, fanoušci studené války jsou spokojení a bedekr tentokrát doporučuje Budapešť. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Marvel ako sterilné direct-to-dvd akčné béčko z roku 2004. Hej, to tu ešte nebolo. Počas prvej polhodiny som v kine reálne zaspával. V podstate tu nie je nič hodné zmienky, azda okrem záverečnej asi trojminútovej akcie vo vzduchu, dobrého prízvuku v ruštine oboch ústredných sestier a skvelej Florence Pugh (ktorá tu ako jediná niečo hrá, lebo Scarlett Johansson scenáristi napísali len nudnú melancholickú pózu, David Harbour hrá Slavoja Žižeka a Rachel Weisz má tu viac menej nudné cameo). Tvári sa to strašne vážne, ten občasný humor totálne nefunguje, slovné výmeny sú kŕčovité a príbeh je strašne priehľadný. Pritom námet o spojení fiktívnej rodiny, z ktorej sa stáva reálna rodina, je parádny. Lenže ujal sa toho Marvel autopilot. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Esence feminismu. Nejde o to, zda jsme kámošky a máme se rády, ale musíme držet při sobě, abychom odpálily do vesmíru zhoubný macho patriarchát, protože vážně jsme se nenarodily proto, abychom byly jen milé holčičky, co mají mlčet a být hezké. Florence Pugh dělající si legraci z elasťákových gest Scarlett Johansson aka Black Widow je top. Dobře, že komiksovky občas režírují i ženy. Jen by za to měly dostat stejné honoráře jako jejich mužští kolegové. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"I've lived a lot of lives. But I'm done running from my past." ______ Rozlučka s Natašou aka Black Widow je v kvaziesenci klasický špionážní blockbuster alá 'Mission Impossible' po evropsku - přičemž zároveň jaksi schizofrenicky osciluje s velice klišovitým rodinným melodramatem. Čímž nechci licoměrně tvrdit, že je 'Black Widow' vyloženě špatná - ale v rámci komiksový tradice je neuvěřitelně patetická, veskrze neuvěřitelně průměrná a hoooodně konvenční, a nechtěně tak působí jako rádoby marvelovka do počtu.... Samozřejmě, femme fatale a vlhký sen všech geeků Scarlett Johansson v titulní roli Nataši Romanov - jejíž osud byl v 'Endgame' definitivně zpečetěn - tentokrát čelí konfrontaci své temné minulosti, a jako vždy je ve svém nejpopulárnějším alter-egu bezpochyby naprosto skvělá - a herecky ji zdatně sekundují takový ikony jako David Harbour jakožto Rudý strážce, Rachel Weisz, anebo Florence Pugh, která samotnou Scarlett v mnohém konkurenčně zastiňuje - ale to je tak bohužel všechno.... Nicméně ač se 'Black Widow' může holedbat dobrodružnou náturou střihu 'Mission Impossible' - divák totiž navštíví Maroko, Norsko, Sibiř či Budapešť - vysoký rozpočet může z plátna čišet jak moc chce, jenže výraznější superlativa z chechtáků a bídně generický akce vyždímat nejde. Navíc krom toho, že se jedná o sólovku - nebo chcete-li intermezzo mezi 'Civil War' a 'Infinity War' - nemá snímek jakoukoliv signifikantní symboliku či implementaci v celý Marvelovský univerzalistický mozaice - vyjma toho, že jde o pomyslný epitaf ženské členky Avengers. A radši ani nemluvě o relativně solidně rozehraný antagonistický backstory záporáka Taskmastera, která prakticky nemá sebemenší rozuzlení či katarzi.... Celkově vzato: čím chce vlastně 'Black Widow' ve skutečnosti být, a jaký poselství chce vůbec předat? Jestliže se vezme v potaz režie pod taktovkou Cate Shortland a premisa příběhu, jde o parafrázi na mužský šovinismus, anebo se přímo jedná o kritiku mužskýho machismu? Nebo jde o promarněný pokus, jak stylově odstartovat novou etapu marveláckýho universa? Anebo že by šlo o další z mnoha patologicky rutinních pompézních velkofilmů, který má uspokojit apetit primárně konzumní majority publika? Doopravdy totiž nemám šajna, ačkoliv ona poslední zmíněná alternativa k tomu má nejblíž.... Slibný potenciál koncipovat 'Black Widow' jako komorní thriller byl totiž spláchnutej do hajzlu v absurdně megalomanským finále, který absolutně nekoresponduje s celkovou koncepcí snímku - jelikož způsob jakým tvůrci nakládají s narativem zdá se mi poněkud nešťastným. Na závěr lze tak jedině pochválit atraktivní teaser na seriál 'Hawkeye'. Odpočívej v pokoji Natálko 🖤.... // VERDIKT: černý vdovy sobě //🕷️ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Natasha (Scarlett Johansson) jezdí při svém pobytu v Norsku ruským automobilem Lada 4x4 Urban s pětidveřovou karoserií. Tento terénní vůz se vyrábí od roku 2016. (FIAT 500)
  • Red Guardian má na pravém rameni vytetované dvě růže a pod nimi dvě jména, která po přeložení znamenají Yelena a Natasha. (NiWi)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama