Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vraždy Jasona boli veľmi zábavné, partia hrdinov oproti iným častiam zo série pomerne nesympatická, ale ich bizarné úmrtia (chodenie po rukách -> spozorovanie vraha hlavou dole -> bum úder medzi nohy) som si možno preto o niečo viac užíval. A konečne som sa dozvedel, odkiaľ má Jason svoju legendárnu masku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trojka má síce v histórii hororu svoje pevné miesto kvôli prvému využitiu hokejovej masky na hlave Jasona, inak ide ale skôr o podpriemerné pokračovanie priemernej série. V prípade prvej aj druhej časti dokážem vyzdvihnúť niekoľko momentov, ale hlavne ich atmosféru, ktorá sa v mojich očiach tentokrát absolútne vytratila. Neustále sa vraciame do stodoly, kde ma to s Jasonom ani teenagermi vôbec nebavilo a opäť sa odsúva čas, kedy sa nenásytný vrah pustí do omladiny a prestane sa zameriavať na chudákov náhodných okoloidúcich. Nuž musíte si počkať celú hodinu. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Jason... 3D! Tři déčko je tu dost vtipný. Spočívá v tom, že sem tam postava něco někomu podává nebo pod jinou záminkou něco strká přímo do kamery (třeba násadu od smetáku), která pak s 3D brýlemi vypadá trojrozměrně. Je to blbost, ale v pohodě, zkusili to. Průšvih ale je, že to už je třetí Pátek třináctého, který není dobrým hororem. Existuje vůbec nějaký dobrý Jason? Hlavně až zde, ve třetím díle, si je Jason Voorhees poměrně podobný. Konečně má hokejovou masku. Ale je to spíš neohrabaný vazoun, zatímco já znal Jasona vždy jako dost pohyblivýho zabijáka. V tomhle slasheru je kupa nudných postav, ještě horších než v předchozích dílech. Trochu mě jen pobavil ošklivý vtipálek, co fňuká nad tím, že když je ošklivý, tak bude aspoň zábavný (ale není ani to). Co se týče příběhu, tak mně přišlo, jako kdyby se tu tvůrci už definitivně přestali snažit. Už si to ani na žádný větší děj nehraje, je to jen záminka pro zabíjení - a aspoň to zabíjení je nakonec většinou fajn. Slušný brutalitky, jinak ale hrozný shit. (4/10) ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Třetí díl začíná přesně tam kde druhý díl skončil. Jason to přežil a ve vraždění může pokračovat. Trojku režíroval Steve Miner stejně jako dvojku a natočil to ještě líp. Taky jsme to měli půjčený od tátovýho kamaráda na videokazetě. Opět jako dvojka to bylo nahraný z programu Premiéra TV. Jo jo tenhle díl se mi líbil mnohem víc a taky proto že Jason tu má už svojí legendární hokejovou masku. A jak je už zvykem v týhle sérii, zas parta teenagerů odjíždí dodávkou blízko k táboru Crystal Lake. Scéna s trávou v dodávce mě pobavila :D A ještě je tady parta tří motorkářů, jeden bílej, jedna negryně a jeden negr a to jsou pěkný zmrdi a Jason zabije všechny tři :D Gore slušný, hlavně scéna s nohama se povedla. Jasona si tu zahrál Richard Brooker a je výbornej. Atmosféra napínavá víc než ve dvojce a na konci filmu kdy Jason nemá masku, tak jde fakt z něho strach, to byl ale ksicht :D Skvělá maska. Další pokračování Jasona se povedlo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který již dnes ničím mimořádným nepřekvapí. Omladina u Křišťálového jezera má své dny sečtené. Nezničitelný Jason likviduje jednu oběť podruhé a mezi tím střídavě ukazuje svoji zhyzděnou tvář a brankářskou masku. Kromě mačety dojde na vidle, harpunu i drcení hlavičky, až odletí očičko. Běžné gore jako useknutá ruka nevyděsí, nejhezčí moment je asi použití mačety v houpací síti. Falešné lekačky, nedostatek sexu i krve, místy fajn atmosféra, místy trochu komedie - hlavně závěr je spíše k smíchu. Jako oddechovka dobré. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)
  • Chris (Dana Kimmell) Rickovi (Paul Kratka) říká: "It's hard to believe The Wild Bunch is already in bed“ (Těžko uvěřit, že divoká banda je již v posteli). Jde odkaz na western Divoká banda (1969). (Stocki)

Reklama

Reklama