Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Týjo! Tak tohle bylo absolutní překvapení! Čekal jsem béčkový podprůměrný horor, ale to co jsem dostal, mě absolutně odrovnalo! Velice povedený mix hororu a komedie, který se ani na chvíli nebere vážně. Jestli tvůrci opravdu plánovali, natočit toto tak se jim to podařilo na výbornou. Já jsem se prostě po celou dobu sledování filmu královsky bavil, a i když se tam objevil krokouš pořád to zůstávalo vtipný, což bylo nakonec moc dobře, protože kdybych se aspoň trochu bál, nejspíš bych nakonec ještě byl dost překvapenej. ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Znamenitá parodie a hardcore sračka jak se sluší a patří.___(Možné "spoilery".) Nejpodstatnější zápor filmu je především v tom, že jednu z hlavních postav (B. Fonda), extrémně nesympatickou ufňukanou paleontoložku, ta zelená potvora nesežere! Dokonce ji ani nepokouše, takže po skončení filmu zůstanou divákovi jen oči pro pláč. Pak už ale jen samá pozitiva.___Krokouš útočí na medvěda, na krávu, na helikoptéru, občas to vypadá, že si rád sám pro sebe zafilozofuje a vždycky je z toho poměrně efektivní paseka. Když mu vyhládne, zastaví se v sousedství na kus řeči a na kus dobytka za jednou senilní babkou, která ho jím už nějakou dobu krmí. V této atmosféře se tam promenáduje znuděný Bill Pullman tvářící se furt stejně, jako by se nechumelilo. Zdatně mu sekunduje - již výše zmíněná - Bridget Fonda, ze které znalost svého oboru (Paleontologie) vyzařuje asi stejně, jako z té naší Kačky při vysvětlování pojmu Biomasa. Další do party je jeden prachatý expert, co je s krokoušem evidentně za dobře, protože má potřebu za ním neustále lozit do vody a nic se mu nestane.___Nejsilnější byl jeden z posledních záběrů: partička vyčerpaných hrdinů, polomrtvý krokouš zaparkovaný v helikoptéře a kolem pochodující přeživší návnada (kráva) s navlečenými popruhy.___Pěkně. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Totálně hustý mix komedie a hororu s prehistorickým ještěrem. Nemá to ani špatnou napínavou atmosféru a náboj, jak by si někdo mohl myslet. Skloubit tyto dva rozdílné styly a ještě k tomu s krokoušem. Parádních hlášek, kdy jsem se chlámal je tam až až, hlavně když se hádá šerif s tím Hectorem:) Krokodýl je parádně digitalizovaný a jeho útoky jsou super. Úvodní podvodní scénka jakoby lehce vypadla z oka Čelistem. Poprvé viděno kdysi dávno na VHS a okamžitě jsem si toto Bčko oblíbil. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednoduchá zábava s hladným prerasteným krokodílom. Postavy sú dobre obsadené, každá má jasný a rozdielny charakter a z toho vzniká množstvo zábavných rozhovorov plných sarkastických poznámok a podpichovaní. Film si teda udržiava zábavu aj vtedy, keď na scéne nie je ozrutný šupinatý plaz. Scény s krokodílom majú svoju atmosféru a aj keď sa nejedná o nič hrôzostrašné, príjemný humor a prekvapivá brutalita niektorých scén to vynahradí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo jako jednohubka na pobavení to vyloženě neurazí. Po delší době jsem si to zopakoval a ten průměr si to zaslouží. Miner řemeslo uměl a tohle má pořád tu atmosféru devadesátek. I když samozřejmě příšera mohla být víc na scéně a některý ty pokusy o humor mě minuly. Repete dalších dílů raději ne. Šestka stačila.55% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Černé jezero, kde se děj odehrává, je fiktivní a ve státě Maine byste ho hledali marně. (Terva)
  • „Veľká zbraň“ šerifa Keougha (Brendan Gleeson) bola falošná zbraň vyrobená špeciálne ako rekvizita pre tento film. Dokonca jej dali falošné meno a nazvali ju „Jednotka vzdušných zariadení pre prednú oblasť s nízkou hmotnosťou“, čo je samo o sebe paródia na vojenský žargón. (Arsenal83)
  • V Španielsku sa film nazýval jednoducho Mandíbulas (v španielčine znamená "čeľuste"), ako pocta filmu Stevena Spielberga, pretože jeho film sa volal Tiburón (po španielsky "žralok") namiesto doslovného prekladu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama